Last news in Fakti

24 Юли, 2020 12:38 2 246 3

2,5 на хиляда души в Турция са с положителен тест за COVID-19

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Общият брой на установените заразени в страната е 223 315 души, а на жертвите - 5563

2,5 на хиляда души в Турция са с положителен тест за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

2,5 на хиляда души в Турция са дали положителни резултати при тестуване за COVID-19 на случаен принцип, съобщи здравният министър на страната Фахреттин Коджа, предаде Анадолската агенция.

Обхванати от изследването са били 150 хиляди души в цялата страна, уточни в Туитър министърът.

"Нека в името на всички ни бъдем предпазливи. Нека животът да не бъде надвит от риска", призова Коджа, цитиран от БТА.

По данни на здравното министерство от снощи регистрираните през последните 24 часа новозаразени с коронавирус в Турция са 913, т.е. продължава тенденцията за под хиляда инфектирани на ден. 18 души са починалите.

С това общият брой на установените заразени в страната е 223 315 души, а на жертвите - 5563, съобщава ТРТ Хабер.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    6 1 Отговор
    Сега като напълнят и Агия София,и почнат да се сипят и да фърлят газове като минохфъргачки всички ще се разболеят! Аллах забавя но не забравя!😝😝😝😝😝😝😝😝😝
  • 2 ЧекмеджеБанк

    2 0 Отговор
    Бактерията е толкова малка, че тези маски и лалове пред устата са все едно аз като човек 185 см да мина през главния поратал на Кремиковци. Съпругата ми работи в болница в Германия и е точно в отделението със заразените. Ми тя братче влиза при тях със специална маска на устата и облекло. Тия на снимката са без никакви предпазни средства. Това е повече от смешно. Няма вирусолог по света който да твърди, че тези масчици и шалченца на дзурлите ни помагат. Само дистанция и хигиена на ръцете. Другото е бизнес за милиони на ден.
  • 3 Миризлив пор

    3 0 Отговор
    Човек като чете статиите по темата остава с впечатление, че навсякъде има проблеми с ковид, правителства и здравни власти го признават. Тук обаче проблем явно няма и се плюе спрямо ограниченията.