Last news in Fakti

19 Юли, 2020 20:50 7 513 124

Коронавирус: групов имунитет не съществува

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • стаден имунитет

Най-вероятно пандемията ще продължи до откриването на ваксина

Коронавирус: групов имунитет не съществува - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Увеличаващият се брой на преболедувалите от коронавирус няма да спре пандемията. Нови изследвания показват, че заразилите се не изработват траен имунитет. Най-вероятно пандемията ще продължи до откриването на ваксина.

 

Концепцията за груповия имунитет може да се смята за провалена: изработването на стаден имунитет в обществото де факто е невъзможно, обявиха почти едновременно политици в Германия и Южна Корея. Изглежда в тези две страни, които до момента се справят много по-успешно от много други с коронавируса, е извършена преоценка на методите за борба с пандемията и на шансовете за успех.

Преболедувалите могат да се заразяват отново

И в Берлин, и в Сеул още от самото начало не се залагаше на бързото изработване на групов имунитет срещу Ковид-19 – заради големия брой заболели. Но и не се изключваше възможността за възникване на масова невъзприемчивост спрямо заразата. Междувременно науката вече знае много повече за новия вирус. Така например напоследък се увеличават признаците за това, че заразените не изработват траен имунитет. Тоест, те могат да се заразяват отново и отново.

В резултат на четиримесечни наблюдения на над 90 пациенти, учени от лондонския "Кингс Колидж" са установили, че концентрацията на антитела в кръвта на заразените е достигала своя максимум три седмици след появата на първите симптоми, след което бързо е падала. По време на пика на заболяването около 60 процента показали силен клетъчен имунен отговор, а три месеца по-късно тази реакция е била открита само при 17 процента от пациентите.

По-висок риск след преболедуване 

Именно това изследване стана причина германският депутат Карл Лаутербах, лекар по образование и експерт по медицинските въпроси на Социалдемократическата партия (ГСДП), да обяви фактическия край на концепцията за колективния имунитет. Според Лаутербах, изводите на британските учени не означават, че след няколко месеца вече няма никакъв имунитет, а че той вероятно ще бъде по-скоро непълен.

Поради това съществува опасността от повторни заразявания, а усложненията след първата зараза могат да задълбочат протичането на втората. Респективно, който е преболедувал, попада в рисковата група, предупреждава експертът. А това е вече пълната противоположност на груповия имунитет.

Южна Корея официално отрече груповия имунитет

И ако засега в Германия само един политик, макар и авторитетен, да е отрекъл концепцията за груповия имунитет, то в Южна Корея това бе направено на официално правителствено равнище - министърът на здравеопазването съобщи, че в южнокорейското общество фактически не може да се изработи стаден имунитет.

Той се позова на изследване, в което са били включени 3 055 души, а антитела са били открити само при един от тях. Това дава основание на министъра да заключи, че е безсмислено да се разчита на появата на групов имунитет при подготовката на стратегия за борба с коронавируса. По-скоро би трябвало да се приеме, че пандемията ще продължи още година-две – до създаването на ефективна ваксина.

Периодически ваксинации?

Карл Лаутербах очаква появата на ефективна ваксина, но предполага, че нейното действие няма да е трайно. При това положение ще трябва периодически да се правят ваксинации. А докато няма ваксина, ключово значение придобиват мерките за предотвратяване на заразите.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    18 41 Отговор
    това е лажа хората имат имонитет като искарат вироса веднаж аз мисля че го карах април но несам много сигорен дали беше това една седмица на легло само до магазина за цигари ходех нещто страшно беше сас ракия го лекувах

    Коментиран от #10, #23, #54

  • 2 доктора

    42 66 Отговор
    Ако доцента Мангъров прочете това, дали ще си скъса дипломата, както винаги е обещавал.

    Коментиран от #43, #49, #66

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антимилиционер

    45 67 Отговор
    Мангър, къде си тройкаджия недоучил? Специалистите от 100 страни обясняват този факт от месеци ама нали си български екперт... Колко милиционери подведе...

    Коментиран от #9, #42, #58

  • 5 no name no face no number

    79 4 Отговор
    Периодично ваксиноране аха да си дойдем на думата
  • 6 INTEL insyde

    67 17 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ НА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ! Соросоидна агенция за фалшиви новини

    Коментиран от #11

  • 7 121221212

    42 8 Отговор
    е те такива тъпизми скоро не бях чел..... тоест извинявайте излъгах без да искам...преди малко прочетох нещо от тиквун...но все пак с тази боза, която наричат статия са му достойна конкуренция...
  • 8 Бил Гейтс

    50 8 Отговор
    Ей, ще си дойдем на думата. Периодично ваксиниране. Сега финансистите правят разчети на колко месеца е изгодно да се прави

    Коментиран от #12, #62

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Наблюдател

    19 37 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Като изкарат вирОса сигурно, но като изкарат вирУса едва ли. И това го казват повечето световни учени от Китай до Германия. Не такива измислени пенсионери като Мангъров, който не е излекувал нито един болен от Корона, но се прави на специалист.
  • 11 ХаХа

    14 23 Отговор

    До коментар #6 от "INTEL insyde":

    Странно съвпадение има. Тези които не нярват на Дойче веле, вярват на Раша тудей и Спутник. Дали е случайно.

    Коментиран от #20

  • 12 Питащ

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "Бил Гейтс":

    А Андрешко пресмята какво безплатно да изкрънка някъде. Естествено, че правят сметка. Влагат милиарди. Ти като продаваш кебабчета на плажа не правиш ли сметка за печалба или ги раздаваш даром?
  • 13 Vankata

    32 14 Отговор

    До коментар #9 от "12121212":

    Остави го.Той още вярва на Кунчев и сие ,че след 10 дни идва чумата с невиждана ярост .От Великден всеки 10 дни са фатални, ама само в кратуните и.

    Коментиран от #17

  • 14 Някой си

    17 12 Отговор
    Бе то и коронавирус не съществува, ама нейсе!

    Коментиран от #16

  • 15 Европеец

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "12121212":

    А ти, освен декларации не доказваш с нищо, че си по-умен от него

    Коментиран от #24

  • 16 ХаХа

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "Някой си":

    Естествено. И Земята е плоска. И Ванга каза и т. н.

    Коментиран от #22, #25

  • 17 Наблюдател

    14 17 Отговор

    До коментар #13 от "Vankata":

    Да и на Магъров вярва. Вирусът ще изчезне през лятото. Ще има естествен имунитет. Било само грип. Лятото преполви вирусът не изчезна. Но не това е проблема. Ти си крий главата в пясъка колкото си изкаш, но как ще убедиш другите. Туристи няма, нас не ни пускат в много страни. Това е реалността, а ти и подобните ти си приказвайте, че няма вирус
  • 18 Мдаа

    6 14 Отговор
    Бг форумните /и не само те/ всезнайковци не вярват на фашисти като ДВ, а само на знанията по микробиология натрупани в собствените им микро мозъчета. Т. Е. на нищо.
  • 19 Гост

    43 11 Отговор
    Това е най - нелепото твърдение, което може някой полуидиот да изс*ре (с извинение).
    Твърдение 1: "Групов имунитет не съществува" - Ако не съществуваше подобно нещо първият вирус щеше да избие човечеството. Историята помни много вируси/бактерии, които са избили огромна част от хората, докато съответния групов имунитет не е бил изграден (Испански грип, Чума и др.). Големият брой жертви е следствие на историческите особености на епохата и недоразвитата медицина.
    Твърдение 2: "Пандемията ще продължи до откриване на ваксина" - Е, какво по дяволите е ваксината?!? Не е ли мъртви/неактивни вируси, които биват "дадени" на имунната система за да се научи, как да се бори с тях. Нещо наречено... имунитет?!?

