13 Март, 2020 10:26, обновена 13 Март, 2020 13:14 33 457 136

Народното събрание обяви извънредно положение

  • коронавирус-
  • народно събрание-
  • карантина-
  • венцислав мутафчийски

Превантивната мярка срещу коронавируса важи до 13 април

Народното събрание обяви извънредно положение - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание обяви извънредно положение в страната по предложение на Министерски съвет. Извънредното положение за територията на цялата страна важи до 13 април. Решението беше взето с 201 гласа "за", и нито един "против" или "въздържал се".

"Искаме за един месец да е това извънредно положение", пристъпи на парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов.

Премиерът благодари на медиците за усилията им в битката с коронавируса. Той подчерта, че е възможно да се помисли и за актуализация на бюджета.

"Обявяването на извънредно положение ще даде възможност да могат да се затварят училища, детски градини, университети, игрални зали, спортни мероприятия, конференции", подчерта Борисов

Народното събрание обяви извънредно положение

Лидерите на основните опозиционни партии в лицето на Корнелия Нинова (БСП) и Мустафа Карадайъ (ДПС) категорично подкрепиха обявяването на извънредно положение в страната. От "Воля" също подкрепиха мярката.

"ПГ на "Обединени патриоти" единодушно ще подкрепи предложеното въвеждане на извънредно положение, тъй като то е крайно необходимо.Засега не е такова, каквото е в повечето държави на ЕС и в света, но като една превантивна мярка, която да пресече и да нанесе удар и да ограничи разпространението на вируса точно в неговата най-опасна част - скоростта на разпространението", заяви на свой ред лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на обсъждането на въвеждането на извънредно положение заради коронавируса.

Преди вземането на решението за извънредното положение пред парламента началникът на кризисния щаб по ограничаването на коронавируса у нас - генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, потвърди официалната информация от 23 положителни случаи в България. Той даде паралел с динамично развиващата се епидемия на Балканите - Гърция, Румъния варират около 100 случая във всяка от тях.

"Няма държави в ЕС, които да са пощадени от коронавируса", допълни той.

"Имаме три гнезда. Габрово, Плевен и София, а случаите в София не са свързани един с друг - т.е положението е сериозно, не говорим за изолирани случаи. 24 души са участвали на тържество в българско село с ясното съзнание, че един от присъстващите се е върнал съвсем скоро от чужбина. Има и груби нарушавания на карантината. Италия инкриминира със седем години затвор, Гърция - 2 г. затвор, Русия - 3 г. затвор. Изключително неефективни са вербалните послания по отношение на това да не се нарушава карантината. Трябва да се вземат по-сериозни мерки", апелира Мутафчийски.

"Едва ли половинчати мерки могат да доведат до резултат, нужадае се специализиран орган или правителството от по-широки правомощия", конкретизира Мутафчийски.

"Ние сме на прага на избухване на случаите. Дали ще е другата или по-другата седмица, не мога да кажа, но това предстои. Няма да ни подмине, но поне при по-бавно протичане, това ще намали натиска върху здравната система. Ние хубаво знаем, имаме 740 инфекциозни легла, можем да ги увеличим на 1400, но средно погледнато на населението то няма да става изцяло в цялата държава, ще става на огнища. От две седмици молим да не се пътува. Пътуванията от аерогарите обаче се увеличиха с 30%. Нужно е социално дистанциране. Свикнахме да живеем извън всякакви правила - да не ни ограничават", допълни Мутафчийски с апел за внимание.

Припомняме начините, по които се обявява извънредно положение в държавата. Те са записани в Конституцията на Република България:

Чл. 84. Т. 12 гласи, че Народното събрание „обявява военно или друго извънредно положение върху цялата територия на страната или върху част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет“.

В чл. 100. Т. 5 се казва, че и президентът може да обяви положение на война или друга извънредна ситуацията. Точният текст е: Президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 демократ

    46 121 Отговор
    Извънредно положение и забрана на БКП-БСП!

    Извънредното положение е шанс да се разправим с комунягите.

    Коментиран от #16, #53, #65, #118

  • 3 Рто

    72 10 Отговор
    Еми обявявайте го това положение, какво чакате?
  • 4 3333333333333

    69 45 Отговор
    БОРИСОВ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

    Коментиран от #30

  • 5 Вашето мнение

    136 37 Отговор
    Генерале обявявай военно положение и ще ги почваме. До седмица всички виновни за сегашното положение в страната ще висят по бесилките, първи ще е българоубиеца бойко методиев борисов.

