Last news in Fakti

16 Април, 2020 14:43 2 914 5

Китай: Спад на внесените случаи, ръст на вътрешните

  • китай-
  • коронавирус-
  • пекин

Китай съобщи за спад на внесените случаи на коронавирус, но заяви, че броят на локално предаваните инфекции се е повишил, като в Пекин се наблюдават нови вътрешни случаи за първи път от три седмици насам. Това предаде Reuters.

За да се предотврати възобновяването на епидемията с рестартирането на бизнес активността, все по-голям брой китайски провинции започват да предлагат тестове за коронавирус на обществото. В същото време местните власти раздават купони на жителите с надеждата, че те ще похарчат пари, като по този начин ще подпомогнат за възраждането на икономиката, която бе опустошена от заразата.

Очаква се в петък Китай да съобщи, че икономиката на държавата се е свила с 6,5% през първото тримесечие.

Националната здравна комисия в страната съобщи, че новите внесени случаи на коронавируса са намалели до 34 в сряда от 36 ден по-рано, отчитайки трети пореден ден на спад на тези стойности. Въведени са строги гранични проверки и забрана за влизане на чужденци.

Въпреки това, броят на локално предаваните инфекции е нараснал до 12 от 10 ден по-рано, като в Пекин се наблюдават три нови местни случаи за първи път от 23 март.

Другите локално заразени са били в провинциите Хъйлундзян и Гуандун.

Като цяло, континентален Китай отчете 46 нови инфекции в сряда, с което общият брой потвърдени случаи възлиза на 82 341.

Заразените, които нямат симптоми, пък са нараснали до 64 от 57 ден по-рано.

Китай не включва пациенти без клинични симптоми като кашлица или температура в своите потвърдени случаи. Някои от новите инфекции бяха отчетени като асимптоматични по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какво значи това

    2 1 Отговор
    да се готвим за 2-ро пришествие ?
  • 2 Ха Ха

    1 0 Отговор
    Хайде дежавю!
  • 3 Behemoth

    1 6 Отговор
    Абе няма да стане тая ....стаден имунитет му е майката....
  • 4 Корона глад

    1 2 Отговор
    Трябва да се стигне броиката обявена от бил Гейтс а без Китай ще е трудно .event201
  • 5 Илиев

    1 7 Отговор
    Вирусът да се върти из Китай докато станат стотина милиона. Какви са тия милиарди жълтури в една държава?