    Коментиран от #33, #39, #44, #60

  • 20 INTEL insyde

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "ХаХа":

    Живея ма Запад в държава.в която DW изобщо не се цитира.Има Ройтерс,ББС,Скай и тн.DW се финансира от ЦРУ.
  • 21 РЪМПЕЗИ

    9 3 Отговор
    НЕ СЪМ ПУШАЧ НО ПРИ ПУШАЧИТЕ ВИРУСЪТ НЕ ВИРЕЕ..КОФТИ КОНСТАТАЦИЯ НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО...
  • 22 Някой си

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "ХаХа":

    Някой да те спира да се страхуващ и в паниката си се чудиш какви глупости да пишеш?
  • 23 чичо Доктор

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    А,бе Мечо, ти на училище ходил ли си? В едно изречение 8 правописни грешки!

    Коментиран от #26

  • 24 1211212

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "Европеец":

    ....ако можеше да четеш и смяташ отдавна щеше да си разбрал, че нямаше нито пикове, нито трупове по площадки и камиони , 299 души починали за цялата ПАНДЕМИЯ и процент 4.2 на 100 тествани и не мърдащ нито при мерки , нито след тях говорят достатъчно...
    да не говорим и че 11 дни поред се събират по 50 000 души и не се виждат пикове МАЙ,А????
  • 25 INTEL insyde

    20 2 Отговор

    До коментар #16 от "ХаХа":

    DW има реномето на Блиц или Фокус.Мисирки на хранилка,Фермания и България са васални колонии на САЩ.И медиите им са такива-антидържавни.
  • 26 Марешка

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "чичо Доктор":

    МЕЧО е съученик на главпро.ГЕПЕВ и минпред.БОРИСОФ в Симеоновсото помощно у-ще.

    Коментиран от #29

  • 27 Анонимен

    5 2 Отговор
    Не знам но преди две седмици чувствах задух като лежа по гръб. Нищо друго. Поемам си въздух но сякаш се задушавам. Чувството беше такова. Особено сутрин имах суха кашлица но може би беше от цигарите си виках. Така продължи около десет дни. Когато легна на една страна или по корем нямаше проблеми, но по гръб една тежест в гърдите и недостиг на въздух но не при всяко вдишване а през минута. Изобщо не съм се планирал. Пих ракия всяка вечер. На улицата с маска. Сега съм добре.

    Коментиран от #31

  • 28 Анонимен

    6 1 Отговор
    Само 5% от пациентите в интензивни отделения в Ухан са пушачи. Във Франция 18% са пушачи. Тези които изкарват тежко болестта и биват интубирани са непушачи. Ако вируса успее да се залепи за рецептора в белия дроб на пушач и успее да го инфектира рискът от фатален край е по голям при пушачите. Но там е въпросът че вируса трудно се закрепва за рецепторите на пушачите. Става дума за пушачи над 10 години ако си пропушил преди месец ефект няма да има.

    Коментиран от #87

  • 29 Еврокомунист

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Марешка":

    Не вярвам Мечо да е успял да прехвърли трети клас, камо ли да стигне до Симеоново! Най-много да е повторил няколко пъти първи клас в Столипиново!
  • 30 Не се сърди човече

    6 0 Отговор
    Това ми звучи като ваксината няма да действа дълго време! Доколкото зная ваксините трябва да изграждат имунитет!
  • 31 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Винаги съм без маска и се чувствам отлично, не се наливам с ракия обаче всеки ден...за алкохолиците е нормално затрудненото дишане, обикновено води и до инфаркт
  • 32 знайко

    4 11 Отговор
    Цял свят не познава за вируса и се учи в движение, само великанът Мангъров знае всичко. На му сега на съвестта заразени от "умниците" дето го следват!
  • 33 Антимилиционер

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Фуражка, чети малко преди да изпускаш мозъчните си пръдни. Групов имунитет няма конкретно за коронавирусите, а не за вирусите изобщо. Дебиль. Направи едно милиционерско изпускане

    Коментиран от #41

  • 34 Е и какво

    5 3 Отговор
    всяка година си караме грипа и нищо фатално не е станало, а и както се оказа грипа е много по страшен от короната - при него всички са със симптоми, а при Ковида от 300 заразени я има десет с кашлица я не. Даже откакто се появи короната общата смъртност във всички държави в ЕС /с изключение на Белгия/ тази година е по малка от миналата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Добре че има

    1 1 Отговор
    Групови сексове че ако няма тогава го снесохме
  • 37 Коронката

    12 3 Отговор
    Стига манипулации вече! Стига с тоя вирус, дето е по-страшен от чума! Всеки ден нови данни, а около нас никой не боледува!
    А стига с тоя Телевизор бе хора! Още повече, щом Дойче Веле ви говори за това!
    как не ви омръзна,а? Какви,такива хора сте? Нормлани ли сте изобщо?
  • 38 БЪЛГАРИН

    4 8 Отговор
    ЕТО КАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ Е СПАРЕНИЯ МАНГАСАРЯН. ХОРА, НЕ ДАВАЙТЕ СИ ДЕЦАТА ДА ГИ ЛЕКУВА ТОЗИ ИЗКУКАЛ ДРИШЛЬО. ПРИ НЕГО НЕКА СЕ ЛЕКУВА УЧИНДОЛСКИЯ НЕКАДЪРНИК. И ТОЙ ГОВОРИ КАТО НА БАРАБАН ПАЛКАТА И ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА, А Е ВИЖДАЛ ЖЕНА САМО ПО КАНАЛИТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ.
  • 39 Гунчо

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Прав си само дето не си прочел статията за какво те подготвят, а то си го пише реимунузация и пак и пак и пак и пак и парите ще се завъртят. Нищо против ваксините, но ако ще ти я бият всеки месец хората няма да издържат.
  • 40 Истината

    7 4 Отговор
    Останаха само шепа коронадебили които да вярват в коронаистерията!

    Коментиран от #56, #98

  • 41 Извънземен

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Антимилиционер":

    Точно срещу този пък няма, той извънземен явно щом срещу другите име. И това го казал кой????
  • 42 Гунчо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антимилиционер":

    А на мен един учен ми каза че като бръкна в контакта ще се заредя! При положения че човечеството е изкарал стотици вируси а от този тип е 3ти вече дали някои си дето му трябва 5 минути слава трябва да му се вярва. Кой точно го казва дай да видим имена???

