26 Октомври, 2024 20:45 1 035 5

Бахрейн осъди операцията на Израел срещу Иран

  • бахрейн-
  • израел-
  • иран-
  • ливан-
  • позиция-
  • деескалация

Кралството призовава всички страни в конфликта да проявяват сдържаност и да дадат приоритет на деескалацията

Бахрейн осъди операцията на Израел срещу Иран  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

След израелския удар на иранска територия, Бахрейн осъди военната операция срещу Ислямската република, предупреждавайки за опасните последици от ескалацията на конфликта за цивилното население и хуманитарната ситуация в региона.

„Кралството призовава всички страни в конфликта да проявяват сдържаност и да дадат приоритет на деескалацията, за да предотвратят разпространението на войната. Необходимо е да се подновят мирните преговори за постигане на регионална сигурност и стабилност, както и защита на всички народи в региона“, се казва в изявление на Министерството на външните работи на Бахрейн.

Освен това ведомството посочи необходимостта от прекратяване на огъня в Ливан и Ивицата Газа, както и изпълнението на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Близкия изток. „Кралството призовава за защита на цивилните, безопасно завръщане на бежанците по домовете им, освобождаване на заложници и безпрепятствено доставяне на хуманитарна помощ“, добави министерството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Митко

    2 2 Отговор
    Кога?
  • 4 ТКЗС "Светло Бъдеще"

    4 12 Отговор
    Израел ще смаже Иран. Това беше само загрявка. Да не говорим, че са предупредили чалмите в Техеран, кои обекти ще ударят. Чакат аятоласите да направят фатална грешка, след което ще ги подкарат по пълна програма. Който се е захванал с евреите, не е прокопсал. Арабите бяха позабравили това и сега някои от тях вият на умряло. Иранците също решиха, че са "сила", която може до се сблъска директно с Израел. И те ще разберат, колко са се надценили.
  • 5 Горски

    9 3 Отговор
    Тероризмът на Израел във всичките му форми няма право на защита. Убийството на десетки хиляди невинни жени, деца и старци от израелската армия не е морално оправдано. Излиза, че Израел има право да бомбардира Иран, Сирия и Ливан в самозащита, може да убива ирански учени и военни, включително и в чужбина. Обаче Иран и Русия нямат това "право" - демократични двойни стандарти. Я да вземат Сирия, Ирак, Иран, Афганистан и другите държави нападнати от САЩ да ударят с ракети някоя военна база на американска територия - например "Форт Либърти", пък да видим тогава някой в Америка ще каже ли, че "САЩ подкрепят правото да се защитава и да ги бомби законно.