10 Март, 2020 15:23 8 851 6

Сърбия затвори границата си за няколко държави

  • коронавирус-
  • сърбия-
  • граница-
  • италия-
  • вирус

Сърбия затяга мерките, за да спре разпространението на вируса

Сърбия затвори границата си за няколко държави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбия затвори временно границите си за чужденци, идващи от пет страни, засегнати от коронавируса. Това съобщи сръбското правителство, обявявайки допълнителни мерки за справяне със заразата, предаде агенция "Танюг".

Забраната се отнася за хора, идващи от Италия, някои провинции на Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Въведена е и препоръка за стриктно спазване на забраната за пътуване на работещи в системата на здравеопазването и социалната защита в Сърбия в страни с интензивно предаване на Ковид-19, както и в огнищата на епидемията.

Това са част от допълнителните мерки за предотвратяване на разпространението и за овладяване на заразата с Ковид-19, въведени по препоръка на сръбски епидемиолози и в съответствие с препоръките на Световната здравна организация. Още два случая на коронавирус бяха потвърдени в Сърбия, заразени са общо четирима души, съобщи тази сутрин министерството на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Gentleman

    20 3 Отговор
    Браво на сърбите! Браво на румънците! А ние?
    Хората в града ни са притеснени. Нещо повече - хората са ужасени! В две съседни нам области има коронавирус, а "епидимиолог" на републиката отсече, че грипната ваканция няма да се удължава. Аз пък като родител няма да си пусна детето на у-ще! И с който друг съм говорил от града ни в днешният ден, всеки казва, че ще стори същото. Въпросът е как ще се гарантира здравето на ония деца, които, ще отидат на у-ще? В училището на детето ми няма сапун, няма топла вода, децата нямат маски, нямат защитни облекла, а стотици от града ни са се шматкали цял уикенд в Плевен!
  • 2 Малееее

    1 8 Отговор
    Поредните тъпаци!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 мани мани

    9 3 Отговор
    вънка се разминах с една баба и двете й малки внученца момченца... едното по-малкото й викаше: "... и ако почна да кихам, и ще ме арестуват и натикат в болницата..." стана ми смешно :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 SILVIQ

    0 1 Отговор
    Bravooo na sarbiq nai umnoto reshenie vze
  • 6 Covid 19

    0 1 Отговор
    БРАВО!!!!!!!така е редно в цяла EU.