    Коментиран от #53

  • 43 Хахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "доктора":

    Не бе, първо чака да види труповете в чували задръстили улиците на професора спеца по карантии Мутафчийски и тогава:) По Великден не стана, по Гергьовден също, от мачове протести и барове пък хич, сега ще чакаме по Коледа яко да мрем:) п.п. Някой да знае какво се случва с Мутафа, след Великден се скри и не се е показал, последно разбрахме, че е борил вируса на плажа в Гърция със спечелените от НОЩ 50 000 лева за три месеца лъжи.
  • 44 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    И какъв имунитет имаме срещу испанският грип? 2009 пандемия от свински грип. Испански грип=свински грип ако не знаеш. Бактериите които са ни убивали през вековете ги борим успешно за сега с антибиотици. Никой не твърди , че короната ще затрие човечеството много ще го карат леко и без симмптоми но много ще го карат лошо и една не малка част ще починат заради него! Колко ще продължи никой не знае всеки се надява да мутира и отслабне ,но може и да не се случи

    Коментиран от #88

  • 45 А бе

    8 1 Отговор
    не виждате ли тук манипулацията. Вие какво очаквате след като ПОЛИТИЦИ почнаха да казват как да се лекуват болните.Е за какво са докторите тогава. Но явно още не е постигната целта на короната, да се държи народа в подчинение и да няма къде да мърда. Значи няма имунитет , а ваксината какво е тогава ? Излиза ,че ваксината е заблуда и е само да се смъкват едни пари от населението на планетата за облагодетелстване на шепа хора. По тази логика се симулира работа и след като се нагнети напрежение ти пробутват плацебо , но за едни много пари.

    Коментиран от #61

  • 46 Гост

    6 1 Отговор
    ЩОМ НЕ СЕ ПРИДОБИВА ИМУНИТЕТ СЛЕД ПРЕБОЛЕДУВАНЕ,НЯМА СМИСЪЛ ОТ ВАКСИНА.От нея също няма да се изгради"имунитет" общо казано.

    Коментиран от #50

  • 47 От Плевен

    4 1 Отговор
    Пак ще напиша моят съвет към тези, на които им е досадно да четат за епидемията. НЕ четете тези статии и не влизайте да пишете под тях! Нормалният човек не прави това, ако не му е приятно. Иначе е шизофрения! Никой не ви е спрял да живеете както си искате, няма почти никакви ограничения. Оставете свестните хора на мира да прочетат и да се запознаят с това, което ги интересува, а и да си напишат мнението.
  • 48 kkk

    4 2 Отговор
    Поредните ла*на от дойче зеле- тея трябва да бъдат официално забранени в БГ. А като бонус може ей така- превантивно, да бъдат изб*ити всички оли.гоф.рени и ла.йнари от Хелзинкски комитет

    Коментиран от #52

  • 49 Разбира се

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "доктора":

    и то веднага ! Не само ще си скъса дипломата, но и ще си посипе главата с пепел. Щом ПОЛИТИЦИТЕ го казват, какво значи тук един доктор?

    Коментиран от #55, #57

  • 50 Гунчо

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Хората ти казват създаваш антитела, но се задържат 20 дена, демек на всеки месец реимунузация. Това си е безумие, но просто те потготвят, че ще си плащаш да дишаш.
  • 51 Аве Адолф Хайлллл

    5 5 Отговор
    Питайте МАНГЪров , той всичко "знае" по добре от всички , може и ваксина да е открил вече ...... хи хи хи ... важното е смях да пада .
  • 52 хайко

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "kkk":

    Всъщност първият оли.гоф,рен и ла.йнар, спрямо който трябва да се приложи препоръчаната от теб мярка, си самият ти.
  • 53 Антимилиционер

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Гунчо":

    Дебиль, не знам колко са "изкарали всякакви вируси", но през предния век са умрели 200 милиона души от вируса на шарка. Пиша ти го с думи, понеже милиционерите не разбирате от цифри. Понял колко са умрели от един единствен вирус?

    Коментиран от #65, #86

  • 54 Учител

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Б@си н€гр@м0тник@....Същият, като гурото си Мангъров...
  • 55 Разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Разбира се":

    Щом не можеш да схване иронията и бързаш на амбразурата с минус, значи основателно заслужаваш определението, на един доктор от Пирогов на който един пациент му казал , че е касапин. Докторът не се обидил а само отговорил : Докато има говеда като вас, ще има и касапи като нас. За едно време става дума, когато Пирогов беше светилище и за болни и лекуващи....
  • 56 Пинчера

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    Д€билите сте само в Ганюландия....Само при вас няма вирус.
  • 57 ВеРа

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Разбира се":

    Ама мангъра ти за доктор ли го имаш?! Ха! Смях в залата! мангъра е толкова доктор, колкото е бил менгеле.

    Коментиран от #67

  • 58 Курдоколенко

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антимилиционер":

    Подведе всички серьожи дето подскачат като папагали пред парламента...
  • 59 мъчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Мно сам уригинално ниграмуте
  • 60 НАИСТИНА ХАЛ ХАБЕР

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    СИ НЯМАШ ОТ МЕДИЦИНА. В СТАГИЯТА СЕ ТВЪРДИ, че няма ТРАЕН имунитет. Тоест след пр. шест- седем месеца може отново да се заразиш. Ваксината съответно СЪЩО НЯМА ДА БЪДЕ С ТРАЕН имунитет. ТОЧНО КАКТО И ПРИ ГРИПА , КОЙТО СЪЩО Е РНК- ВИРУС. НЕЩО ВДЯВАШ ЛИ ИЛИ НЕ?
  • 61 Asdf

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "А бе":

    Ваксината създава многократно повече антитела отколкото ако просто го преболедуваш. Умници такива...

    Коментиран от #81, #91

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Естествен Подбор

    2 0 Отговор
    По скоро ще повярвам на селски фелдшер от село Подхуене , отколкото на Дойче Зеле . А човечеството е оцелявало 1 000 000 години изработвайки си различни имунитети , срещу различни болести , и на това му се вика" Естествен Подбор " По силният , приспособимият оцелява , и е с най- големи шансове да остави здравите си гени на поколенията . Проблема на съвременната цивилизация е този , че този основен природен закон се деформира , и звучи така - Е по умен хитър , и с пари , има най голям шанс да остави своите гени на поколенията , но заедно с това и своите съпътстващи заболявания , които се умножават , мултиплицират , и израждат , защото в природата правото да оставиш поколение , се спечелва след борба , двубой , и даже може да завърши със смърт.
  • 64 Госあ

    1 5 Отговор
    Къъъде сте бе мангърци ? Пак гледам капацитети, които слагат в молкия си джоб специалистите от Южна Корея и Германия 😂 А ? Генийчета сладки 😂 И ваксините не са много видове, да знаете. Ама к'во да ви обяснявам на вас 😂

    Коментиран от #68

  • 65 Гунчо

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Антимилиционер":

    Дебилът си ти щото ако имаше поне една мозъчна клетка щеше да знаеш, че преболедуваш един път шарка втори път няма да се разболееш. Щеше да знаеш и какво е ваксина и как действа точно на принципа който сега твоите многознайковци отричат. Казват ти виж сега имаш имунитет ама само 3 седмици така че всеки месец ще си плащаш щото ще ти дръпнем шалтера и ти вече трепериш сън не спиш.
  • 66 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "доктора":

    неговата диплома става за едно, ако те напъне непредвидено 😂
  • 67 Разбира се

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "ВеРа":

    За радост на онези, които имат представа от медицина и знаят как се вземат изпити повече от шест години, докато станеш само д-р...ТОЙ е доктор, а защо е само доцент, а не професор...пак онези, които не са спали над учебниците и книгите зная добре... Не като ново излюпените
    "доценти" и "професори". А ти по какво си "професор" та оспорваш стойността на доц. Мангъров? Я разкажи !

