18 Май, 2020 16:17 2 597 1

Пада карантината за милиони испанци

  • испания-
  • пандемия-
  • карантина-
  • ковид-19

В Мадрид управителят на областта от десницата възнегодува срещу решението на централното правителство да запази мерките в столицата

Пада карантината за милиони испанци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нови области в Испания започнаха днес на свой ред да излизат от карантината, което е реалност за вече 70 процента от испанците, с изключение на градовете Мадрид и Барселона, предаде Франс прес.

В Мадрид управителят на областта от десницата възнегодува срещу решението на централното правителство да запази карантината на столицата, където в няколко квартала през уикенда на протести се събраха стотици хора с искане за оставката на премиера Педро Санчес.

Това движение, започнало в социалните мрежи и подкрепено от десницата, се разпространи и в други градове на страната, предаде БТА.

Както и Мадрид, голяма част от съседната област Кастилия и Леон, и Барселона с предградията ѝ още не са навлезли в първата фаза на излизане от карантината, която позволява отваряне на терасите на баровете и ресторантите за клиенти, и семейни и приятелски събирания с участието на до 10 души.

Нови части на страната като провинциите Гренада и Малага на юг, Толедо в Централна Испания или Валенсия в източната част от страната обаче се присъединиха към онези, които започнаха да излизат от карантината миналия понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.Б.

    0 3 Отговор
    Малей,в Барцилона ко падне карънтината ко ши прая, въй, ей ся ши ма подгонят мососити улеее