Last news in Fakti

11 Май, 2020 16:26 1 942 2

Извънредна полева болница отвори врати в Берлин

  • германия-
  • болница-
  • коронавирус-
  • берлин

Болницата разполага с капацитет от 500 легла

Извънредна полева болница отвори врати в Берлин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Извънредна полева болница за заразени с COVID-19 отвори врати в германската столица Берлин, но засега няма пациенти, предаде AP.

Клиниката отвори днес и разполага с капацитет от 500 легла, като броят на леглата може да бъде удвоен при необходимост. На фона на намаляването на новите случаи на заразяване с коронавируса обаче 50-те болници в Берлин се оказаха повече от достатъчни за оказване на медицински грижи за всички пациенти с коронавирус.

Берлинските здравни власти заявиха, че болницата ще служи за резерва, тъй като опитът в Испания, Италия и Ню Йорк сочи, че дори добре оборудвани медицински системи може да се окажат претоварени в условията на пандемия. В Германия към момента има над 171 хиляди заразени с коронавирус, а починалите са над 7500. В света най-много заразени има в САЩ. В черната класация следват Испания, Русия и Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунтамария

    2 0 Отговор
    И у кревата пак пластмасов манекен.
  • 2 фактология

    0 0 Отговор
    Като гледам как са се накачулили 10 калинки и фоторепортери около 1 легло се отказвам да мра.Не оставят човека дори да диша.