Last news in Fakti

10 Март, 2020 22:41 5 699 21

Пирогов: Имаме пациенти с коронавирус

  • коронавирус-
  • пирогов

Семейството е настанено във вътрешно отделение

Пирогов: Имаме пациенти с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Пробите на двама пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов“ са с положителни резултати за COVID-19. Касае се за мъж и жена, съпрузи.

Мъжът, който е на 74 години, е постъпил в лечебното заведение с обострена дихателна недостатъчност, като за него има данни за предишно белодробно страдание. Жената, която е на 66 години, е хоспитализирана днес - в тежко състояние, което е наложило спешно интубиране.

До момента са установени 89 контактни лица на двамата. Започва процедура по тяхното изследване и карантиниране.

В момента в УМБАЛСМ „Пирогов“ е и директорът на Софийската регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, който съвместно с директора на болницата проф. Асен Балтов въвеждат допълнителни мерки с оглед потвърдените два случая на COVID-19. Вътрешното отделение на лечебното заведение вече е изолирано.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бат Бойко

    15 0 Отговор
    Да го е.а, и вируса, да го е.а!
  • 3 Касапино

    40 1 Отговор
    Ще берем адове големи с тоя вирус, с оглед на жалкото ни здравеопазване. Дупе да ни е яко. И Господ да е с нас.
  • 4 кво стана саа

    10 12 Отговор
    шопите да приготвят големите памперси...ако до седмица открият още двама, целото село под карантина

    Коментиран от #8, #20

  • 5 Спешно и неотложно

    19 0 Отговор
    Проф. Балтов, вземайте незабавни мерки по свое усмотрение, защото "Пирогов" е надежда и спасение за милиони хора годишно. Действайте както си знаете( по правилата разбира се) и не чакайте някои да се натуткат. Обясненията после.
  • 6 Тиберий

    15 4 Отговор
    Разработчика на този вирус е ГЕНИЙ Селвктирано поразяване на определена генотипна структура Явно е добър

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    19 1 Отговор
    Как пък тоя пьт толкова бързо ги установиха.....То е ясно,че вируса поне от 20на дни е в Бг и София,а цирковата трупа ,,щаб,, успиваше хората...така,че пийте витамин С,мийте рьцете и живи и здрави :)
  • 8 Касапино

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "кво стана саа":

    Кви хора имало бре, тая зараза вероятно на никой няма да се размине. Особенно в БГ вече сигурно е бъкано в цялата страна а на по леките случаи им викат просто ГРИП ТИП Б. Ати говориш за шопи и памперси, дечко такъв дано не видиш и ти ДЕБЕЛИЯ.
  • 9 КралиМарко

    17 0 Отговор
    Никoй нe кaзвa иcтинaтa...Фaктитe ca, чe Итaлия oбяви тoтaлнa зaбрaнa и кaрaнтинa нa вcичкo живo дa излизa oт вкъщи!Тoвa oщe пo cтрoгo бe прилoжeнo и в Китaй и в Кoрeя!Зaщo тeзи бoгaти държaви взeмaт тaкивa крaйни мeрки, aкo e бeзoбиднo нeщo?!В БГ e пълнa AНAРХИЯ!Никoй нe знae кoй кaквo върши, нитo пa ocъзнaвa кaквo гo чaкa!Нямa кaпaцитeт бeднa и aрoгaнтнa нaция дa ce caмoкoнтрoлирa!Тaкaвa нaция нямa и НИТO eднa кaчecтвeнa cтруктурa и инcтитуция, зaщoтo НЯМA кaчecтвeнo нaceлeниe в нeя!E, кoйтo мoжe дa миcли и ocъзнae кaквo идвa, трябвa caм дa търcи рeшeниe и cпaceниe зa ceбe cи и cвoитe близки, мaкaр чe в тaкaвa cрeдa oт бeзхaбeрни и нeпрocвeтeни , нo aрoгaнтни ceбeпoдoбни ..кaквoтo и дa e уcилиe e oбрeчeнo нa прoвaл!Вcичкo e в нeвидимитe ръцe нa cъдбaтa и Бoг!..хoрaтa нямaт никaкъв кaпaцитeт зa дa ce cпрaвят c тaкoвa изпитaниe!

    Коментиран от #13

  • 10 мани мани

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Тиберий":

    "гений", ама е мъртъв! убиха го! до края на годината ще убият и останалите отрепки виновни за изкуствения вирус!
    вирусът атакува всякакви хора! мислех, че негрите ще се разминат и все още се чудя, но ще стане ясно и за тяхната съдба :) вирусът атакува клетките на белия дроб и ги разкъсва... хич и не ми се обяснява :) интерстициална пневмония - вижте си я к'во представлява :) общо взето ще лежите по корем с апарат за дишане, закото дроба става на пихтия и от течностите се давите :) т'ва са най-тежките пневмонии... не може да лежите по гръб инак се давите, дроба ви натиска все едно някой е седнал в/у вас :) аз поне не достигнах от 4-те ми вида прекарани та до една такава :) тия с тръбите са най-зле :) ние бяхме следващите по-така яката ра'ота :) голямо храчене падаше :) тия няма и к'во да храчат, тря' буквално да си вадят втечнения дробец... все са в конвулсии закоту клетките мрат, алвеолите разпокъсани... температурата е бял кахър :) някой неопитен ще си каже ами от високата темп. е :) не ве, келеш, не е от това! виждали ли сте облъчени от радиация? без клетки... органи, кръв - пихтия! буквално си ги изплюваш! готина гледка е нали? мога да ви пея тука до сабалян :) леко е грипчето инак мхм :) спец. проектиранко да ни скапва белият дробец ... оживелите носят хив вируса... щитовидната им жлеза изтощена на макс и с много антитела, които я атакуват = на хашимото... ходещи трупове с половин дробец нацъфкан и т.н. - живот ли е това? до следващата пневмония след
  • 11 👑 вирус

    1 1 Отговор
    Добро утро!

    Коментиран от #14

  • 12 Малей

    8 0 Отговор
    89 контактни?! Оттук нататък става лошо.
  • 13 Това няма как да стане тук

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "КралиМарко":

    30-35 % от населението ни не може да си позволи лукса да си поръчва готова храна повече от седмица месечно, камо ли допълнителни разноски за доставката й. Е та ако ще се мре, няма да е от глад, я. Мани ги онези, парите си не знаят, тая карантина даже е шанс един път в живота си малко да се посвият и икономист.
  • 14 Холера

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "👑 вирус":

    Здрасти брат, аз съм от другите.

    Коментиран от #16

  • 15 Made in ???

    2 1 Отговор
    Вчера слушах коментари на едни стари вълци и единият им каза:
    На времето искахте Малборо и тик так , на ви сега и вирус!
  • 16 👑 вирус

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Холера":

    Айде да се омешаме за по-забавно
  • 17 Живко

    4 0 Отговор
    Вайкане няма да ни помогне! Пазете се!!!
  • 18 Димитров

    5 0 Отговор
    Пазете се ,че и бог да ви пази!
  • 19 Радо-шишаро

    4 0 Отговор
    Спокойно бе хора каш-каш не се паникьосвайте, че всявате каш-каш паника аааапчиииих хората ви казват, че всичко е каш-каш под контрол каш-каш уф заболяха ме гърдите
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Оги

    9 1 Отговор
    В София милион и половина шебеци гъз до гъз по трамваи, метро, реисове, къде ли не и само двама пенсионери заразени. Смях. Естествено, че е пълно с болни. Просто никой не ги тества.