Last news in Fakti

15 Април, 2020 14:10 2 936 11

МВФ: Предстои най-лошата година от Голямата депресия насам

  • мвф-
  • голямата депресия-
  • икономика-
  • пари-
  • рецесия

Очаква се рекордно свиване на икономиката в еврозоната

МВФ: Предстои най-лошата година от Голямата депресия насам - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Предстои най-лошата година за световната икономика от Голямата депресия през 30-те години на миналия век. Това прогнозират от Международния валутен фонд.

От фонда очакват икономиката в глобален мащаб да се свие с 3% тази година. За сравнение, при голямата рецесия от 2009 година спадът беше 0,1%. За 2021 година се очаква възстановяване с растеж от 5,8 %, но и той е обвит в несигурност.

Международният валутен фонд очаква рекордно свиване на икономиката в еврозоната със 7,5 на сто през 2020 година, предаде Нова телевизия.

„Това е дълбока рецесия. Рецесия, която включва проблеми с платежоспособността. Всичко, свързано с безработицата драстично се покачва, а това оставя белези. Макар, че се предприемат много силни действия, част от това ще продължи във втората половина на тази година и през 2021 г.”, уточни главният икономист на МВФ Гита Гопинат.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очаква

    15 1 Отговор
    се за капак и обезценяване на парите !

    Коментиран от #6

  • 2 Ръмпези

    21 0 Отговор
    ЗА НАС НЕ ВАЖИ..БЪЛГАРИНА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК ОТ ВСИЧКИ НАРОДИ ЗА КОГОТО ДУМАТА "НАЙ-ЛОШО " НИЩО НЕ МУ ГОВОРИ..КАКВО ЗНАЧИ НАЙ-ЛОША ГОДИНА..ВСЕ ЕДНО ДА ПЛАШИШ РИБАТА С ВОДА...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 колкото толкова

    17 0 Отговор
    Ми нали затва сложиха Сталинка, да разтури цирка и потопи кораба.
  • 5 за такава държава ли да допринасям

    9 0 Отговор
    Капиталисти ще обеднеят макар ще има законови задължителни издръжки от бедняците драни с данъци,глоби и такси.Народа ще продължи в същата мизерия.Все тя за народа.
  • 6 Естествено

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Очаква":

    С влизането в Еврозоната автоматично обедняваме с 50 %.
  • 7 Алберт 007

    20 0 Отговор
    А в България най-лошата година започна 89та и оттогава ,та досега. 31 години стигат!
  • 8 Гуньо от Левуново

    7 1 Отговор
    Случайно ли е фотото с драконския юан най отгоре,а? Иначе си е подготвена плашилка от гениален модел.Без пушки,войни,и унищожена инфраструктура за трилиони. Защото днес не са времената на ВСВ.С пехота,танкове и хвърчила.Изпуснеш ли духа от бутилката- може да пострадаш и ти.И то- здравата! Мевефето е чисто детенце на федчо.Разбиваш световната икономика само за 2 месеца( немислимо дори при световен,военен конфликт) принуждаваш и най бедната държава да похарчи милиарди+ нови кредити ,който да изхарчи на момента, и следва план " Маршал".Но не със реални стоки и суровини, а с бясно въртене на циклостил,и виртуални нули и единици.Всички наред на опашка за милиарди,но в зелендаш.Ето ви няколко трилиона кредити. Но със лихва.Паралелно след ужасяващата плашилка,ще последва задължително пълно ваксиниране на цялото население .Под заплаха от съдебни мерки, няма мърдане.Кой ще е създаде- сами се досетете.Ето ви още няколко трилиона+ трилиони от патенти и лиценз.И тапета пак става водещ!
  • 9 Кокорчо🙄

    4 0 Отговор
    Ще е най лошата когато заедно с фед и световната банка ви национализират
  • 10 Време е

    5 0 Отговор
    Време е за рестарт на цялата икономика какви са тия трилиони е не се наядохте.А фащ да си връщат дълга от трилиони
  • 11 ГЕПСЪН

    0 0 Отговор
    МВФ СА ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ГЕРБ