Last news in Fakti

21 Март, 2020 09:46 9 567 44

Британското правителство покрива 80% от заплатите на неработещите заради коронавируса

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • заплати-
  • заплащане-
  • риши сунак

Субсидиите ще покриват до 2500 паунда на месец, което е над средния доход

Британското правителство покрива 80% от заплатите на неработещите заради коронавируса - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Правителството на Великобритания ще покрие 80% от заплатите на британците, които не работят, заради мерките за борба с коронавируса, пише вестник London Evening Standard, цитиран от "Фокус". Това беше обявено от министъра на финансите Риши Сунак.

В своята дневна пресконференция Сунак заявява, че правителството ще изплаща до 2500 паунда на месец на засегнатите от вируса работници.

"Имам отговорността да се подсигуря, че защитаваме, доколкото е възможно, работните места и дохода на хората. Днес мога да обявя, че за първи път в историята ни правителството ще се включи и ще помогне за изплащането на заплатите на хората", каза той.

"Ще създадем програма за запазване на работните места. Всеки работодател в страната, голям или малък (бизнес), благотворителна или неправителствена организация ще има възможност да участва в програмата", допълни министърът.

"Работодателите ще могат да се свържат с HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs - департамент, отделен от министерския съвет, отговарящ за изплащането на някои социални помощи, събирането на данъци и други дейности - бел. ред.), за да получи помощ по покриването на повечето от заплатите на хората, които не работят, но все още са част от компанията".

"Правителствените субсидии ще покриват 80% от заплатите на работниците, до 2500 паунда на месец - това е точно над средния доход", допълни Сунак.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лондон

    25 1 Отговор
    Всичко е наред значи а какво ще правим след 5-6 месеца

    Коментиран от #5

  • 2 Усмивката

    15 3 Отговор
    Ето го моментът. Да си казваме истината. Истината която за властуправляващите тръбва да бъде заглушена под формата на изкуствении и неносещи нищо драстични мерки

    Коментиран от #13

  • 3 Гост

    31 5 Отговор
    И,при нас е така,но в обратна посока,трябва ние да помогнем на дьржавата и Тиквата.....:) ИЗРОДИ.
  • 4 ами

    16 2 Отговор
    никой не обяснява на хората какви ще са последствията от това...все едно държавата харчи спестяванията си или тегли кредит. нека всеки да се запита ако това бяха неговите лични финанси какби постъпил...би теглил кредит или харчил спестяванията си или би рискувал и би извършвал само нужни действия като съкрати разходите си. сега е нужно държавата да оптимизира разходите си като намали и без това раздутата администрация...сигурно и калинките ще пратят да работят в къщи...като , че ли въобще вършат нещо

    Коментиран от #37

  • 5 Усмивката

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лондон":

    Само след месец по улиците ще излязат едни трудноуправлщеми граждани , и тогава тези пазтели на реда дето не можаха да се справят пет полицейски коли срещу трима такива , как би изглеждала ситуацията.
  • 6 Око Боко

    5 10 Отговор
    Ххаах, смешници . И тия са зле и се налага правителството да им помага . Нашата икономика е силна, няма нужда от помощ за никого .

    Коментиран от #35

  • 7 Абе

    28 3 Отговор
    Вижте само какъв беличък "англичанин", и с такова екзотично име........и това е министър в правителството им, смятайте докъде са паднали вече, след лондонския кмет пакистанец.......явно им се връща за вековете постоянно ограбване и терор над другите народи!

    Коментиран от #17

  • 8 Behemoth

    16 5 Отговор
    Леле тия си имат братчет за финансов министър....добре ,че нашия е нормален хахахххххх...

    Коментиран от #10

  • 9 среднощен

    17 1 Отговор
    Много лесно се "раздават" пари в англосаксонския свят...? В Австралия ще се раздадат над 450 милиарда...? В САЩ над 1 трилион и 450 милиарда.. ? Дали пък вече не е известен крайният резултат от "упражнението" с пандемията...? Европа на "колене" и ново преразпределяне на "световния ред"...? Никой не дава без да има представа за времевите параметри на своите загуби и възможността да възстанови позициите си в бъдеще - най-малко англосаксонците...!!

