Last news in Fakti

13 Март, 2020 12:42 2 132 2

Служителите на „Пирогов“, контактували с жертвата на коронавируса, са под карантина

  • коронавирус-
  • пирогов

Не е ясна точната бройка на медицинския персонал

Служителите на „Пирогов“, контактували с жертвата на коронавируса, са под карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на “Пирогов” е поставило под домашна карантина всички свои служители, които са били на смяна през деня във вторник, при постъпването в болницата на починалата ден по-късно от коронавирус жена.

Абсолютно всички, които са имали контакт с нея при оказването на първа помощ, реанимирането ѝ, интубирането и превеждането ѝ в реанимация са били издирени по списък и разпуснати в 14-дневна домашна карантина.

Става въпрос за санитари, лаборанти, медицински сестри и лекари на смяна в спешното отделение, които са съпроводили жената в шокова зала, след като тя е колабирала, съобщи bTV .

Не е ясна точната бройка на медицинския персонал. Това са хора извън персонала на Второ вътрешно отделение, който в момента е под карантина в самата сграда на въпросното отделение, в което пък от неделя до вторник лежеше съпругът на починалата. Самият той, от вторник през нощта, е преместен и изолиран в токсикологията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдете отговорни за себе си и другите

    9 0 Отговор
    Браво за мерките, но ако продапжава безхаберието на хората и масовата истерия, вкл. в хранителните вериги, скоро нама да има ни доктори, нито сестри, лаборанти и др. персонал, които да се погрижат за наистина болните.
  • 2 хаберих

    2 0 Отговор
    Аааааааааааааааа,ясноо. След като са входирани ,са били карантинирани. Не се знае колко са за статистиката. Значи са нулеви пациенти.Мммда!