Last news in Fakti

11 Март, 2020 10:55 11 367 13

Скок на жертвите на коронавируса в Италия, Ню Йорк разполага гвардията

  • коронавирус-
  • вирус-
  • италия-
  • карантина-
  • пандемия

В глобален мащаб случаите на Covid-19 приближават 120 хиляди, починали са над 4200 души и са засегнати почти 110 страни

Скок на жертвите на коронавируса в Италия, Ню Йорк разполага гвардията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Цяла Италия днес е втори ден под карантина заради коронавируса, а снощи бе съобщено за рязко увеличение на смъртните случаи със 163 до 631, докато Ню Йорк разположи Националната гвардия за ограничаване на заразата, сееща паника по света.

В глобален мащаб случаите на Covid-19 приближават 120 хиляди, починали са над 4200 души и са засегнати почти 110 страни.

Китай, откъдето тръгна заразата, съобщи за едва 24 нови случая, но са повече от 19-те предния ден. В Страната са заразени 80 778 души, като жертвите се увеличиха за ден с 22 до 3158.

Европейският съюз ще създаде инвестиционен фонд от 25 милиарда евро за действия срещу коронавируса и последиците от него. Това обяви в Брюксел председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен след видеоконферентната връзка с лидерите на страните членки. В нея участва и българският премиер Бойко Борисов.

Турция съобщи за първи случай на коронавируса.

В Гърция, където 90 души са с положителна проба, затвориха училищата за следващите две седмици.

Сърбия съобщи за пети случай на Covid-19.

Във Великобритания сред близо 400-те заразени е и заместник-министърът на здравеопазването Надин Дорис.

Испания стана поредната страна, спряла полетите от и за Италия, отмени са учебните занятия и масовите прояви в Мадрид и другите области, засегнати от коронавируса. В страната има над 1600 заразени, 36 души са починали.

Премиерът Педро Санчес предупреди, че предстоят тежки седмици и икономически загуби, но подчерта, че здравето на гражданите е на първо място.

„Нека всеки, който спазва правилата, да знае, че така пази собственото си здраве и това на близките, приятелите и съгражданите си“.

Броят на заразените с коронавирус в САЩ достигна 975, от които 31 души са починали

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви , че създава „ограничителна зона“ от 1,6 километра около най-голямото огнище на коронавируса в щата Ню Йорк – Ню Рошел.

Щатът ще разположи войски на Националната гвардия, които ще дезинфекцират училищата в града и ще доставят храна на всички лица под карантина.

Щатът Ню Йорк има 173 заразени с коронавирус - най-много в САЩ, като 108 от тях са в окръг Уестчестър, където се намира Ню Рошел. Град Ню Йорк, който се намира на около 40 км южно от Ню Рошел, има 36 потвърдени случая на вируса.

Южна Корея съобщи за 242 нови случая на заразени с Ковид-19, с които стават 7755. Починалите за последното денонощие са шестима и общо жертвите на вируса се увеличават до 60.

Според южнокорейските здравни власти от болниците за деня са изписани 41 оздравели пациенти. От началото на разпространението на болестта в Южна Корея излекуваните са общо 288.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАТИСТИКА

    20 10 Отговор
    На ден в световен мащаб умират по няколко десетки хиляди от ПТП!

    Коментиран от #4

  • 2 уйо

    1 2 Отговор
    има ли брашно а ?
  • 3 юбрее

    12 5 Отговор
    гледам на кафе, бая , правя антивирусни масажи - включително за най-новите щамове на Корона -19, 20 и winXP, преливам греяна ракия - три пъти цедена, имам и две специални ролки с мартеници против уроки и вируси ! Ниски цени и гаранция за успех, дълголетие и пак успех ! Стоката привършва ! Не се бутайте - работя и виртуално и вертикално ! За справка на Л.С. Сполайте !
  • 4 Домакин

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "СТАТИСТИКА":

    Да, ама участниците в движението в световен мащаб са над 6 милиарда! Така че, процентно изразено, катастрофите не са толкова смъртоносни колкото вируса!
  • 5 Boxer 3.0

    17 2 Отговор
    Ще има около месец карантина, паника и опити да се ограничи вирусът.
    След това ще се мине на принципа :
    "Вирусът си е вирус, но обядът е по разписание"
    Ще трябва да живеем и работим по старо му, заедно с вирусът докато му намерят цаката.
  • 6 София

    27 0 Отговор
    Ще става и още по-лошо, след като границите на всички държави са отворени безконтролно за всякакви не еволюирали същества... Не може да не се забележи факта, че страните с най-висока посещаемост в Европа са най-засегнати с вируси.

    Коментиран от #8

  • 7 Соломон

    7 3 Отговор
    Като пламне Индия и другите големи в Азия , тогава ще е страшно.

    Коментиран от #10

  • 8 Факт!

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "София":

    Катайски туристи!Ше умрът за пари дебилите.
  • 9 кризисен щаб

    6 7 Отговор
    Боко е вече заразен, скоро може да има всенароден празник.
  • 10 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Соломон":

    Тя Индия вече е пламнала но още не са ги открили.Бъди сигурен че до няколко дни и те ще изреват.Тогава наистина ще стане страшно
  • 11 Бай хой

    12 3 Отговор
    ЕС отпусна 25 милиарда за вируса. Сега всички бабички и дядки починали ще ги пишат на този вирус. Голямо крадене пада. Само като се чу новината че ще се отпускат средства и тутакси гербавите откриха заразени в България. Медиите ни облъчват ежеминутно.
  • 12 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ВСЕКИ БОЛЕН ДА СЕ КАЧИ НА НАД 2500 МЕТРА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА !!! А САЩ ,ЦРУ И КУОНТИКО ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ !! ФАРМАЦЕТИЧНИТЕ КОМПАНИИ В САЩ ДА СЕ ИЗОЛИРАТ НА 100%!!!
  • 13 киро

    1 0 Отговор
    НАТО трябва да се разпадне и да се създаде ЕВРОПЕЙСКА СИСТЕМА ЗА ЗАЩИТА ! Да се санкционира САЩ за това , че Пентагон поддържа лаборатории в Европа и други континенти , в които разработва биологично оръжие (забранено е разработването му със закон , който не лови САЩ) ! ПЕНТАГОНА не е НАТО !!!!!
    Който не знае да прочете за тайните лаборатории на ПЕНТАГОНА !
    COVID-19 е патентовано 2014г от 3-ма АНГЛИИСКИ учени като ваксина против корона вирус, МИ5 защо мълчат !? На кой са го продали , на ЦРУ ли (ПЕНТАГОНА) , а те са го пуснали срещу Китай след срещата на президента на Китай с Тръмп ?????
    Има много въпросителни около това биологично оръжие !!!!