    Коментиран от #31, #56

  • 6 Изпокрихте се ваща м. ..ма

    40 6 Отговор
    Еми какво ще ядеме . Тия който нямат избор.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Главата не е за украса

    45 10 Отговор
    Боко мозъкът се опита да използва една нова за неговия гений дума в народното събрание и не я разбрах. Нещо от сорта, че бил ретряслатор... Който го разбра, моля, да сподели...

    Коментиран от #83, #84

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Военен

    23 46 Отговор
    Незабавно извънредно положение за корона вирус и БКП, тези двете,особено вторите са силно вредни и заразни!
  • 11 Грета Тунберг

    25 24 Отговор
    Това е противодействие от природата към паразитите наричани хора
  • 12 Герберастка черна каса

    68 9 Отговор
    Какво ще рече "социално дистанциране"?Пак ли ще пазим само власт имащите и калинките?За народа пак няма маски ,облекла и дезинфектанти!Бащицата обикаля и наглежда как кроим дрешки и масчици за "наще хора"!А народа да мре!Ей сега е момента народа да ви изрине заедно с вируса!

    Коментиран от #52, #109

  • 13 Русенец

    68 8 Отговор
    Жалка картинка. Безпомощни бюрократи, които нито знаят нито могат да наложат каквато и да било мярка в интерес на здравето ни. Ако е за събиране на данъци, ще пратят въоръжени да ти опоскат апартамента, но щом е за здравето нахората - само апелират.
  • 14 Последния софиянец

    75 2 Отговор
    А казината и моловете кога ще затворят.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 БОЙКО ТИКВАТА 👑

    76 11 Отговор
    Ей, тоя коронавирус ми дойде у държавата "машала" (и гък не се чува за водата у Перник), сега моем си крадем на воля, докато народа е изпаднал в истерия от короната... мое да върнем на пост и Цецо крадецо, никой нема дс забележи... прост народ, затова ще го мачкам и крадем още дълго време, па имам и онук, и той ша ги мачка кат порасне голям!

    Коментиран от #33

  • 16 Еблю

    32 10 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    Всички демократи са бивши комунисти.А който не е с крайни националистически възгледи трябва да бъде премахнат физически а малцинствата в газовите камери

    Коментиран от #127

  • 17 Русенец

    36 11 Отговор
    До две седмици ще са сложили България под карантина, но ще е късно. До месец ще са сложили градовете под карантина, но ще е късно. Хората в паниката си ще вземат сами по-адекватни мерки, от тези смехотворни начинания на правителствените калинки.
  • 18 Русенец

    31 4 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Тях не ги закачат. Парата е по-важна от чуждия живот.
  • 19 Русенец

    35 4 Отговор

    До коментар #14 от "Последния софиянец":

    Българина може да мре, ама нека първо си остави последнте стотинки на ротативките.

    Коментиран от #29

  • 20 Да Взимат мерки

    15 24 Отговор
    Веднага да се обявяват военно положение и всичко да се затваря села градове ЧЕ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО това е чумна пандемия в момента майтап ви се струва някой да им предаде веднага да ОБЯВЯВАТ извънредното положение че веднъш да те хване чума и да оздравееш с дробовете ти е свършено цял живот болнави и с проблеми ДЕЙСТВАЙТЕ
  • 21 az#Оставка!

    47 5 Отговор
    За доброто на България всички болни в парламмента!!!

    Барба Ганьос и калинките му под карантина!!!
  • 22 Професор по Стоманобетон

    30 9 Отговор
    Изродиииии...
  • 23 Баш Гост

    37 4 Отговор
    Направо обявете военно положение, какво се лигавите с някакво си извънредно там.
  • 24 Западните Балкани

    42 7 Отговор
    Отиде та се не виде. Пълна безпомощност на управляващите. Пренебрегнаха всички предупреждения, подиграфаха се с вируса, с медицинските сестри, а сега ще накарат полицаите да бият наред.

    Коментиран от #94

  • 25 стоян георгиев

    35 8 Отговор
    в българия основния проблем е със самодисциплината.сега масово ще се риве срещу мерките на държавата ,но повечето не вземат сериозни мерки за себе си и близките си.нищо!ще се научим по трудния начин както обикновенно!

