Last news in Fakti

7 Април, 2014 12:02 9 682 2

Откриха черната кутия на полет MH370?

  • mh370-
  • изчезнал самолет-
  • малайзийски авиолинии-
  • малайзия-
  • издирване

Кораб от австралийските военноморски сили е засякъл нови акустични сигнали, съвместими с ултразвуците, излъчвани от черните кутии на самолетa

Откриха черната кутия на полет MH370? - 1
Снимки АП/БТА

След месец на трескави, мащабни издирвателни операции на малайзийския самолет, който изчезна на 8-ми март на път от Куала Лумпур за Пекин, следователи вече имат своята "най-обещаваща", съобщава Си Ен Ен.

Кораб от австралийските военноморски сили, участващ в издирването на полет MH370 в Индийския океан, е засякъл нови акустични сигнали, съвместими с ултразвуците, излъчвани от черните кутии на самолетa, съобщи шефът на координационния щаб на издирването в Южния Индийски океан.

Звуците са били засечени на дълбочина 4500 метра, заяви Ангъл Хюстън - бивш командващ австралийските ВМС.

Той нарече новата информация "много окуражаваща". Сондата (ехолот), спусната от кораба "Оушън шийлд", е засякла сигнали, съвместими с излъчваните от черната кутия на издирвания самолет. Въпреки това може да са необходими дни, за да се потвърди дали сигналите наистина са от записващите устройства на полет MH370, уточни Хюстън.

По думите му позицията на звука трябва да бъде допълнително уточнена и после може да бъде изпратен подводен автономен апарат (миниподводница) за проучване.

Издирващите екипи продължават да се надпреварват с времето, тъй като сигналът може да прекъсне всеки момент.

Длъжностни лица заявиха днес, че сега шансовете за намирането на изчезналия на 8-ми март самолет с 239 души на борда, са много по-оптимистични отколкото преди седмица.

По-рано агенция Синхуа съобщи, че и детектор на борда на китайски плавателен съд е регистрирал под водата сигнали с честота 37,5 килохерца, т.е. честотата, на която излъчват черните кутии. Китайската информационна агенция съобщи още, че в района са забелязани  множества плаващи бели обекти.

След като Боингът е променил курса си, той е летял известно време край бреговете на Индонезия, а след това е завил на юг към Индийския океан. Заключението е направено въз основа на радарни данни от близките до Малайзия държави, съобщи Си Ен Ен в неделя.

Новият анализ на траектория на полета  навежда на мисълта, че който и да е управлявал самолета, той умишлено се е опитвал да избегне радарите, смята висш малайзийски представител, близък до разследването.

Въпреки мащабното издирване, в което се включиха редица държави, все още не са открити никакви конкретни следи или каквито и да било отломки от полет  MH370.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНО Е ДАЛИ ЩЕ СЕ РАЗГАДАЕ ТОЧНАТА ПРИЧИНА ЗА ПАДАНЕТО МУ
  • 2 ччез

    2 0 Отговор
    ракетка някоя