Last news in Fakti

26 Май, 2020 18:55 2 178 1

Обжалват спасителния пакет на една от най-големите авиокомпании

  • lufthansa-
  • ryanair-
  • помощ-
  • обжалване

Ryanair не е съгласна с начина, по който ще бъдат дадени пари на Lufthansa

Обжалват спасителния пакет на една от най-големите авиокомпании - 1
Снимка: М. Богданова ©

Спасителният пакет за германския национален превозвач Lufthansa ще бъде обжалван от ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair. „Правителствената помощ в размер на 9 млрд. EUR цели Lufthansa да се „включи в продажбата на по-ниски разходи“ и ще затрудни конкуренцията за Ryanair, нейното дъщерно дружество Laudamotion и конкурентния нискотарифен превозвач easyJet”, каза главният изпълнителен директор на бюджетната авиокомпания Майкъл О’Лиъри.

Ryanair вече поиска от Европейския съд да отмени данъчните пакети, предлагани от Франция и Швеция единствено на авиокомпаниите, регистрирани в тези страни. Авиокомпанията също така ще оспори предложената сделка за помощ в размер на 767 млн. EUR за притежаваната от Lufthansa Austrian Airlines, с която се конкурира дъщерното дружество на ирландската група Laudamotion.

Ryanair се противопоставя на такива сделки, тъй като те са незаконна държавна помощ съгласно европейското законодателство, но подкрепя схемите, включително държавното подпомагане на заплатите в резултат на пандемията от коронавирус, тъй като те са достъпни за всички предприятия, така че не са незаконни.

По думите на О’Лиъри Lufthansa обикаля Европа, молейки за държавна помощ като „пиян чичо“, изпиващ недовършените напитки на сватба.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    3 0 Отговор
    Lufthansa-беше име преди години. От безупречни пилоти, стюарди, самолети и храна. Но и те стават жертва на икономиите. Целта да се икономисва от всичко, лично за мен, нареди компанията до всички останали. Докато преди 17-18 години човек получаваше на борда топла храна и безупречно обслужване в момента мога да сравня пътуването с компанията(в Европа) като такова с автобус. Вътрешно се надявам само, че по-високите им цени са свързани и с по-голяма сигурност.