Last news in Fakti

19 Март, 2020 14:42 1 745 1

Спецчасти ще следят компаниите в Унгария

  • унгария-
  • спецчасти-
  • коронавирус-
  • компании-
  • виктор орбан

Десетки заразени с коронавирус има в Унгария

Спецчасти ще следят компаниите в Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария ще разположи спецчасти да следят работата на 140 държавни компании, които осигуряват критични услуги по време на пандемията, съобщи министърът на отбраната Тибор Бенко, цитиран от "Ройтерс".

Новосъздадената част, състоящата се от войници, полицаи и служители на службите за спешна помощ, ще дава редовни брифинг за компаниите пред министерството на отбраната, каза Бенко. Правителството на премиера Виктор Орбан обяви състояние на национална криза миналата седмица заради коронавируса.

По официални данни 73 души са заразените в Унгария. Един човек е починал, двама са се възстановили. Не се уточнява кои ще са тези фирми, но те ще са от секторите енергетика, телекомуникации, транспорт и здравеопазване, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PR Beyonder

    0 0 Отговор
    Дано да овладеят короната, Орбан е предприел мерки за разлика от България