    Коментиран от #97

  • 68 Гунчо

    6 1 Отговор

    До коментар #64 от "Госあ":

    Кои са тези капацитети дай да видим имена щото пък вестник ШОК казва че американски учени измислили как да изглеждат умно. При положение че това е трети корона вирус дали вече не се знае това онова. Имало имунитет ама не бил траен, ама колко трае, до колко мутира никой не знае още само група анонимници си търсят 5 минути слава и едни 5М за по нататъшни изследвания.
  • 69 Реалист

    5 2 Отговор
    Е ка ще съществува след като един е болен от рак, друг от инсулт....... Ковид няма.... Всички забравихме за летният грип от топлото, разстройство, повръщане, температура и пр....
  • 70 Дрън дрън

    4 0 Отговор
    Дрън дрън
    Ако имунитета трае средно 150 дни означава че след години постоянно ще си имаме едни не повече от 0.66% заразени в световен мащаб което е почти стаден имунитет ;)
    Най голяма далавера ще имат фармацевтите ,защото който иска да се имунизира ще трябва да го прави поне два пъти годишно :)
  • 71 Храна за размисъл

    4 1 Отговор
    Давате ли си сметка мерките психологически как подействаха на много хора и как се промени живота и отношенията между хората и с тази психологическа промяна нараства според тази статистика,което ежедневно се споделя по медиите броят на заразените .
    Някак си не схванахте ли каква е целта на всичко това и как конспирациите започват да стават реалност?
    Случайно ли преди години се прави филма Заразата със същият сценарий и Бил Гейтс говори за ваксините като начин за намаляване броя на населението?
  • 72 Анонимен

    0 0 Отговор
    ХИВ/СПИН и се превърна в епидемия сред гей общността в световен план.

    За да разберем наистина как това се случи, и как то много прилича на това, което се случва сега по света, ще направя едно сравнение.

    Това, което се случва сега, е фактически повторение на това, което се случваше през 80-те, но в много по-голям мащаб.

    Основният играч

    През 1984 г. д-р Антъни Фауци (Anthony Fauci) стана председател на НИАИЗ – Национален Институт по Алергия и Инфекциозни Заболявания в САЩ (на англ. NIAID, бел.пр.). Негова квалификация са инфекциозните заболявания и имунологията. От януари 2020 г. той е един от водещите съветници на президента Тръмп по CV-19 „пандемията”.

    Коментиран от #73

  • 73 Анонимен продължение

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Анонимен":

    Фауци беше и човекът, който обяви ХИВ епидемията през 1984 г.

    Моля спомнете си и че по това време д-р Хамер предизвикваше доста раздвижване в медицинските среди на Европа и всеки знаеше за неговото откритие.

    Тестване за вируси

    Тъй като ХИВ вирусът беше само едно подозрение и досега никога не е бил изолиран, да, правилно чухте, едно подозрение като COVID-19 вируса, който също никога не е бил изолиран, обратно на това, което някои изследователи казват, трябваше да се изнамери тест, за да се види дали някой не е бил заразен.

    Методът за тестване на ХИВ в действителност беше патентован ПРЕДИ обявяването на една ХИВ епидемия в гей общността. Наречен е Елиза тест, може да приема много форми и се използва за откриване на различни заболявания, така че не е много специализиран, тъй като може да бъде модифициран.

    Коментиран от #74

  • 74 Анонимен продължение

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "Анонимен продължение":

    Тази форма на тестване както и всички други не могат да засекат вирус, нито пък са ефикасни в идентифицирането на каквото и да било конкретно заболяване. Тя е печално известна с фалшивите положителни резултати, точно като настоящите методи за тестване на COVID-19.

    От самото начало стана очевидно, че резултатите може да се променят от лаборатория в лаборатория, от седмица за седмица, от месец за месец и т.н. Всъщност това е ненадеждно, но е много ефикасно, за да застраши живота на някого, който дава положителен тест за ХИВ.

    Моля, спомнете си, ако нещо НЕ е било изолирано и идентифицирано, как въобще е възможно да има точен метод за тестване?

    Коментиран от #75

  • 75 Анонимен продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Анонимен продължение":

    Тестване за COVID-19

    Досущ като тестващите методи за ХИВ, тестовете за COVID-19 също бяха патентовани, и в този случай много преди да бъде обявена каквато и да била „пандемия”. Съществуващите тестови комплекти бяха вече произведени през 2019 г., готови в изчакване да бъдат изпратени на Китай веднага след като обявят пандемия.

    По същество, когато някой се тества за CV-19, имаме същия вид фалшиви положителни резултати, въпреки това хората са окуражавани да се тестват, дори и ако нямат никакви симптоми и се чувстват напълно добре.

    Същото се случи и през 80-те по време на т.нар. ХИВ епидемия. На хората, които подозираха, че са били „инфектирани”, им се казваше да се тестват, ако резултатът беше положителен им се съобщаваше, че имат „заразен” ХИВ, за който се предполагаше, че се предава по сексуален път чрез кръв или сперма.

    Коментиран от #76

  • 76 Анонимен продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Анонимен продължение":

    Тестващият метод за CV-19 е наречен ПСР (Полимеразна верижна реакция, на англ. PCR, Polymeraise Chain Reaction, бел.пр.), това е тест, разработен от Кери Мълис през 1984 г. (Kary Mullis, 1944-2019, бел.пр.). Самият Мълис е казал, че той НЕ трябва да се използва за диагностициране на „инфекциозни заболявания”. В действителност той изнамира този тест, за да види дали с него е възможно да се диагностицира ракът на белите дробове.

    Той е заявил, че тестващият метод е отворен за грешки, които може да се случат в самото начало на процедурата, когато се взима пробата. Той е смятал, че по време на вземане на пробата е напълно възможно да не се свали вирус, а по-вероятно едно „несъотносимо парченце от отломки”, въпреки всичко, това е методът използван за определяне наличието на корона вирус.

    Коментиран от #77

  • 77 Анонимен продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Анонимен продължение":

    Обаче през 80-те това стана ефективен метод за диагностика на присъствието или отсъствието на алерген, което е много сходно с Елиза теста.

    Екзозомите

    Екзозомът, открит преди 30 години, е дребна частица, която е изградена от мембрана, съдържаща белтъци и генетичен материал. Нейното описание е точно същото като „частиците”, които се виждат под микроскоп и на които е поставен етикета вируси.

    Следователно, възможно ли е, това да са „отломките”, които Кери Мълис е смятал, че минават за вирус?

    Коментиран от #79, #84

  • 78 Прави са

    5 1 Отговор
    Не е възможно да се изгради какъвто и да е имунитет срещу несъществуваща зараза.
  • 79 Анонимен продължение

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Анонимен продължение":

    Очевидно екзозомите се произвеждат от нашите собствени клетки и не са от външен източник. Те имат способността да изяждат токсини и всъщност предпазват клетките. Те не могат да се предават от човек на човек.

    Екзозомите се отделят, когато нашите клетки са отровени, на пример чрез грипна ваксинация, прием на антибиотици и когато изпитваме всякакъв стрес, предизвикан от страх. Те също се произвеждат, когато сме изложени на постоянни необичайни нива на електромагнитни полета (ЕМП)!

    Нека си признаем, че повечето от нас са изложени на обкръжаващи ЕМП денонощно, в зависимост от това колко време прекарват на безжичните устройства, пред телевизора или близо до големи съоръжения, които генерират такива енергийни полета, би било напълно нормално един ПСР тест да хваща тези екзозоми и поради неговата ненадеждност да дава фалшиви положителни резултати.
  • 80 Анонимен продължение

    0 0 Отговор
    Лечението за ХИВ

    Като резултат от това, че са положително тествани за ХИВ, много бяха окуражавани да преминат на един мощен препарат, АЗТ (азидотимидин, преименуван на Зидовудин, на англ. съотв. Azidothymidine, Zidovudine, бел.пр.), който беше наличен от 60-те години като лечение срещу рак. Всъщност, това е химиотерапевтичен препарат, който беше силно токсичен. Ваксина никога не се появи, и до ден днешен, 36 години по-късно, все още няма ваксина за ХИВ.