    Коментиран от #34

  • 26 Умно село

    29 6 Отговор
    То добре да има извънредно положение, ама държавата къде е да помага на бизнеса и с кърлежите от банките!
    Видяхме КТБ! Имаш задължения и ти блокират живота!
    И там държавата си бараше ушаците.
    Ами ДДС?
    Въобще готова ли са хамелеоните политици да бъдат на местата си затова дето са ги избрали?
    Инак е лесно да се ДИСТАНЦИРАТ ОТ ВСИЧКИ. Те не, че някога са били при хората с техните проблеми.

    Коментиран от #100

  • 27 Violin Ivanoff

    17 5 Отговор
    Това съобщение — за соц. дистанциране, трябва да се разлепи на всяка детска площадка и парк, където вчера, днес — се струпват един милион кретеньора от всякакви възрасти. От 5 до 55, мама им!
  • 28 VIRUS

    12 2 Отговор
    Хващам гората, никой не искам
  • 29 ШУНДИ

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Русенец":

    По-добре да ги дари на КенФски
  • 30 Ууууууу

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "3333333333333":

    Статаааааааа Боко
  • 31 го6ку

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето мнение":

    Ногу си прозд саше
  • 32 Краят

    29 9 Отговор
    Или как хората станаха роби на един прост престъпник!
    Явно ще започнат извращения от милиция и военни!
  • 33 Путин

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "БОЙКО ТИКВАТА 👑":

    Такава палка ще ти заврът в комунистическия гъс-щял да краде,долно нищожество.
  • 34 Violin Ivanoff

    29 6 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Точно. Сега простите кухи майки с колички (познавам такива кухантии) ще се посерат да си разхождат бебетата и децата по парковете, щото видиш ли - топло станало. Само гледайте!
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 3 Отговор
    герб мафия
  • 36 Брадвата

    15 2 Отговор
    Фитнеса срещу нас се пръска по шевовоете, но то там не им и пречи, тия са на кето. Вирус не те лови, ако си на кето
  • 37 Иво

    23 6 Отговор
    Правят каквото им нареди неграмотната самовлюбена Тиква.
    Срам за България.
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 24 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ най добрия ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #58

  • 39 Добрев

    21 7 Отговор
    Това означава Супендиране на Конституцията и еднолична власт на Тиквата. Не досега че не управялваше еднолично де.
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 5 Отговор
    МУТРА КРЪВ ПОВРЪЩА ПАРИ НЕ ВРЪЩА
  • 41 Коронованата Истина

    5 5 Отговор
    Идат като овци, бегат като овци Що е то? "болни" от коронавирус Овци!
    А ти вярвах, толкоз много всеки път на месец - два. Ти запали в мене огън с духане и коронавирус, но пак успя. Бойко ще ви тъпче още един мандат, честито на Овците!
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 12 Отговор
    олигархията политиците доказват защото са срещу народа
  • 43 Жоро Гоцев

    17 7 Отговор
    Козлодуй Фани и го надуи, хи хи хи. ДОЛЕ БСП.

    Коментиран от #78

  • 44 Ventura

    19 3 Отговор
    Тия ще се справят с вируса, като се справи ха с чумата по свинете. Тоест с избиването на хората и загробването по кърове и дерета.
  • 45 Браво поздравления

    11 7 Отговор
    Дай на тъп диктатор в ръцете извънредно положение, пък чакай след един месец той сам да се откаже от него. Поздравявам целокупния български народ с победата. Част от стара народна песен, дето баба ми я пееше: "И не мисли ти други колай
    а наведи глава подай
    по-лекичка да ти'й смъртта
    да не ми ти'й харам кръвта"

    Ха още веднъж честито - наведи глава, подай, народе
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 5 Отговор
    н сме народ а мърша пак ще кажа и ще свърша П Р СЛАВЕЙКОВ
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    май станахме делото на давещите се дело на самите давещи се ИЛФ и ПЕТРОВ рски комици от 60 година
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    барон МЮНХАУЗЕН
  • 50 999

    21 0 Отговор
    моловете също трябва да бъдат затворени
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    БОЖЕ пази БЪЛГАРИЯ
  • 52 Късно е чадо

    25 1 Отговор

    До коментар #12 от "Герберастка черна каса":

    "Ей сега е момента народа да ви изрине заедно с вируса!"

