Седем души изглежда са се заразили с коронавируса в ресторант в Северозападна Германия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на официална информация.
Ако информацията се потвърди, това би бил първият подобен случай откакто ресторантите в страната започнаха да се връщат към работа преди две седмици. Местните власти на област Лер съобщиха снощи, че случаите, открити през тази седмица, са довели до поставянето на най-малко 50 души под карантина, предава БТА.
В продължение на повече от седмица преди това в района нямаше потвърдени случаи на заразяване с коронавируса, отбелязва АП.
На 20 април Германия започна да облекчава ограничителните мерки, свързани с коронавируса и този процес започна да набира скорост. На 11 май провинция Долна Саксония, където се намира Лер, позволи на ресторантите да отворят врати при спазване на предпазни мерки, включително дистанция от 2 метра между масите, маски за сервитьорите и задължение да се записват имената, адресите и телефоните на гостите, за да може да се проследяват евентуални случаи на заразяване.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Щом от наше дьомнери
14:27 23.05.2020
2 Ето
Коментиран от #11, #13
14:28 23.05.2020
3 Мънгърка
Коментиран от #4
14:28 23.05.2020
4 Мангърският пич
До коментар #3 от "Мънгърка":
Абсолютно.Всичко на макс.и да не ви пука.
Бизнисъ е важното.
14:30 23.05.2020
5 Шефгюл
14:30 23.05.2020
6 Гилбърт
14:39 23.05.2020
7 Вълко Лисичански
Коментиран от #9
14:45 23.05.2020
8 никой
14:47 23.05.2020
9 Пиянчо Пиянчев Станчев.
До коментар #7 от "Вълко Лисичански":
Абе ти с тоя алкохол по кръчмите от 38-40 градуса какви вируси ще плашиш бе приятел не се излагай явно нищо неразбираш от алкохол.14:49 23.05.2020
10 Гастарбайтер
14:54 23.05.2020
11 Мислещ
До коментар #2 от "Ето":
Ако "този вирус може да оцелее в студ и жега", тогава какво точно да чакаме? след n месеца няма да е изчезнал магически.14:54 23.05.2020
12 Ай стига бе
Коментиран от #17
15:02 23.05.2020
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Eee
15:43 23.05.2020
16 ненене
16:18 23.05.2020
17 N.N
До коментар #12 от "Ай стига бе":
Че по тази логика същото се отнася и за големите хранителни вериги!Ама нещо не виждам от там статистики да дават.
Коментиран от #20
16:37 23.05.2020
18 ХаХа
00:11 24.05.2020
19 24 май
07:47 24.05.2020
20 варненка
До коментар #17 от "N.N":
Ако купуваш готова храна, готвачите нямат досег с клиентите, нито пък тези, които ти я опаковат и подават имат досег до пари, кредитни карти и т. н. Не че знаеш къде ходят в свободното си време и какво правят.Има известен риск естествено.Но в супер влизаш за 10 - 15 минути сега, а не седиш 2 часа да "преживяш" в компанията на много хора на съседни маси, които не могат да ядат и пият с маски на лицето. Едва ли след всяка взета, след всяка сервирана и след всяка платена поръчка сервитьорът си мие по 1 минута ръцете с гореща вода и сапун или си сменя ръкавиците. Аз готова храна спрях да купувам и все още мия и дезинфекцирам всяка стока, до която може да се е докоснал потенциално заразен клиент. Включително плодове и зеленчуци, бутилки за вода, пакетирани храни, чиято опаковка го позволява. Изнервящо е, но... В някои държави ще записват имена, телефони и други данни на клиенти на ресторантите, за да ги издирват за тестване ако излезе някой заразен от персонала или друг клиент. Не вярвам у нас някой да го прави. А желаещи да са доброволци в инфекциозните отделения дали ще се намерят. То с обещания за 1000 лв към заплатата има недостиг на медицински кадри пък...17:11 25.05.2020
21 варненка
17:18 25.05.2020