    За нещастие, страхът беше толкова усилен, че хората бяха готови да опитат всичко, за да удължат живота си.

    Този препарат АЗТ се приложи бързо и върху пациенти с диагноза ХИВ, без предварителни тестове, обикновено ръководени от АХЛ (Администрацията по храни и лекарства в САЩ, FDA, бел.пр.). Той беше наличен в рамките на месеци, докато при другите препарати това отнема до 10 години тестване преди да станат масово достъпни. По същество, ХИВ беше третиран по същия начин, по който ракът беше третиран 20 години по-рано.

    Коментиран от #82

  • 81 Не става

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Asdf":

    Не, не е така
  • 82 Анонимен продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Анонимен продължение":

    Тъй като смъртността скочи няколко месеца след като пациентите бяха поставени на това „изпитание на лекарство”, за това не беше обвинен цитотоксина (химиотерапевтичния препарат), а вместо това вината беше хвърлена върху компрометираната имунна система на пациента вследствие на ХИВ. Все пак това е СПИН (Синдром на Придобита Имунна Недостатъчност, бел.пр.).

    Ваксина за COVID-19

    Точно сега същото се случва и с т.нар. пандемия. Бързо се движим към създаването на ваксини с надеждата да имаме налична за всеки човек на планетата в следващите 5 месеца без НИКАКВИ изпитания, просто въз основа на „спешност”, предизвикана от шепа хора, които се случиха същите хора, които оркестрираха и ХИВ „епидемията”.

    Коментиран от #83

  • 83 Анонимен продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Анонимен продължение":

    Това е изключително опасно, като се знае, че съставките на ваксините са силно токсични. Обаче тази тема е за друга публикация, защото е толкова обширна и политически украсена, без да споменаваме физическите последствия върху човека и живота, такъв, какъвто го познаваме.
  • 84 Ффф

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Анонимен продължение":

    Добре информиран си, приятелю. За съжаление има промити мозъци, които приемат информация само от този, който ги е промивал. Но това е начинът, информацията трябва да се предоставя, дори един да се събуди, все е от полза. Бъди здрав.

    Коментиран от #85

  • 85 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Ффф":

    Благодаря ти!
    Жив и здрав!
  • 86 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Антимилиционер":

    Милиони хора са загубили живота си, защото са накарани да повярват, че СПИН е смъртоносна болест, причиняваща се от опасен вирус, който всъщност дори не съществува.



    Ето какво казва д-р Хамер за СПИН от гледна точка на Германската нова медицина: „СПИН” е комбинация от симптоми, които са съществували много преди измислицата за „СПИН”. Поради това повечето от симптомите на СПИН се причиняват от шока от диагнозата и се ускоряват от страха от самата болест.



    Типичните симптоми („заболявания”), които се причиняват от шока от диагноза „ХИВ/СПИН” са:



    · смърт-страх конфликти – рак на белия дроб, белодробна туберкулоза;

    · страх-ужас конфликти – бронхит, пневмония;

    · изолативни конфликти – рак на бъбреците;

    · конфликти на раздяла – кожни обриви, екзема, ...;

    · конфликти на самообезценяване – рак на костите, лимфом, левкемия;

    · конфликти на атака – сарком на Капоси.
  • 87 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Анонимен":

    Д-р Ланка: „Вирусите са части от прости форми на живот. Те НЕ СЪЩЕСТВУВАТ в сложни организми като хора, животни или растения.”



    В биологията водораслите не се считат за растения!



    В резултат на своето откритие, д-р Ланка започва да се съмнява в съществуването на ХИВ вируса. Той препрочита отново всичката налична научна литература по въпроса за ХИВ и с изненада открива, че няма нито едно научно доказателство за съществуването на ХИВ. Защото:

    · вирусът никога не е бил изолиран от клетка гостоприемник (това е критерий за съществуването на вирус);

    · ДНК на вируса никога не е била точно идентифицирана (във вирусологията може да се говори за даден вирус само, ако е определена неговата ДНК);

    · снимките не показват вирус, а части от нормални клетки.



    Д-р Ланка: „Нито една част от ХИВ не е наблюдавана в чист вид, без примеси; нито пък пълна част от РНК-то му (или транскрибирана ДНК) е доказана, че съществува.”
  • 88 Анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Истинският проблем, свързан с грипната H1N1 епидемия не е „вирусът” или грипът, а профилактичната ваксина. От десетилетия медицината убива милиони хора с използването на химиотерапия и морфин като „лечение” на рака. Прилагането на ваксини за „предотвратяване” на болести ще доведе до същия резултат.



    На нас не ни се казва истината за ваксините, произвеждани от компании като Бакстер и Глаксо. Ако конспирацията на „Новия световен ред” (фраза, използвана многократно от Джордж У. Буш в неговите речи) не е само теория, то тогава е време да разберем, че всяка спринцовка ще съдържа не само отровни химикали, но заедно с токсичния коктейл и RFID микрочип с цел проследяване

    Коментиран от #89, #101

  • 89 Анонимен продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Анонимен":

    Симптомите на „свинския грип” (H1N1) от перспективата на ГНМ са:



    1. Течащ и запушен нос: „Това вони!”, „Преядох с това”, „Получих достатъчно!”, засягащ назалната мембрана.
    2. Възпалено гърло: „Не мога да го преглътна”.

    3. Кашлица, бронхит, пневмония: страх или безпокойство в обкръжението, т.е. вкъщи, на работата. Пропагандната машина на страха работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Налице е и страхът от самата „пандемия”.


    Висока температура, болки в тялото, главоболие, втрисане и умора са типичните симптоми на лечебната фаза.

    Коментиран от #90

  • 90 Личи и от самолет

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Анонимен продължение":

    ЧЕ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАШ ОТ МЕДИЦИНА И ДОРИ ЕДНА ГОДИНА НЯМАШ КАТО КАКЪВТО И ДА Е ВИД МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ. ДА БЪРКАШ ВИРУСИ С ЕКЗОЗОМИ Е ЛИПСА НА ЕЛЕМЕННАРНО РАЗБИРАНЕ. И много други глупости си написал. С изключение на едно- ваксините въобще не са безопасни и то - в дългосрочен план за човечеството.

    Коментиран от #92, #93, #94, #120

  • 91 Храна за размисъл

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Asdf":

    Човек по-велик ли е от природата,че ще се лекува или предпазва от болестта с ваксина?
    Когато доктора направи операция без значение на каква част от тялото или ти е счупена коста,кой поема отговорност след това за заздравяването им?
    А каква е истинската причина за това да има хора излекували се от така наречените нелечими болести за традиционната медицина?
    Доктора който те преглежда казва и прави това за което е учил и не ти казва,но ти имаш алтернатива и можеш да отидеш и да се лекуваш и по друг начин,защото той работи за да печели пари и при това положение винаги ще гледа да те спечели като ти предлага най-доброто за да се върнеш отново при него.Случайно ли е,че от години откакто стана платено здравеопазването докторите видимо повишиха стандарта си на живот?
    А ако здравето е най-добрата реклама защо то очевидно липсва и сме на едно първите места по смъртност?