    Вече го обявиха извънредното положение и а си рекъл да направиш някое по-рязко движение, веднага ще те окошарят законно щото нарушаваш извънредното положение. Който безропотно търпи мутра начело на държавата 10 г, получава извънредно положение, тъй му се пада.Ха да видим как ще ни изцери извънредното положение без маски, дезинфектанти и с едни гербави необразовани тъпи калинки начело на държавата.
  • 53 Фен

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    Яж пикоч, бе мърляк демократичен!!! Мама ти деееееваааа!!!!
  • 54 Те нашите

    19 2 Отговор
    управляващи отдавна са се дистанцирали от народа. И ние от тях. Как може бедните да са равни с богаташите. Дойде време да помислят за простлюдието, а не да се хапят за пари. Това е напредък "ще станат нещата". Е вече е време да излязат ваканция за един месец и да се скрият по дупките си. Всичко тръгва на самотек, както преди само, че няма да мислят закони да ни дерат кожите. С тия гламари и без тях същата работа.
  • 55 Светослав

    21 7 Отговор
    В момента се избистря план как управляващата из мет да се измъкне читава от територията. Затова е и извънредното положение. Те не мислят за народа, не могат да мислят, щото държавата е фалирала, а те са осрани до гуша.
    Ще бъдат жертвани всички калинки, слуги и тролове на ГРОБ, по стар обичай на Тиквата. С него ще измъкнат само подбрана част от глутницата. Всичко живо на хранилката и троловете остават тук да мрат с тъпите български дебили.

    Ще допуснем ли да се измъкнат? Спасени за няс няма.
    Това е положението, другарЕ!
  • 56 СссереМ

    6 14 Отговор

    До коментар #5 от "Вашето мнение":

    Ами генерал Борисов обяви инзвънредно положение,до довечера сме ви приключили,утре сутринта ще осъмнете висящи по дърветата.

    Коментиран от #69, #74, #75, #76

  • 57 Георги Илиев Митев

    10 4 Отговор
    Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично.
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от военните, полицията, медиците и граждани. Град София (2019).
  • 58 pepy

    29 1 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Явно днес някой пак не си е пил хапчетата или нещо ги е объркал...

    Коментиран от #79

  • 59 Гошо

    29 11 Отговор
    А какво стана с къщата в Барселона и откраднатите милиарди от Мутрата?
  • 60 китаец

    11 16 Отговор
    Влизам в банката, плюя на пода и ако не ми дадат 10 млн.$ наплювам касиерките!
  • 61 Георги Илиев Митев

    9 1 Отговор
    Това е работната седмица на "висшистите" -
    Днеска будуват, утре флиртуват, вдругиден си пазаруват, после пък празнуват и накрая пак пируват. Седмицата свърши, месецът привърши и годината завърши, а работата си... не свърши.
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от военните, полицията, медиците и граждани. Град София (2014).
  • 62 Боцо

    12 0 Отговор
    Е сега вече яко ви дупе.

    Коментиран от #70

  • 63 Мара

    25 8 Отговор
    Браво, най-накрая адекватна мярка. Няма какво да недоволстваме, икономиката, политиката, дрън, дрън...Най-важно е нашето здраве
  • 64 зара

    11 11 Отговор
    В КАКВО СЕ ИЗРАЗЯВА ИЗВЪРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НЯКОЙ ЩЕ ГО ОБЯСНИ ЛИ - ЗА СТРУПВАНЕ НА ЕДНО МЯСТО Е ЯСНО, А ДРУГО?!?!

    в КОНСТИТУЦИЯТА- право на живот и без изтезания....КАКВО!!!!????
  • 65 Извънредна точка от Решението:

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    Забранява се осъществяване на секс без специално писмено разрешение на здравните власти.
  • 66 Гост

    19 7 Отговор
    Безполезни идиоти
  • 67 тошо

    13 13 Отговор
    Властта официално обяви , че не може да се справи .

    Коментиран от #81

  • 68 И какво сега

    14 5 Отговор
    Като обяви извънредно положение изведнъж ще поумнее и ще може да вземе адекватни мерки ли?!? Веднага всички световни учени да пристигат в България за да наблюдават уникално явления - как тъпа тиква се превръща в умен човек посредством извънредно положение.
  • 69 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #56 от "СссереМ":

    Първо тебе ще обесят.
  • 70 Божо,купувай вазелин!

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "Боцо":

    Остава ти само да се научиш на някой манаф и да стискаш зъби.
  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор
    Според мен, бате Райко /Слънцето/ бързо ще пребори Короната и тези мерки са ненужни.........,но държавните чиновници искат да си "вържат гащите".
  • 72 Радо

    13 3 Отговор
    Аз искам да се изолирам ф Барцелона ф една вила с ена кака, и да си гукаме там двамцата.
  • 73 Враца Баце

    15 4 Отговор
    Никой ли не се сети, че Великден ще го празваме при извънредно положение. Забраняват най-големият Християнски празник. Башибозук не ни трябва.
  • 74 Пендо

    4 5 Отговор

    До коментар #56 от "СссереМ":

    Ти първи ще увиснеш на някое дърво та да не цапаш повече сайта.
  • 75 СссереМ,купувай вазелин!

