Last news in Fakti

11 Юни, 2020 10:15 1 590 1

Президентът на Сърбия отмени всичките си предизборни митинги

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • ковид-19-
  • карантина

Лидерът на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич не желае по никакъв начин да застрашава здравето на населението

Президентът на Сърбия отмени всичките си предизборни митинги - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия и председател на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич е предложил на заседание на Изборния щаб на неговата партия всички предизборни митинги на партията, включително големият митинг в Нови Сад и заключителният в Ниш, да бъдат отменени, съобщава белградският вестник "Данас".

Лидерът на Сръбската прогресивна партия не желае по никакъв начин да застрашава здравето на населението, тъй като на предизборните събирания на най-силната партия в страната се очаквало присъствие на голям брой хора. Първият такъв митинг е трябвало да се състои в петък в Нови Сад, на който се очаквало присъствието на най-малкото 30 000 привърженици на партията на Вучич. Вучич посочил, че с организирането на масови предизборни митинги не иска да застраши здравето на нито един човек, защото здравето и сигурността на гражданите на Сърбия са над политиката, пише изданието, предава БТА.

След априлската актуализация на бюджета за 2020 г. с цел преодоляване на негативните последици от пандемията от Ковид-19, е намален планираният приход от данъци в държавната хазна, а с това и сумата за финансиране на разходите за кампанията за парламентарните избори на 21 юни, съобщава в. "Политика".

Сега планираните средства възлизат на 745 милиона динара вместо първоначалните 792,5 милиона динара /6,74 милиона евро/, заявиха от министерството на финансите за вестник "Политика". Изданието отбелязва, че за покриване на разходите за изборната кампания държавата отделя 0,07 процента от данъчните приходи в бюджета.

Вестник "Данас" пише, че всички изборни листи ще получат от държавния бюджет преди изборите между 60 000 и 70 000 евро. Няма съмнение, че тази изборна кампания ще струва по-малко от предишните заради ситуацията след извънредното положение, отбелязва "Данас".

Участниците в избори по време на предишни кампании харчеха десетки милиони евро, пише изданието, отбелязвайки, че част от парите за покриване на разходите си листите получават от държавния бюджет, а друга част сами си осигуряват от дарения, кредити, членски внос.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аристотел

    1 0 Отговор
    Да чете внимателно, да не слуша диваци и да взима пример Бойко Борисов - Премиер на Република България за това какво е грижа за един народ : "Александър Вучич не желае по никакъв начин да застрашава здравето на населението" !