Last news in Fakti

11 Май, 2020 10:26 2 049 5

Румен Гълъбинов: 10% безработица, ако има втора вълна на вируса у нас

  • безработица-
  • румен гълъбинов-
  • коронавирус-
  • мерки

В София и Пловдив безработицата винаги е била ниска, но в 11 области тя е надхвърлила тези проценти

Румен Гълъбинов: 10% безработица, ако има втора вълна на вируса у нас - 1
Снимка: бТВ

През тези два месеца имаше едно безпрецедентно спиране на икономиката в целия свят. Това е 1/6 от доходите, което ще доведе до 8% спад на годишна база. Това заяви икономистът Румен Гълъбинов в сутрешния блок на бТВ.

"Имаше отрасли, които продължиха дейност - на услугите, земеделието. Има и такива, които спряха като заведенията", каза още той.

Според Гълъбинов трябва да има безвъзмездна помощ, за да получат средства и тези, които не покриват критериите за кредити.

"Ако имаме втора вълна на вируса, е възможно да минем 10% от безработицата. В София и Пловдив безработицата винаги е била ниска, но в 11 области тя е надхвърлила тези проценти", коментира икономистът.

"Еврозоната би трябвало да е още по солидарна към членките си. Въпросът е ние да си свършим работата и да докажем, че сме способни да продължим като пълноправна членка", завърши Румен Гълъбинов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    2 1 Отговор
    Глада ще убие много повече от короната !!
  • 2 1234

    4 2 Отговор
    За това решението отделяне на няколко части от страната от софия, за са имат шанс за вбъдеще да оцелеят. София убива България вече 30 г с НЕДОПУСКАНЕТО НА ФИНАНСОВА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ КАКТО В ДРУГИТЕ 26 страни!
  • 3 Реалист

    0 0 Отговор
    Ще има ❗
    АКО има вирус.Всичко в момента по черноморието нелегално е почти на 50% отворено,а сме още началото на май,ще има !
    Разбира се АКО съществува такова животно като ковид 19
  • 4 Много

    1 0 Отговор
    хора не са на борста, реално безработицата по висока+ниска е само в София, във Видин например е 48%без аналог е цяка Европа няма смисъл да изреждам и другите области. Ако сега кажат 2.5млн шостоянно живеещи зад граница се върнат държавата приключва моментално!!! А иносновните инвестиции в България са осноснонот имигранти от ГЕРМАНИЯ, САЩ, ИСПАНИЯ И АНГЛИЯ!!!! - подредил съм ги в ред по изпращане на пари
  • 5 Рошко

    2 0 Отговор
    Дай боже дай боже, още една звезда на хоризонта, тоз и него от кой архив или нарфиз го изкарахте, само дето не сте поканили в някое студио за интервю смъртта със косата да плаши хората, смешници