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "СссереМ":

    Надупвай се на някой манаф им и без да охкаш.
  • 76 Винету

    9 3 Отговор

    До коментар #56 от "СссереМ":

    Да ти се изСссерем в устата ГЕРБерастка.
  • 77 БКП

    8 4 Отговор
    При комунизъма нямаше накива работи ! КПСС-БКП ! Форевър !
  • 78 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 19 Отговор

    До коментар #43 от "Жоро Гоцев":

    ти го надуй мафия РУМЕН РАДЕВ е най добрия премиел НАБЪЛГАРИЯ
  • 79 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 18 Отговор

    До коментар #58 от "pepy":

    ПЕПИ ти ако си луд си е твой проблем мафия БОЙКО МУТРАТА ТИКВА ПЕПИ що не идеш ти в КАРЛУКОВО ЛОВЕШКО НА КУРОРТ
  • 80 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 81 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #67 от "тошо":

    С глупаци като теб и още няколко от по горе пишещите ,не властта,никой не може да се справи!То не е и нужно,просто ги подминаваш.
  • 82 СссереМ,купувай вазелин!

    0 0 Отговор
    Надупвай се на някой манаф и без да охкаш.
  • 83 gggw

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Главата не е за украса":

    респиратор
  • 84 Граматиков

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Главата не е за украса":

    Пише се ретранслатор.
    Бате Бойко обаче,както и значителна част от масовото простолюдие са умствено ограничени,с просташки манталитет и нисък интелект.
  • 85 Недостатък на извънредното положение

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЦУПТА GFR":

    Пропуснали да обявят че за един месец се преустановява дейността на всички публични домове на територията на цялата страна.
  • 86 комик

    5 7 Отговор
    одобриха и промяна на бюджета !!, увеличение на пенсии и заплати се отлага за неопределено време, запазват се партийните субсидии зада не фалира бкп, актуализация на депутатски и министерски заплато секи месец, премиите след карантината !!!!
  • 87 курона

    6 2 Отговор
    При нас доживотен затвор ли ще дават. И гробищата ще ги затварят ли или ще работят.
  • 88 Обикновен човек

    6 6 Отговор
    ТИКВУНЦИЙ трябва да бъде съден по бързата процедура: нарушава и гази конституцията на Република България като луда крава телето!!!!!!

    Коментиран от #90

  • 89 Мирослав

    9 2 Отговор
    При регистрирани присъстващи 151 депутати, "за" са гласували 201. Защо изобщо трябва да има гласувания в такъс случай? Това е подигравка с парламентаризма.
  • 90 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Обикновен човек":

    Много ти разбира главата от конституция ,ама и ти имаш мнение,нали е демокрация.Всички глупаци се изказали в сайта,но ако на тях им се случи ще има вой до небесата:"Къде е държавата","Защо не взима мерки" и т.н.
  • 91 Жаки

    8 4 Отговор
    Тия хора май не им е ясно за какво става въпрос. Ей, не говорим за политика, а за здраве. Не чакайте другите да се грижат за вас и да си мислите, че са длъжни, защото и тия другите като се тръшнат няма да има на кой да се сърдите. Слагайте маските, че да се минава по-бързо и това е. За да го прави цял свят значи е сериозна работа. Все ние сме бай ганьо.
  • 92 Ковид19

    2 5 Отговор
    Защо не ограничава извънредното положение на гражданите да излизат на улицата при по голяма нужда а? Или ще се обяви да не се излиза вече когато станем като Италия с 10 хиляди заразени ли??
  • 93 Ефективна битка с вируса

    9 4 Отговор
    може да се води единствено със самолети Ф-16. За съжаление, Боко ги плати, но няма да ги дочакаме. А сега трябват пари, много пари.
  • 94 И не само

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Западните Балкани":

    Няма да има предпазни средства за полицията и като се изпонатръшка и тя ще вадят армията да стреля по този който иска да отиде до село да си обере крушата, защото не спазва карантината. Три месеца ми проглушихте ушите какви безпрецедентни мерки са били взети, а сега без маски, без спирт и без дезифектанти ще обявяваме бедствено положение ама превантивно. ИДИОТИ
  • 95 Тва е края на бегето