    Коментиран от #15, #23

  • 10 беее

    19 7 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    ако трябва да избирам между горанов или тоя на снимката бих избрал индиеца....поне би имало някакъвшанс да е свестен..то така стои въпроса и при кметовете на лондон и софия...май пакито е по-добре
  • 11 шундурко

    8 1 Отговор
    абе ша влизаме ли у чакалнята уа
  • 12 Баба Ванга

    6 6 Отговор
    Кога ке ги стигнете ингилизите болгариии?

    Коментиран от #31

  • 13 Гримасата

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Усмивката":

    Великобритания може да си печата паунди колкото си иска. Друг е въпроса какво ще могат да си купят с тях. Събориме ли борда и почнеме да печатаме Златни Български левчета ще се озовем в ситуацията преа 1996/1997год. Имате си добър специалист като Р. Гечев!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 съгласен

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    с това раздаване и тази карантина европа губи като икономика и пазари и никой не казва кога и дали ще можен да въстановим позициите си в бъдеще. да не се окаже , че сме жертвали нашето и най-вече бъдещето на децата си заради собственото си съмнително оцеляване(съмнявам се , че карантината би действала ако е ясно , че след няколко месеца или година трябва да я премахнем поради невъзможност да издържим икономически)
  • 16 слаботоков

    11 3 Отговор
    Къв е тоя МАНГАЛ-ИНГИЛИЗ на снимката бе??????? Ха ха ха. Тея много са се омешали с араби и индиици! ! Егати боклуците!
  • 17 Главата не е за украса

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Пич, тоя на снимката е с такова образование, което няма никой в МИ или в шайката. Ти още им се подигравай, ама техните мерки са на стойност 300 МИЛИАРДА паунда и ще се измъкнат сухи от цялата тази психария, тук какъв финансов колапс ни подготви шайката, няма да ти се повярва!!!

    Коментиран от #19, #29

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 абе

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Главата не е за украса":

    ако някой налее 300 млрд в обръщение без тези пари да са покрити от произведени стоки или услуги...т.е се повиши паричната маса при същото предлагане на стоки и услуги дали няма да имаме голяма инфлация и обезценяване на паунда .как би се отразило това на спестяванията и как би се отразило това на хората...да се измъкнели сухи??кой би заел пари на аглетат за държавен дълг в лири при такава политика и т.н

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Главата не е за украса

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "абе":

    Много си далече от истината. Със стоки и услуги си покриват хартииките такива цървули като нас. Тия, на които им се присмиваш действат с ценни метали и много други "инструменти". Бегай, прочети малко па се върни пак, че си смешен!!!

    Коментиран от #22

  • 22 абе

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Главата не е за украса":

    не знаех , че лирата има златно покритие или , че англетата имат много суровини. посочи какви са тези други инструменти които по магически начин ще продотвратят инфлацията при повече пари в обръщение без покритие . странно защо ес и америка за да предизвикат желана инфлация от 2 % наливат -печата пари без покритие....явно ти си по-умен от финансистите в тези структури.да не говорим как с инструменти ще убедиш финансови акули да ти отпуснат заем в твоята обезценяваща са валута

    Коментиран от #25, #33

  • 23 Абориген БГ

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    Има логика, Тръмп спомена, че САЩ плащат най-голямата вноска в НАТО, изтегляне на скъпи контингенти извън граница, увеличаване на вноската от БВП страни членки.

    Тръмп за САЩ е прав, ама България къде е в цялата история.
    Борбата е между стария индустриален капитал и новия финансов.
    Единият иска ЕС но слаб, а другия унищожен ЕС.
    В крайна сметка САЩ и британски контингенти са вече настанени в цял свят - окупиран икономически МВФ и СБ, и военно - НАТО си свърши първоначалната цел.

    Вижте какво става в Иран - хората умират, но САЩ не свалят санкциите, същото е с Венецуела, Куба.

    Понеже са зависими от Китай, решиъа с биооръжие, но нещо се обърка, подозилам че САЩ имат ваксина и препарати за лечение, те май публикуваха, че пробват първите "ваксини на" хора..
    Русия им пречи - и там чакаме да видим какво ще направят, с революции не стана, както в Гватемала и Чили.

    По едно време ЕС изпревариха САЩ икономически, лошави работи.