    Коментиран от #118

  • 92 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "Личи и от самолет":

    Споделям преведена информация при това доста различна от предоставената тук или в други медии,а всеки може да споделя и изразява мнение,което не означава навсяка цена,че трябва да бъде наложено като обективната истина.
    Дали разбирам или не разбирам от медиицна аз си знам най-добре и благодарение на познанията си и практиката не ползвам от 20г медикаменти и услуги на доктори.
    Всеки сам си знае в какво да вярва и да си приема резултатите от изборите,които прави.
    Системата без болни ако губи смисълът си,то тогава кой има интерес от това масово да боледува човек и как след като и я рекламите казват за лекарствата предотвратява симптома и облекчава болката,човек може да очаква да се излекува от лекарствата на фармацевтичните компании?

    Коментиран от #95, #103

  • 93 Храна за размисъл

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "Личи и от самолет":

    Да дефинираме понятието болест така както го разбират докторите. А то накратко е „съвкупност от симптоми”. Някой питал ли се е какво е симптом. Аз ще ви кажа. Това е реакция на организма т.е. по същество той е следствие. Колко от Вас се питат за причините, пораждащи го? А какво правят докторите? Онова, което търговската система очаква от тях – борят се с болести т.е.насочват се изцяло към симптомите /следствието/, а не към причините. Защото без причини няма болести, а без болести системата рухва.
    Нека вземем за пример най-баналното. Грип. Индивидът Х вдига температура, кашля, изпитва неразположение и т.н. Идва доктора и казва, че това е грип и трябва да се лекува като се свали температурата със съответното лекарство, да се спре кашлицата с друго лекарство и да се убие вируса с антибиотик. Голям процент от клиентите /наречени пациенти/ спазват това указание. И какво следва? Според медицината, ако няма отрицателна реакция към някое от лекарствата, след няколко дни грипът отминава. А питали ли сте се какво става, ако не спазите указанията на доктора и пиете чай с мед и лимон? Ами същото, само че без опасността от усложнения. Не е случаен вицът, че грипът при прием на медикаменти отминава за седем дни, а без тях - за една седмица.

    Коментиран от #96

  • 94 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Личи и от самолет":

    РАЗВИТИЕТО НА СИСТЕМАТА

    Тук ще изброя условията, които според мен предполагат сегашния възход на системата на здравеопазване, за да може тя да подсигурява развитието си? Иначе казано как от здрави хора се произвеждат пациенти? Има няколко метода:
    1. Култивиране на убеждения у здрави хора, че са болни. Например настинката бива третирана като болест, а тя е най-обикновена предпазна реакция на организа. Някои доктори дори предписват антибиотици „за всеки случай”. Замислете се и за други такива и сами ще ги откриете. А дали е случайно, че преди да роди, жената ползва „болнични”?
    2. „Борба с болестите”. Както вече отбелязах, според съвременната медицина болестта е съвкупност от симптоми т.е. от реакции на организма. Докторите броят за излекуван онзи, при който са туширани симптомите. При този метод причината за болестта остава и не само, че не се подобрява, но и след време се проявява в нова, обикновено по-тежка болест. Например: когато при хрема бъде предписан медикамент за отпушване на носа, неговото действие е преди всичко да запуши порите, през които излизат секретите, а с тях и доста токсини, които оставени в тялото ведно с токсините на самия медикамент са предпоставка за отслабване на вътрешните органи и причина за нови болести.
    3. Разрушаване на имунната система още от най крехка възраст чрез имунизации, ваксиниране и т.н. „мероприятия”. Даже напоследък се опитват да наложат в САЩ доживотна задължителна ваксинация против няколко вида болести.
  • 95 Даааа

    3 0 Отговор

    До коментар #92 от "Анонимен":

    АЗ съм учил, завършил и практикувал медицина 38 години. Но аз също НЕ СЕ ЛЕКУВАМ С ТЕЗИ ХИМИИ, НИТО ИЗПОЛЗВАМ ВАКСИНИ. ЗА мен е очевидно, че нямаш мед. образование, но в някои неща си на прав път. Но не във всички.Има и добри лекарства - тези, които НЕ лекуват симптома, а ПРИЧИНАТА за него.
  • 96 МАЛЕЙ МАЛЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Храна за размисъл":

    ТИ ДА НЕ СИ МАНГЪРОВ 2?????? ОТ КАКВО МИСЛИШ, ЧЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ВИРУСНИ, ГЪБИЧНИ ИЛИ БАКТЕРИАЛНИ ПНЕВМОНИИ И СЕПСИС??????????????? СИГУРНО ЗАЩОТО НЯМА ВИРУСИ, ГЪБИЧКИ И БАКТЕРИИ??? Но ДОКТОРИТЕ СА НИ УПЛАШИЛИ С ТЯХ????????????!!!!

    Коментиран от #104, #105, #106, #107, #109

  • 97 Опа

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Разбира се":

    Ало и какво по точно да ти разкаже? Да ти разкаже ли че името Мангъров никой със сигурност не и чувал в света? За института Кох, за учените в Юж. Корея който първи в света се сблъскаха с този проблем ли да ти разкаже? Нали именно вие давахте за пример именно Юж. Корея как се справят с проблема. А сега какво? Икнорирате мнението на политиците от Юж. Корея и пропускате че за разлика от нашите се изказват въз основа на откритията на техните учени. Браво!!!! Забравих, Мангъров е най известния (доцент) в света,Бойко и неговата върхушка управяват цялия свят. Излез от тясната си черупка,България е една малка песъчинка в пустинята. Това че много ни се иска този вирус да не съществува не значи че така. Иначе сме много интелигентни! Е няма що!

    Коментиран от #102

  • 98 Бате

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    Батее, бате в цялия свят хората разбраха че вируса съществува само (шепа) истини като теб Не? И ти си една истина та мани!
  • 99 000

    0 0 Отговор
    Такива статии само в БГ се публикуват. Такава новина в друга държава не е казва на. Така, че това е лъжа. Дори първоизточник не публикуват
  • 100 Дори

    3 1 Отговор
    Това не е вирус.Италянските учени са установили от аутопсии те, че е бактерия, която прави тромби. Лечението е с антибиотици и аспирин. При по тежки случаи фраксипарин инжекции за разреждане на кръвта. Както казват хората настинка с усложнение. Бе не само цялата Световна мафия ще бъде линчувана в момента в който се опитат да ни ваксинират.Няма страна почти, в която да няма протести. Хората са озверели.
  • 101 небрежнев

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Анонимен":

    "...всяка спринцовка ще съдържа не само отровни химикали, но заедно с токсичния коктейл и RFID микрочип с цел проследяване"
    И като ти сложат чипа ще те карат на 24ч. да му зареждаш батерията, а за по-мързеливите ще има екстра с допълнителна батерия, която издържа по 3 дни. Американското правителство като знае всеки къде е ще прави... мммм, какво ще прави не знам, но е важно да знае точно ти къде си. Тава явно ще е нещо много важно, щото никой друг не се интересува от теб... нищо, че всеки телефон отдавна се локализира, но явно някой не си е купил смартфон и трябва да разберем къде точно е.
    То и Земята е плоска, и на обратната страна на Луната има база на извънземни, и правителствата са марионетки на световната конспирация, но хората не можем да го разберем. Само ти си така прозорлив и е добре, че има форуми като този, за да може всеки да разбере колко е обречен.
  • 102 Разбира сеi

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Опа":

    Не е ли ясно, какво попитах ? Ще повторя:А ти по какво си "професор" та оспорваш стойността на доц. Мангъров?
    Не знам защо се хвърляш да ми обясняваш неща, които не са предмет на моя въпрос и извърташ по "килифарски" и тарикатски, вместо да мои кажеш по какво си такъв голям "разбирач", че и оценка правиш - също като политиците, които вече разбират и от медицина. Ма я се прибирай в обора..., да не те подгонят касапите.
    Политиците ще ми казват как се лекува вирус или диабет.