    3 1 Отговор
    Видя се края на мъките ни😂😂😂😂
  • 96 безисходица и тъпото отгоре

    7 2 Отговор
    Какво извънредно положение , какви глупости бе , в България буквално трябва да се ходи от врата на врата със списък от предписания , които трябва да се спазват , да се питат хората какво им е необходимо за да ги спазват е да им се оказва помощ. Българинът масово толкова е обеднял , че живее често с изкараното през деня , от него заделя и за натрупани задължения. Какво става като му пресекнат и тези постъпления. Дилемата , не е дали да умреш , а от какво да умреш , било коронавирус , било граждански фалит.
  • 97 Така става

    6 2 Отговор
    когато малък, но много прост народ се управлява от голяма, но много тъпа тиква.

    Коментиран от #102

  • 98 Некадърници Гербави

    13 6 Отговор
    Кому са нужни тия среднощни панически заседания, все едно след минути ще ни удря гигантски метеорит?

    След като некадърниците проспаха цял месец?
  • 99 Член 1

    4 6 Отговор
    То се знаеше че НЕнародното събрание ще гласува послушно извънредното положение защото тиквето като фффъсне и те вземат че се ооо...раттт
  • 100 Жиката

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Умно село":

    Кво се тормозиш. Не плащаш , теглиш им една майна и ги пращаш при баце , той да им плаща . Той затваря държавата а бе ти . Корона вирус . Глупости . Вирус като вирус . В нета се върти един руски прифесор който казва как в неговия район има над 40 хиляди с корона вирус и няма паника . На някой му трябва паниката това е..
  • 101 Последния човек на земята

    4 4 Отговор
    *Да се обяви военно положение да се ограничи влизането и излизането в страната и хората да не напускат населените места иначе заразата ще ни изтреби всичките !!! ( Това е изпусната мощна зараза не е обикновена настинка а смъртоносен убиец) Успех на всички Излезте от измислените си светове и осъзнаете какво се случва !!!
  • 102 Жиката

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Така става":

    Хааахахаааа....това е истината ..

    Коментиран от #116

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Михаил

    10 5 Отговор
    Здравейте на всички! Аз съм руснак, живея в България. Съпругата ми се разболя вчера, пристигнахме в болницата в град Разлог със симптоми на грип (коронавирус?). Лекарите викаха. Те казаха: "Това, че сте се втурнали в болницата, седнете вкъщи и лекувайте. Ако ще лошо, тогава вече ще дойдете."

    Коментиран от #107, #117

  • 105 Ицхах мюмюн лихварвя педераст и равин

    2 4 Отговор
    Извънредно заповядвам да се залее всичко с напалм!
  • 106 КралиМарко

    4 4 Отговор
    Пак лъжи и маневри!!!
    Абе, какво правите - стига губихте време.Всеки ден е хиляди заразени и стотици мъртви!!!Обявява се ТОТАЛНА КАРАНТИНА!!!Правят се 28 големи сгради във всеки окръжен град - ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛНИЦИ!Там се оборудват легла и АСПИРАТОРИ!ИЗКАРВА се на ТЕРЕН/на УЛИЦАТА/всичко ЖИВО - ПОЛИЦАЙ,Пожарникар,ВОЕННЕН, и Гражданска защита и се барикадират улици!!!ПОчва се зареждане на населението със СПИРТ и ХРАНИ - социалния патронаж го прави и сега!!!Всеки с оплакване - се ТРАНСПОРТИРА в НОВИТЕ КЛИНИКИ!!ВДИГАТ се 10-пъти ЗАплатите на ЛЕКАРИ и СЕСТРИ - РАБОТЕЩИ САМО В ТЕЗИ КЛИНИКИ!!!ТАКА 3 месеца!!!
    Пари за Държавни субсидии ИМА, за ПРОСТОТИИ - стадиони, конференции,строежи - ИМА, заеми се вземат за ОРЪЖИЕ - а за ЖИВОТА на ХОРАТА - клакво правите?!ЕТО ТОВА са мерки!!!
  • 107 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "Михаил":

    Какво стана в крайна сметка? Изследваха ли съпругата Ви за коронавируса?
  • 108 pepy

    21 1 Отговор
    Упражнявайте си чувството за хумор и т.н., но може да хвърлите и едно око какво пише по света или поне в другата статия - "Свят":

    "Извънредно положение заради коронавируса в Чехия, Словакия, Латвия, Естония и някои американски щати"
  • 109 Peci kupona

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Герберастка черна каса":

    Ми родител едно, да стои далече от родител 2!

