4 Октомври, 2024 08:27 431 8

Тексас съди TikTok за нарушаване на неприкосновеността на децата

  • tik tok-
  • тексас-
  • съди-
  • сащ-
  • неприкосновеност-
  • деца

Щатът обвинява платформата в незаконно споделяне на лична информация на деца

Тексас съди TikTok за нарушаване на неприкосновеността на децата - 1
Снимкa: Shutterstock

Американският щат Тексас заведе дело срещу TikTok с обвинения за нарушаване на личната неприкосновеност на децата и нарушение на държавния закон чрез споделяне на лична информация за идентификация на деца без съгласието на техните родители или настойници, съобщи Ройтерс, цитирано от News.bg.

Главният прокурор на Тексас, Кен Пакстън, заведе делото в щатския съд на окръг Галвестън. Искът включва искане за съдебна забрана и граждански санкции до 10 000 долара за всяко нарушение на Закона за защита на децата онлайн, който цели да предостави повече контрол на родителите върху онлайн активността на децата им.

Пакстън посочва, че TikTok, собственост на китайската компания ByteDance, не предлага достатъчно защити за поверителността на децата, като дори позволява споделянето на информация от акаунти, настроени като „частни“. Освен това, платформата позволява насочена реклама към деца, което представлява допълнително нарушение.

"Технологичните компании като TikTok трябва да бъдат държани отговорни за експлоатацията на децата в Тексас и за неспособността си да приоритизират тяхната безопасност и поверителност онлайн", заяви Пакстън.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези заща не осъдят

    7 1 Отговор
    Себе си за "неприкосновеността на други страни"?
    Колко деца убиха в Ирак и после казаха: "Беше грешка"? А в другите страни ? Един техен генерал, след войната в Корея каза в сащ. "Толкова много и масово убивахме, че мислехме в Северна Корея изобщо няма да има корейци повече..."!
    А в Сърбия, удариха "случайно" пътнически влак и китайското посолство? НО имали морално право да определят и съдят другите по света?
  • 2 А стига , бе !

    5 1 Отговор
    Щатски номера срещу Китай . В другите платформи децата по-защитени ли са ?
  • 3 Безсилието на сащ

    4 1 Отговор
    Само простотии вършат
  • 4 Това трябва да се

    1 3 Отговор
    ЗАБРАНИ!Както угасиха ютуб на руснаците.

    Коментиран от #5

  • 5 Голем праз

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Това трябва да се":

    Те си имат подобна видео планформа.
    И.фейса също е проста програма. Всеки народ може да си създаде за тях си подобни.
    И какво се опитват само да забраняват?
    В света не може да има един полицай! Ама сащ искат те да са!

    Коментиран от #7

  • 6 гном

    1 1 Отговор
    децата нямат лична карта и не плащат данъци, но права и безплатна защита имали
  • 7 Коровиев

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Голем праз":

    Нищо не могат да направят сами руснаците и китайците. Могат само да копират. Защо не си създадат процесор, програмен език, компилатор, операционна система, интернет и тн....

    Коментиран от #8

  • 8 Абе имат си те

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коровиев":

    Всичкото това. Куца им пазарната ориентация. Между другото точно това унищожи соца.
    Ако 80-те г ни произвеждаха нормални дънки, касетофони и ни позволяваща да излизаме на Запад, нямаше да развалим социализма. В Югославия нямаше "преход"! Те тогава можеха да ходят по света, а ние не. Русия е много по силна, отколкото другите я оценяват. Нападат я и после съжаляват. Не напразно са най-голямата страна в света!