    Коментиран от #24

  • 24 среднощен

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Абориген БГ":

    За това иде реч..! Нещата в този свят са причино-следствени...! Французите казват - "търсете жената"...? В книга Апокалипсис Св. Йоан Богослов нарича "жената", т.е. "парите", т.е. "мамина" и "икономическите интереси" със събирателното име - "Вавилонската блудница"...? Всичко е казано - ние не откриваме "топлата вода"..? Само да видим кога ще "падне" тази "блудница"..? Защото ако сме съвременници на тези събития - горко ни..!!

    Коментиран от #26

  • 25 Главата не е за украса

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "абе":

    Ставаш досаден... Първо това не ти е тиквустан, че някой да ги съжали и да им отпусне некое милиардче. Парите са си техни. Казах ти, поограмоти се, прочети и ЧАК СЛЕД ТОВА пиши. The UK дава заемите, а не примерно Пакистан.

    Коментиран от #27

  • 26 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "среднощен":

    ".. т.е. мамона..."
  • 27 ако си

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Главата не е за украса":

    вярваш , че някой по света се респектира от тази умираща бивша колониална страна значи се лъжеш...помним как я бяха закъсала преди да влезнат в ЕС...те и заради това се натискаха да влезнат де. а само един човек...сорос успя да им разклати валутката. ако нямаш как конкретно да ме обориш не пиши...няма смисъл от общи приказки....досадно е когато някй те пунтира с право

    Коментиран от #28

  • 28 Главата не е за украса

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "ако си":

    Не само че си досаден, но си прост. Тази умираща икономика бе наравно с немската, като донор в касата на EU. Щом казваш на тяхната икономика умираща, какво правят още на масата на Г7? А наща каква е сравнение с тяхната? Виж, не ми губи времето. Разбирам, че прост... ае със здраве :D

    Коментиран от #30

  • 29 Джангър Джендем Джендъров

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Главата не е за украса":

    Ами да, Риши Сунак има висши образования от Оксфорд и Станфорд. Ония дето го плюят да ниско образовани, елементарни създания. Ко да праиш, има всякъкви на този свят.
  • 30 по добре

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Главата не е за украса":

    е ти да не губиш времето на форумниците с голословия !! какво точно английско имаш във вас...освен зелен чай ?? англетата имат силен финансов сектор а не производство. а са в г-7 защото са пинчера на америка.това ,че бяха донор в ес значи само , че получават по-малко субсидии...ами те селско стопанство НЯМАТ ! а България въобще не я слагам в сметката...тя и без това скоро ще изчезне

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Точно така

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Око Боко":

    Никаква помощ за народу он е издържлив роб.
    Само ,че кат е спрян от работа ,кат свръшат парите,кат го напнат банките(оти управниците са мн.умни),кат свръши домашната зимнина в това число и ракията,и кат му припари белкем му доде акъла.
    Па тогаз шъ видим кой е прав,кой кви ги е вършил в туй объркано време.
  • 36 hmhmhm

    3 0 Отговор
    нали щяхте да работите? щяхте да изграждате имунитет или какво стана. Или рязко ви падна имунитета.
  • 37 hmhmhm

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ами":

    направо си ми трагедия. Да не си икономист?! Какви пари бре хора в италия умират по над 600 за 24 часа и ми говориш за пари. Какво ще си купиш на оня свят?!!!

    Коментиран от #39

  • 38 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    САМО ТОВА Е НАЧИНА ДА НИ НАКАРАТ ДА СИ ОСТАНЕМ ПО ДОМОВЕТЕ

    НЯМА ДРУГ ВАРИАНТ
  • 39 Евала Вуте

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "hmhmhm":

    Заразен ли си бе трипер
  • 40 Работник

    2 1 Отговор
    На циг@ните пари им дават и без извънредни мерки

    Коментиран от #42, #44

  • 41 бог ти говори това е шизофрения

    1 0 Отговор
    И при нас така само че обратното ние трябва да даваме тия 2500 лв на държавата за сметки храна бензин вноска по кредит и тн.и не им пъка безработен ли си раотиш ли за колко работиш и така Росен Миленов е прав.
  • 42 Пичкуруим Куруаре

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Работник":

    Виждал съм пост апокалиптична сцена в Карлово пред общината хиляди манги се бяха събрали като на митинг направо се зачудих тогава в България ли съм в Бейрут ли.А те чакали за помощите да си вземат.

    Коментиран от #43

  • 43 б21

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Пичкуруим Куруаре":

    бре всички станахме икономисти затова сме на този хал
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.