Last news in Fakti

23 Юни, 2020 21:08 1 755 4

Разследват Найджъл Фараж заради пътуване до САЩ

  • найджъл фараж-
  • великобритания-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Първоначално на британеца е отказано да се качи на самолета, но след намеса на министерството на вътрешната сигурност му е разрешено

Разследват Найджъл Фараж заради пътуване до САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Демократ от долната камара на Конгреса започна разследване във връзка с пътуване на британския националист Найджъл Фараж до САЩ, за да присъства на митинг на президента Доналд Тръмп насред коронавирусната пандемия, пише „Политико“.

„Решението на администрацията на Тръмп до допусне Фараж в САЩ, когато мнозинството пътувания от Обединеното кралство до САЩ са преустановено, повдига много притеснителни въпроси, както и твърдението, че подобно пътуване било в национален интерес“, заяви Бени Томпсън, председател на комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите, в писмо до Чад Улф, и.д. шеф на министерството на вътрешната сигурност.

За да бъде ограничено разпространението на коронавируса само на американските граждани, членове на семействата им и на „лица, които отговарят на определени изключения“, се позволява да пътуват от Великобритания до САЩ.

Но в събота Фараж, лидер на партията „Брекзит“ и двигател на развода на Лондон с ЕС, публикува своя снимка в Туитър, която съпроводи с пост: „В САЩ, само на 24 часа от Тълса“ – градът в Оклахома, който бе домакин на митинг на Тръмп.

Първоначално на Фараж е отказано да се качи на самолета за САЩ, но след намеса на министерството на вътрешната сигурност му е разрешено. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    5 1 Отговор
    "заради пътуване" ... Да сте наясно какви сте в блатото просто.

    "заради чекмедже" ...Щеше да е провиснат от Тауър.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Йордан

    1 1 Отговор
    Вече се знае,чии пудел е бил до сега,подобно на Тони Блеър.
  • 4 Българан Европейски

    2 1 Отговор
    Фараж очевидно смята британците за невменяеми, готови да налапат всеки фейк на тема Велики сме. Тъпо, но основателно.