Last news in Fakti

9 Юни, 2020 14:33 2 282 3

Белгия: Няма да можем да се справим с втора вълна на коронавируса

  • белгия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Кралството навлезе в третата фаза от смекчаването на мерките за борба с пандемията и в същия ден отвори ресторантите и баровете

Белгия: Няма да можем да се справим с втора вълна на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгия все още не е готова с приготовленията, които са "от основно значение за намаляването на риска" от нова вълна от коронавируса, според съветите, дадени на правителството в Брюксел и публикувани на 8 юни, пише европейската редакция на списание Politico.

Белгия навлезе в третата фаза от смекчаването на мерките за борба с пандемията и в същия ден отвори ресторантите и баровете. Стратегията оттук насетне включва ограничаването на малките огнища на болестта чрез тестове и проследяване на потенциалните заразени, предава Фокус.

Въпреки това в доклада, изготвен преди 3 юни, Експертната група за смекчаване на мерките предупреждава, че "тези две линии на защита все още имат нужда от постоянно и силно внимание", както и от "действия от страна на правителството".

Подобренията в системата за тестване и проследяване на контактите на заразените са били бавни, а планът за действие при евентуалното завръщане на болестта е все още в "начална фаза", според експертите.

"В допълнение има нужда от разработването на план за действие, в случай, че има втора вълна".

Много от препоръчаните мерки за предотвратяване на възраждането на вируса не са били приложени до 3 юни, както подчертават експертите в своя доклад. Това включва повишаването на броя на здравните работници и мобилизация на ресурси.

Освен това правителството все още не е публикувало прости и ясни препоръки за справяне с епидемиите в училищата или магазините.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    4 2 Отговор
    Така и така никой няма да скърби за вас.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Next

    3 2 Отговор
    Спокойно бе, пращаме ви българската света троица (пожарната, майтапа, кантара) да борят короната. После пожарната ще ви покаже как се прави 20годишна криза с голяма възможност за задълбочаване.