Last news in Fakti

10 Април, 2020 11:33 1 140 2

Италия планира рестарт на футбола в началото на май

  • серия а-
  • коронавирус-
  • футбол

Италианската футболна федерация публикуваха протокол как клубовете трябва да действат при подновяване на работния си процес

Италия планира рестарт на футбола в началото на май - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите в Серия А може да подновят тренировки в края на април или началото на май, твърди "Скай Италия". Броят на смъртните случаи и заразените от коронавирус в страната намалява с всеки следващ ден, като все по-голям е и броят на излекуваните, които напускат болниците. Въпреки това премиерът на страната Джузепе Конте предупреди, че все още е рано за смечкаване на карантината.

Очаква се в близките дни правителството да удължи срока на карантината до 3 май.

Въпреки това от "Скай Италия" твърдят, че има вероятност да бъдат смекчени мерките към някои културни сфери като библиотеките и книжарниците, а много вероятно това да важи и за спортистите.

Междувременно от Италианската футболна федерация публикуваха протокол как клубовете трябва да действат при подновяване на работния си процес. Ще се правят тестове на играчите и персонала, като ще се следи за правилното функциониране на белите дробове и сърцата им. Освен това ще се вземат и кръвни проби, основно за да се провери дали играчите вече са преболедували коронавируса и дали са си изградили имунитет.

Според информациите, има вероятност клубовете да получат разрешение да подновят тренировки в края на април или началото на май, а преди това футболистите ще бъдат тествани поотделно. Освен това всички бази на отборите ще бъдат ежедневно дезинфекцирани, а тренировките ще се провеждат на малки групи с минимален брой треньори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 viki

    0 0 Отговор
    началото на юни ще стартират без публика до септември и на остров Сицилия всички мачове на всички отбори