Last news in Fakti

20 Април, 2020 19:43 4 804 6

Германци "ловят" багети с въдица през границата с Франция

  • германия-
  • франция-
  • хляб-
  • багета-
  • граница

Любители на гурме отказват да допуснат Ковид-19 да ги лиши от любимите им тестени изделия

Германските любители на гурме отказват да допуснат вирусът да ги лиши от любимите им френски тестени изделия, като един дори прибягва до въдица, за да докопа заветните багети, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Жителите на германския граничен град Лаутербах обичат да отскачат до съседния Карлин във Франция за ежедневните си кроасани. Но когато границата беше затворена, за да се забави разпространението на коронавируса, мнозина бяха лишени от достъп и вече не можеха да се снабдят със своите лакомства.

Но собственичката на пекарна Мириам Янсем-Боуалит изминава допълнителните няколко метра до границата - за да е сигурна, че нейните германски клиенти все още могат да получат ежедневната си франзела.

Гладните клиенти могат да правят по телефона своите поръчки и Янсен-Боуалит ги посреща на граничния пункт на улицата пред магазина си с прясно изпечените деликатеси.

„Имаше много немци, които идваха тук да купуват франзели, багети, кроасани“, каза тя. „Те вече не смеят да дойдат, защото има проверки. Така че сега мога да донеса хляба до тях... отвъд бариерата.“

52-годишният Хартмут Фей е един от щастливите ѝ клиенти.

„Това е традиция. Ние купуваме нашите багети и хляб тук във Франция от десетилетия“, каза той. Фей дори публикува видео в социалните медии, на което показва, че издърпва багетите си с въдица.

Риболовното снаряжение не е задължително, но при постоянен поток от клиенти на бариерата, изглежда Фей не е единственият въдичар.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    8 2 Отговор
    Немците са така, научат ли се спиране няма :)
  • 2 Даааа

    27 3 Отговор
    А Ганьо се движи с документация от град на град , от село в село !
  • 3 гост

    5 10 Отговор
    пълни глупости няма такива простотии
  • 4 Христо

    7 6 Отговор
    Багерите си ги бива но много бързо се втърдяват
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Олала

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Курзагерманя":

    Нека бъдат два!