Last news in Fakti

16 Март, 2020 09:41 1 996 4

Нов режим на работа в завод "Арсенал” заради коронавируса

  • арсенал-
  • коронавирус

Там работят близо 9000 души. На входовете на завода се монтират термокамери

Нов режим на работа в завод "Арсенал” заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Заради коронавируса, най-многолюдното предприятие - в България военната оръжейница "Арсенал"в Казанлък, преминава на нов режим на работа. Там работят близо 9000 души.

От 16 до 29 март се редуцира в голяма степен съставът на работещите с цел осигуряване на нужното карантинно пространство и липса на контакт, предава Нова телевизия.

На директорите по заводи е разпоредено до 10:30 часа в понеделник да представят графици за възможностите по отдели, цехове и звена за дистанционна работа или преминаване на двусменен режим, при намален състав там, където това е възможно и в зависимост от задачите за изпълнение, без да се нарушават срокове и графици за изпълнение по подписани вече договори.

Всички останали работници и служители ще бъдат в платен или неплатен отпуск за периода, в зависимост от възможността на всеки работник.

На входовете на завода се монтират термокамери. Затварят се столовете за хранене, във вътрешнофирмения транспорт, няма да се допускат правостоящи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bigbb

    10 2 Отговор
    То там по вероятно да избухнеш от колкото некъв вирус . Тези смелчаци не ги бърка особено
  • 2 ЗиС 5

    4 1 Отговор
    "Там работят близо 9000 души." Работим. Пускат ни по пет човека на портала. Като си поработим,след един час пускат още пет. Ние отиваме на почивка да си пием хапчетата. После пак пет и така. В магазина пускат по един. В леярната са повече,ама там условията са по-други.
  • 3 Ядеитн

    3 1 Отговор
    Тъй и требе да са прави! Я мойте обекти сите ги затварям. Га мине морът тогава ша му мисля. Ся, работниците - голем зор им давах дорде ми бачкаха, ама е грехота да ги натиря хептен без нищо. На народа ша дам по едно илядо лева отгоре, на тия со дяца илядо и петстотин, ша им налея и по пет кила спирт и по пет кила убава ракия. Толкоз. На село мой да са кара и с по-малко.
  • 4 Манолов

    0 0 Отговор
    Нека математиците да сметнат колко декара площ им трябват на тези хиляди специалисти !
    Още един парадокс в държавата !
    Мен ще ме глобяват хиляди левове в парка .. а тези където са в тези заводи ?
    Не им стига че бумкат от време на време а сега най - голямата вирус бомба !
    Пътуват от Габрово Стара Загора и от къде ли не ,и малцинства и една голяма каша...
    Имах доверие на ЩАБА - ВЕЧЕ НЕ ИМ ВЯРВАМ !