    Коментиран от #115

  • 110 Дерибеев

    9 6 Отговор
    Намирисва ми на паника и ХАОС !
  • 111 Насакото Яката

    8 1 Отговор
    Става много, много сложно за обикновения човек. За две години съсипаха овцевъди и свиневъди, сега тая паника ще съсипе индустрия, туризъм и земеделие, търговци и търговия и България е най добре да обяви фалит. Цялата налична работна ръка ще дава и последните си стотинки за къшей хляб. Активите на хората ще се обезценят с поне 80%. Това само за два месеца или до края на май. Всичко ще е спекула. Едните ще станат много, много богати, всички други ще сме бедни и фалирали. Положението е сложно, много сложно! Дано има умни хора в правителството! Повтарям УМНИ, не АЛЧНИ!
  • 112 Тодор Живков

    8 3 Отговор
    И сега какво ще правят? Дали Фандъкова ще измие най=после всички улици в града? Да свали от градския транспорт всички клошари? Дали Гешев ще провери безкрайно скъпата тръба за Перник? Има доста неща да се правят за справедливостта. А, ако няма справедливост при тези тежки условия, ще имаме голвми проблеми.
  • 113 Танахака Танашиба

    6 1 Отговор
    В центъра на София големите магазини и малките магазинчета за храни се изпразниха. Какво става не знам! Знам само, че сега почва спекулата и обезценяването на лева!паниката на народа, води до забояването на малка част мръсници. Сега да видим Гешев!

    Коментиран от #124

  • 114 много беля направипа самолетаджийте

    4 0 Отговор
    Ако дупетат има от бацила ще разпускат ли народното събрание?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Абе Михаиле

    5 0 Отговор

    До коментар #104 от "Михаил":

    абе момче, къде си ръгнал в болница. Ти знаеш ли какво е положението в българските болници. В момента върлува грип Б. И двамата с мъжа ми го изкарахме, аз още даже не съм съвсем оздравяла. Т ми стигна най-много 38.9, не е толкова висока. Обикновено като се разболея вдигам 39.4 - 39.6. Този път беше по-ниска, но затова се задържа 48 часа непрестанно 38.2 - 38.6. След това още 48 часа беше 37.5, ама като залепна и не мръдна. Сега вече се нормализира. Давай повече чай с мед и лимонов сок, вечер по една малка греяна ракия с мед - без майтап, разтривки, компрес на челото ако е много висока Т, но без средства които изкуствено да я свалят защото това забавя и пречи на оздравителния процес, както и антибиотиците, които не влияят на вируси, но пречат на организма да се лекува.

    Коментиран от #119, #120

  • 118 Боико Борисов

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    АЗ ЛИЧНО С ТЕБ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯМ , КАК МИ ТРЕБЕ ЕДИН ТАЪВ КАТО ТЕБЕ ЗА ГРУПОВ СЕКС , ЩОТ СМЕ ДВАМА И СИ ТЪРСИМ ТРЕТИ ПАРТНЬОР , ГАСИ МЕ ЛАМПАТА И КОИ КОГО ХВАНЕ НЕМА ДА СЕ СЪРДИ , ПОСЛЕ ДА НЕ КВИЧИШ НА ГЛАС , ДИФ КАПИТАЛИЗАМ И ЛОША ДЕМОКРАЦИЯ , ЩЕ СИ СПОМНИШ ЗА БКП , И ЩЕ ТИЕ МИЛО И ДРАГО ТОГАВА , АИДЕ ЧЕСТИТО И ТИ СЕ ВРЕДИ , ПОЖЕЛАВАМ ТИ ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ , ЩЕ ИМА БОИ НА НЕГРИ В ТЪМНА НОЩ , И КОЛЕЛОТО НА СМЪРТА / ГЛОБУСА В ЦИРК БАЛКАНСКИ С МОТОРИТЕ, КАТО КАК СЕ ДАВЯТ КОТКИТЕ В БАНКЯ ПРЕЗ РАЗМНОЖИТЕЛНИЯ ПЕРИОД . /.
  • 119 ПЕРНИШКИО

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Абе Михаиле":

    абе како я като се намаам с ракия и люти чушлета шипка и сложим малко у ракията чили , всите вируси бегат от мене , даже и жената , она ми е наи големио вирус , та комшията може да зарази , виж тия у Враца муат сиреньие и доят овци и мандърсат убави невести , да прата моита жена да ги зарази и там , ега и мине и на нея вирусо , я немам време ит пиенье да я мандърсам , а и може да ме зарази .
  • 120 Всичко в вярно