    Коментиран от #122

  • 103 Една

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Анонимен":

    подробност - д-р Антъни Фаучи ( не е Фауци) почти два месеца не е посещавал Белия дом... Според публикации на американската преса изглежда президентът Тръмп е свалил доверието си от него след някои разследвания, които уличават Фаучи в съучастие с лабораторията в Ухан.

    Коментиран от #110, #111, #112

  • 104 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "МАЛЕЙ МАЛЕ":

    Тъй като дейността на микробите винаги е част от строго специфична смислена биологична специална програма, която засяга само човека, който по това време е в лечебната фаза на свързания с конфликта орган, „инфекциозното заболяване” не може да бъде заразно.



    Ако две или повече лица имат еднакви симптоми, това означава, че всеки един от тях е в лечебната фаза на един и същ тип конфликт. Например: Ако един „несмилаем” конфликт удря цялото семейство неочаквано, те ще имат диария (лечебен симптом) след като конфликтът бъде разрешен.




    Обичайната настинка е свързана с „вонящ конфликт”, който може да бъде преживян реално, но също и образно („Тази ситуация ми намирисва”, „Тук има нещо гнило”). По време на активната фаза на конфликта лигавицата на носа се разширява посредством язвички, които обикновено не се забелязват. Но през лечебната фаза носната тъкан се възстановява и лигавицата се подува. Един сополив нос (лечение винаги се извършва в течна среда), главоболие, умора, повишаваща се температура или треска, всички те са типични признаци за ваготоничен лечебен процес. Ако симптомите на настинка са по-тежки, то това обикновено се нарича „грип”. Твърдението, че „грипните” вируси са виновниците, все още не е доказано.
  • 105 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "МАЛЕЙ МАЛЕ":

    Тежките биологични конфликти могат да засегнат много индивиди в дадено общество или население, като например по време на война, „санкции” или икономически кризи. Това, което се определя като „епидемия” не е нашествие, както се предполага, на „инфекциозна болест”, а всъщност е индикация, че хората от даден регион се намират в лечебна фаза по едно и също време.



    Това например обяснява нашествието на „Испанския грип” през 1918 г., както и епидемиите от белодробна туберкулоза след Първата световна война, по време на която милиони са изпитвали „териториален страх” с последващо засягане на бронхите и евентуално фатална пневмония по време на лечебната фаза, както и „смъртен страх”, засягащ белодробните алвеоли и причиняващ рак, който НЕ се открива по време на активната стрес фаза на конфликта! Краят на войната инициира масово излекуване, така да се каже, изразяващо се в две пандемии.
  • 106 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "МАЛЕЙ МАЛЕ":

    Ето защо толкова много хора не са преживели туберкулозата: секреция, образувана по време на процеса на разграждане на белодробния тумор и съдържаща високо количество протеини, които се изхвърлят чрез храчките. Затова е необходима една богата на протеини диета, за да се запълни липсата им. Благодарение на крайната бедност, причинена от световната икономическа криза, последвала Първата световна война, засегнатите от туберкулозата не са имали богата на протеини храна, нужна за лечението. Само тези, които са имали възможност да се хранят пълноценно, са могли да оцелеят. Бедните не са имали шанс.



    Същото може да се каже и за днешните туберкулозни епидемии (както и за „СПИН” епидемията) в страните от Африка или Азия. Тези епидемии не са причинени от туберкулозни бактерии, да не говорим за ХИВ, а са резултат от плашещи политически, социални и икономически условия. Това, от което наистина имат нужда хората в тези части на света, са мир и храна, вместо размирици и лекарства.
  • 107 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "МАЛЕЙ МАЛЕ":

    През 1944 г. за първи път бяха приложени антибиотици върху туберкулозни пациенти. Причината, поради която антибиотиците „действат” е, че те унищожават бактериите, необходими за разрушаване на белодробния тумор. Бързият успех на антитуберкулозните лекарства се появи в следващите години. Това спира „болестта”, но чрез унищожаване на полезните бактерии, белодробният рак при милиони хора, преживели ужаса на още една световна война не би могъл да се премахне. В резултат на това туморите се капсуловат и остават където са си. Но по време на всеки белодробен преглед, дори и години по-късно, тези стари капсуловани тумори могат да бъдат видяни на рентген. Ето така ракът на белия дроб стана най-често срещаният. Той няма нищо общо с тютюнопушенето.



    Свръх употребата на антибиотици днес е една от причините да се откриват толкова много тумори по време на рутинен преглед. Други фактори са многото сложни скриниг методи и натискът за още такива (РАР-тест, PSA-тестовете и т.н.). трябва да имаме предвид, че всеки шок от диагноза, може евентуално да предизвика рак на белия дроб
  • 108 Георги

    2 0 Отговор
    Не знаех,че на грипа вече му викат коронавирус и заради него спират света и източват спестяванията на хората.Брей че то повече умрели има от хрема и настинка и в пъти повече от придружаващи заболявания/е тази фраза които я е измислил заслужава пулицър,въже и сапун/.
  • 109 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "МАЛЕЙ МАЛЕ":

    Ти имаш ли нужда от това да ти се говори за заразени и починали всеки ден?
    От тази мисъл каква емоция в теб те кара да слушаш и изпълняваш разпорежданията на авторитетите?Любов ли или страх и чувство на вина?Добре ли е за човек да живее под страх и притеснение за нещо опасно?
    А преди тази история с вируса за смърт и зараза ли живееш?Защо постоянно слушаме кой какво ни говори и ние приемаме авторитетите за повече от нас?Те безсмъртни ли са?
    Къде се случват първо нещата?
    В главата ни,а на нервна почва всичко се хваща.
    Ако си здрав здравната система и фармацевтичните компании ще съществуват ли?
    Ако всичко ти е наред и си задоволен,ще имаш ли нужда от банки за заеми?А полицаите като няма кражби и престъпления какво ще правят като хората живеят мирно в разбирателство и се подкрепят?
    Парите печелят ли се от проблемите които се създават и ни продават после решенията като ни задължават защото ако не ги приемем ще сме извън системата и няма да можем да ползваме услугите и,както се те подготвят за ваксина?
    Е,явно няма интерес да са здрави хората защото се губи контрола над нас и при справяне с бедността и здравето системата загубва този си смисъл в който хората я осмислят от години.
  • 110 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Една":

    По-смущаващо е, че закон № H.R. 748 (закон CARES – The Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act, Закон за Помощ в следствие на Коронавируса, Облекчения и Икономическа Сигурност, бел.пр.) беше внесен в Щатския конгрес на 24 януари 2019 г. и беше приет на 27 март 2020 г., с него се очертаха мерките срещу коронавирусната епидемия. Най-важното за отбелязване тук е, че той беше предложен една година преди т.нар. коронавирусна епидемия в Ухан.

