Last news in Fakti

7 Април, 2020 13:37 2 468 18

Повече от половината заразени в Москва са под 45 години

  • русия-
  • москва-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • млади-
  • деца

Всички пациенти са под медицинско наблюдение

Повече от половината заразени в Москва са под 45 години - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През изминалото денонощие в руската столица Москва са открити 697 нови случая на заразяване с коронавируса. Повече от 50 на сто от болните са под 45-годишна възраст. Това съобщи днес столичният оперативен щаб за контрол и мониторинг на ситуацията, предаде ТАСС.

На възраст от 18 до 45 години са 47,5 на сто от новозаразените, 34 на сто са между 46 и 65 години, още 14,5 процента са над 65, а повече от 5 процента сред тях са над 80. Четири процента от новите болни са деца, уточни щабът.

Всички пациенти и хората, общували с тях, вече са под медицинско наблюдение. Едва 4 на сто от заразените са се върнали наскоро от чужбина. Специалистите за пръв път потвърдиха в Русия над хиляда нови случая на заразяване с коронавируса за денонощие. Общият брой на инфектираните достигна почти 7500 души. Това съобщи днес федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция.

В Русия са открити през изтеклото денонощие нови 1154 случая - точно 200 повече от предишния максимум, достигнат на 6 април. Същевременно са направени 36 600 теста за коронавирус. До момента са изследвани почти 800 000 жители на Русия с под 1 процент положителни проби, сочат данни на щаба.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    17 13 Отговор
    Много ясно. Тези които не са ваксинирани с БЦЖ. В България също които през социализма са ваксинирани са по добре. Въпреки това гербавите издевателстват над Българите и крадат като за последно.

    Коментиран от #3, #4, #5, #12

  • 2 Хахаха

    12 3 Отговор
    Какво значи "за пръв път съобщили"? Съобщават всеки ден броя на заразените, починали с демонстрация на схеми, анализи, статистика . Много е нагледно и подредено го правят. Друго, че денят не започна с това като със сводка от фронтова линия. Хората намериха баланс в новините. Да, всяко предаване засяга темата короновирус, но защо не изпитваш безнадежност, когато ги гледаш? Много умело, балансирано и в същия момент, настоятелно и категорично, объясняват важността на действията на хората и отговорността на всеки от нас, без да внушават, че "армагедонът е близо".
  • 3 Хахаха

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Безотговорни "шашличници" са част от тях. Точно те поминалата седмица устройваха пикници в паркове и не спазиха забраните.
  • 4 Хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    В Русия няма такива, които не са вакцинирани с БЦЖ. От средата на 50 -те. Вакцината е задължителна и се прави в родилния дом след раждането, ако не греша.

    Коментиран от #17

  • 5 Алфа Вълкът

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Много ясно, че по-младите които излизат да работят, да ходят на фитнес и по заведения ще са повечето от заразените, гледай какво става като почнат да се броят мъртвите, кои са в повече! И ако не си разбрал, ваксина помага с борбата срещу вируса вероятно, не предпазва от заразяване. И плати ли си парко място във вечния паркинг?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Е и

    5 0 Отговор
    Голям праз
  • 8 Алфа Вълкът

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Такива остроумни":

    Блазе ти дядка, цял живот ще лежиш по гръб и бял камък сянка ще ти прави в малка спретната градинка със зюмбюли, лалета, чемшир и подобни.

    Коментиран от #15

  • 9 СССР

    6 5 Отговор
    ...ами там май по-стари от 45-50г вече няма...алкохолът им помага ускорено да влизат във форма/та/...
  • 10 хахахахаха

    4 4 Отговор
    Хеее,те може да са заразени,ама КОЛКО от тях са се РАЗБОЛЕЛИ?Хората ТЕСТВАТ и си откриват ЗАРАЗЕНИТЕ,за да ги НАБЛЮДАВАТ-както пише.А тука тестват търтеите,а хората-не.Ако пуснат и ТУК тестовете,да не се окаже,че половината сме ЗАРАЗЕНИ,но НЕ болни????
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русофил пита спешно

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Вчера в тролея чух, как два русофила наши братя си говореха, че щели да ни карат с влакове в Русия да маршируваме за парада на 9-ти май! Вярно ли e това за нас българските и сръбските русофили, или се подбъзикват само с нас и ако сме с маски как ще пеем песента ''Прощаването на славянката'' на Червения площад, и как ще караме всемогъщите руски танкове и самолети, като нямаме книжки?? Говори се, че ще заместваме руската армия защото излизала в неплатен отпуск??Как, как, как кажете ще се справим??

    Коментиран от #16, #18

  • 13 русия прокълната кочина на злото

    2 8 Отговор
    Смятайте каква им е имунната система на тея руски получовеци.То не става по цял ден да пиеш самагон и да пасеш трева и накрая да очакваш младите да са със силна имунна система
  • 14 ахахахахах

    3 0 Отговор
    господин модератор, независимо от това, че сте изтрили коментара, защтот съдържа линк/надявам се да е затова/ всеки трезвомислещ човек се досеща, че коронавирусът е коронен елемент от хибридната война и за Китай е "вносна изделие"...следвай пътя на интереса/и на навиците/ и ще стигнеш до истината...
  • 15 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    За там за където говориш ред няма. Оня горе казва кой кога. Да не изпревариш всички?
  • 16 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил пита спешно":

    Яаааа, великите бизнесмени пътували с тролея? Кво стана теслата не върви ли? И щяли да хващат влака за Москва? Какъв драматизъм. Споко няма да пропуснеш парада на обратните в София. И цялата мощ на полицията ще е впрегната в охраната му. Кмета на Симитли чака.
  • 17 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    След идването на Горбачов последва появата на ЛГТБ дружества,НПО-та,разни секти и движения и се зародиха разни идеи против задължителните ваксини,преливането на кръв и т.п.свободи на избора .Вярваш ли,че по младите са 100%ваксинирани.Особенно търгашите по пазарите и гастарбайтерите от Кавказ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.