    5 0 Отговор

    До коментар #117 от "Абе Михаиле":

    Само не за свалянето на температурата! Компреси те на челото, дланите краката, дори на цялото тяло с вода и оцет също са изкуствено сваляне на температурата, но внимателно!
  • 121 Путкин

    1 1 Отговор
    Да се бомбардират огнищата на зараза и после да се обръща с верижния трактор
  • 122 незнайко

    2 1 Отговор
    Този вирус е като МАННА НЕБЕСНА за тези които са крали !!! ХАЙДЕ СЕГА САЩ ДА НИ СПАСЯВАТ !!! Нали си купихме самолети !!! ТОТАЛНО ЩЕ НИ СЪСИПЯТ ИКОНОМИКАТА КОЛКОТО И МАЛКА ДА Е ТЯ !!!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Танахака Танашиба":

    ОТ КАКВО СЕ ИЗПРАЗНИХА ??? ОТ КЛИЕНТИ ЛИ ??? ЗАЩО НЕ ПОСТНЕШ ЕДНА СНИМКА ??? КОЙ ВИ ДАДЕ ТОЗИ АКЪЛ ДА НАПИШЕТЕ ТОВА ???
  • 125 Азидруги

    1 1 Отговор
    Що за глупости! Все едно от нормални грипни щамове не са умирали в пъти повече, обаче никой не го преекспонира! Малко температура и дразнене в гърлото. Голяма работа! Могат да умрат само много стари хора и с тежки хронични заболявания! Те могат да умрат и от най-обикновен грип и настинка. Как пък никой не говори за реалността със статистика. И защо децата да не ходят ясли и градини. За разлика от тъпаците в Народното събрание, обикновените хора нямаме пари за частни детегледачки! Като не можем да взимаме отпуски за по 1 месец малките ни деца трябва да седят сами вкъщи! Изобщо не им пука обаче на дъртофелниците от Народното събрание!
  • 126 Мутра

    2 1 Отговор
    Да го духат гейберастите долни
  • 127 criminal

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Еблю":

    С теб съм, кажи кога и къде стартираме......е след парламента разбира се......
  • 128 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    сбогом свобода!!!!да не добавям още....
  • 129 Питам

    2 0 Отговор
    Които са под карантина, да не излизат. Иначе глоба и затвор. Добре, но помислено ли е кой ще купи хляб например на семейство под домашна карантина без близки, без роднини? Помислено ли е за това, има ли организация за помощ, или само санкции?
  • 130 Да бъдем добри

    2 2 Отговор
    Не се шегувайте с положението, сериозно е. Бъдете по-отговорни и ако можете, помагайте на възрастните хора, да не излизат и да се заразяват.
  • 131 Гост

    2 0 Отговор
    Аз нещо не схващам как с тия мерки ще се продолее кризата, спред мен ефектът ще е единствено съсипване на икономиката. Това е доста заразно заболяване, кието на всичкито отгоре, протича почти безсимптомно при повечето хора, докато критична маса хора не го пеболедуват и обществото не развие имунитет, разпространението му няма да спре. Не е ли по-логично застрашените от летален изход да се самоизолират-хора над 65г, хора с ТЕЛК за различни заболявания, да бъдат пуснати болничен и да седят в къщи. Когато 30-40, дори 70% от хората преболедуват болестта тя вече няма да има възможност да се разпространява.
  • 132 Браво

    5 0 Отговор
    Нищо нестава от тия крадци май няма да им се размине чумата ще ги погне балабар с голямата Тиква
  • 133 ДедоДъррр

    2 0 Отговор
    Нe ви ли e яcнo чe тoвa извънaрeднo пoлoжeниe e пaк cъc цeл oгрaбвaнe и oтклoнявaнe нa внимaниeтo oт мaфиoтщинaтa нa Бoкo Тиквoчa ?! Пo нaчинa нa рaзпрocтрaнeниe ce oчaквa вceки дa минe пoд вируca и кoйтo oцeлee дa глeдa дa нe гo пoвтoри. Вaкcинитe кoитo уж щe изoбрeтят впocлeдcтвиe щe изтoчaт милиaрди oт бaлъцитe кoитo трябвa нaкрaя (aкo прoумeят) дa ce брaнят c кaмъни и дървe oт тaя пoлитичecкa нaпacт
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Васил Левски

    0 0 Отговор
    престъпници крадци и измет !
  • 136 витоша планина

    0 0 Отговор
    201 единодушно мафията. Хитлер ви завижда!