Last news in Fakti

29 Юли, 2020 07:50 2 392 5

Италианският Сенат одобри удължаване на извънредното положение до 15 октомври

  • италия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Опозиционните партии се противопоставиха, като обвиниха Джузепе Конте, че се опитва да задържи твърде много власт в ръцете си, въпреки рязкото спадане на темпа на заразяване

Италианският Сенат одобри удължаване на извънредното положение до 15 октомври - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Горната камара на италианския парламент одобри искането на премиера Джузепе Конте за удължаване на извънредното положение заради Covid-19 до 15 октомври, съобщи Ройтерс.

Опозиционните партии се противопоставиха, като обвиниха Конте, че се опитва да задържи твърде много власт в ръцете си, въпреки рязкото спадане на темпа на заразяване. Сенатът обаче прие предложението със 157 гласа "за" и 125 "против" от общо 319 сенатори.

Извънредното положение беше обявено на 31 януари със срок от шест месеца и трябваше да изтече на 31 юли.

Долната камара на парламента, в която управляващата коалиция има много по-голямо мнозинство, ще гласува мярката днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    6 2 Отговор
    При това положение как е туризмът в Италия? В българската преса няма публикации за рев от техните туристически фирми за разлика от при нас!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Новини

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Да то ние за всичко ревем и за българите совид19 е измислен. Защо други държави не мислят по този начин сигуно са по глупави от нас

    Коментиран от #5

  • 3 А след това

    3 1 Отговор
    Ами то шоуто ще започне след 15 октомври.
  • 4 Диверсант

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Жалко че немога да кача снимки как е туризма. Още от 1 юни всичко си е както е било винаги. А това че Конте ( ПИНОКИО ) както му казват иска да държи властта като пожарникара е друга тема. Но населението почти не му пука, има барове където изобщо неможеш да видиш нито персонал нито клиенти с маски
  • 5 Разбира се че е измислен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Новини":

    Целта е да заличат средната класа на глобално ниво. Бедните пак са си бедни и това не им се отразява но малкият и средният бизнес е на загуба. Да не говорим пък за демокрацията. Докторите също са в безизходица, принудени са да мълчат ако искат да не бъдат преследвани. Нямаше нищо лошо във ваксините , даже напротив благодарение на ваксините живеем добре но днес фармацевтичните компании имат като приоритет печалбата а елитът цели тотален контрол.