    Той гласи: „Този закон е в отговор на епидемия от COVID-19 (тоест коронавирусно заболяване през 2019 г.) и нейното отражение върху икономиката, общественото здраве и т.н., и т.н. За цялата информация, моля посетете https://www.congress.gov/bill/116th-congress/house-bill/748 и сами може да се запознаете с подробностите.
  • 111 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Една":

    Ако погледнете закона в подчаст В ­­­­­­­– Подкрепа за здравните работници, параграф 3216, там е записано: „Този параграф разрешава преназначаването на служители на Националния здравен корпус, за да осигурят здравни услуги на алтернативни места в отговор на извънредна ситуация за общественото здраве при спазване на доброволното съгласие на служителите в корпуса и други специфични ограничения”.

    Това много широко казва, че могат да ви тестват НАВСЯКЪДЕ! Разбира се, американците вече са се възползвали от шофирането през места за тестване. Обаче, това е толкова широко, че може да включи и вашия дом, ако изберат този вариант, а очевидно окръг Вентура избира да ви тества вкъщи.
  • 112 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Една":

    Предполагам, че е добре да започнете приготвяне на багажа, в случай че дадете положителна проба.

    Това показва, че нещата са най-щателно планирани от много дълго време и че техният план става все по-ясен.
  • 113 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Желязното правило – Част IV
    9 май 2020 г.

    Толкова много неща се случват в момента, че е трудно да се схванат, какво остава да ги възприемем. Обаче, преди да продължа трябва да изясня някои неща, така че наистина да разберете какво се случва и колко дълго то е било планирано.

    Хората, които не разбират Петте Биологични Закона (тук на бълг. бел.пр.), но наистина осъзнават, че има нещо повече в това, че са оркестрирани, отколкото в „наличието” на сезонен грип, изглежда се събуждат за факта, че има глобален план, тясно свързан с това да събори икономиките на индустриалните държави от Г8.

    Както може да си представите, изследвах всичко, за да избегна всякакъв вид спекулации и да не бъда обвинена в „подстрекаване” на някого.

    Ще ви предоставя фактите и след това може да решите сами за себе си какво се случва и как това в крайна сметка ще ни се отрази.

    Вярвам, повечето от вас вече разбират, че Бил Гейтс е централна фигура във всичко това, въпросът е защо. Той е включен на толкова много нива, че може и просто да го наречем „Върховен ръководител” и да приключим с това.

    Той стигна до такава „висока” позиция, просто, защото е вторият най-богат човек на света и буквално е купил всички да прокарват личния му план. Това включва СЗО и университета Джон Хопкинс, които получават милиарди долари като дарения от фондацията Бил и Мелиса Гейтс. Това са само две от основните организации, отговорни за налагането на принудителни ваксинации на цялата планета.
  • 114 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Принудителните ваксинации са най-новата категория, която е предназначена за цялото население на планетата под претекста на една пандемия.

    Това не е спекулация. Това е план на Гейтс и СЗО. Наскоро беше проведена пресконференция, на която представители на СЗО заявиха, че сега е наложително да тръгнат от къща на къща и да тестват всички от семейството за COVID-19, защото „те” спекулират, че вирусът „вече не е по улиците, а сега е кацнал вкъщи”.
  • 115 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Нещо повече, той заяви, че за да „контролира” това, всеки човек с положителна проба ще бъде „отстранен от вкъщи” и поставен под карантина, докато не даде отрицателна проба.

    Моля? Те използват тестващ метод с 80% фалшиви положителни резултати!

    Разбира се, всичко се основава на това, което Гейтс диктува, което означава, че „животът няма да се върне към нормалното, докато всеки на планетата не е ваксиниран”.

    Колко плашещо е това?
  • 116 Храна за размисъл

    1 0 Отговор
    Установен факт е, че Гейтс е поддръжник на контрола върху населението и че неговият „избор” за контрол на раждаемостта включва стерилизация на децата от третия свят чрез ваксинации. Обаче намеренията му стигат по-далече. Той също играе важна роля в продажбата на ваксини за тези страни под прикритието за създаване на по-добър живот за населението им, но за тяхна сметка.
  • 117 Изкривената реалност

    1 0 Отговор
    Точно миналата седмица попаднах на един доклад от педиатър, който твърдеше, че е открил „нов” симптом на COVID-19, наречен „covid пръст” при децата. В този доклад се показваше снимка на стъпало на млад човек със синини по големите пръсти, които беше ясно, че са резултат от нараняване, защото и кожата беше наранена. Беше очевидно, че тези деца бяха жертва на тесни обувки, по-малки от тяхното стъпало!

    Това е безотговорно продаване на страх, защото тези „професионалисти“ преднамерено се възползват от липсата на познания у обикновения човек с надеждата да създадат повече паника и повече страх.
  • 118 Асдф

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Храна за размисъл":

    Празни приказки... Когато ножа опре до кокала ще идеш при най богатия доктор за да те оправи
  • 119 Изкривената реалност

    0 0 Отговор
    По някаква причина вярата, че деца под 12 години не са под опасност от „инфекция с COVID-19”, беше приета от самото начало. Това наблюдение дойде от китайците, които се питаха защо само предимно възрастните бяха „заразени” с COVID, обаче, очевидно някой в медийната машина беше решил, че това е изключено.

    Сега, в следствие на това, педиатрите в Канада твърдят, че вирусът CV-19 се разпространява чрез стъпалата! Това, което мога да кажа е, че ако хората продължават да купуват сляпо тези глупости, НИКОГА няма да излезем от този кошмар.
  • 120 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Личи и от самолет":

    Екзозомите

    Екзозомът, открит преди 30 години, е дребна частица, която е изградена от мембрана, съдържаща белтъци и генетичен материал. Нейното описание е точно същото като „частиците”, които се виждат под микроскоп и на които е поставен етикета вируси.

    Следователно, възможно ли е, това да са „отломките”, които Кери Мълис е смятал, че минават за вирус?

    Очевидно екзозомите се произвеждат от нашите собствени клетки и не са от външен източник. Те имат способността да изяждат токсини и всъщност предпазват клетките. Те не могат да се предават от човек на човек.

    Коментиран от #121

  • 121 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Храна за размисъл":

    Екзозомите се отделят, когато нашите клетки са отровени, на пример чрез грипна ваксинация, прием на антибиотици и когато изпитваме всякакъв стрес, предизвикан от страх. Те също се произвеждат, когато сме изложени на постоянни необичайни нива на електромагнитни полета (ЕМП)!

    Нека си признаем, че повечето от нас са изложени на обкръжаващи ЕМП денонощно, в зависимост от това колко време прекарват на безжичните устройства, пред телевизора или близо до големи съоръжения, които генерират такива енергийни полета, би било напълно нормално един ПСР тест да хваща тези екзозоми и поради неговата ненадеждност да дава фалшиви положителни резултати.
  • 122 Опа

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Разбира сеi":

    Язък ти и за будните нощи и за 6те. години ако изобщо това е истина. Не е нужно да съм специалист. Оценка е едно нещо, коментара друго. Ако пък е толкова велик този доцент в цялият свят ще му се знае името. Колко дипломи ще са ви нужни умнико за да го проумеете това.

    Коментиран от #123

  • 123 Разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Опа":

    Не се вайкай за будните ми нощи...Кажи последно по какво си станал "разбирач", а не се измъквай като пръдня от гащи
  • 124 Не разбирам

    0 0 Отговор
    Само да попитам! Ако не го прокламираха по медиите, дали щяхме да разберем, че има такъв вирус. Човек, ако наистина провери статистиките от минали години, вместо да плещи глупости, щеше да види, че сега даже болните са по малко. Преди да ме оплюете (типична българска черта), проверете!