Last news in Fakti

26 Август, 2020 17:14 2 663 7

Франция: Има заплаха от втора вълна на Covid-19, но животът трябва да продължи

  • франция-
  • коронавирус-
  • жан кастекс

Франция е на седмо място по смъртност от Covid-19 в света

Франция няма да свали гарда си срещу коронавируса, но животът трябва да се върне към някаква нормалност, заяви премиерът на страната Жан Кастекс в сряда, след като висш съветник на правителството предупреди за втора вълна на заразата през ноември. Това предаде Reuters.

Премиерът Жан Кастекс заяви, че неговото правителство иска да гарантира, че французите могат да се върнат на училище и на работа, както и да се радват на социален живот „колкото е възможно по-нормално“.

Маските за лице ще останат централна част от правителствената стратегия след скока на скоростта на разпространение на коронавируса през последните седмици, обясни министър-председателят.

„Най-лошото от всичко би било да потънем, защото не действаме на фона на социална и икономическа криза“, каза Кастекс пред радио France Inter.

Франция е на седмо място по смъртност от Covid-19 в света с 30 544 починали от болестта. Във вторник страната отчете 3 304 нови инфекции, което е под дневните стойности от миналата седмица, но много над тези, при които президентът Еманюел Макрон първоначално облекчи националната карантина.

Учениците на възраст над 11 години трябва да носят маски, когато се върнат на училище на 1 септември. Франция направи задължително и носенето на маски на работните места от следващата седмица, за да се противодейства на евентуалния ръст в инфекциите, след като служителите са се завърнали от летните си ваканции.

Страните в Европа се борят с това как да рестартират икономиките си и как да „нормализират“ ежедневието на гражданите си възможно най-много, без да ускоряват разпространението на вируса.

Подчертавайки деликатния балансиращ акт, ръководителят на научния съвет, съветващ правителството на Франция, заяви, че втора вълна на коронавируса може да удари през ноември.

„Може да се наложи отново да засилим мерките“, каза Кастекс, който обясни, че ако е нужно, ще бъдат въведени местни блокади.

Правителството забави възстановителния си план в размер на 100 милиарда евро, като ще го представи на 3 септември, допълни премиерът. 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зейн Грей

    13 1 Отговор
    И как разбраха факс ли получиха или СМС? А сезонен грип няма ли да има или ще го пишат ковид 19?

    Коментиран от #2

  • 2 ВСИЧКО Е КОРОНА

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зейн Грей":

    КОРОНАТА И ТЯ Е КОРОНА!ДРУГИ БОЛЕСТИ ОТ МАРТ МЕСЕЦ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ А ТОЛКОВА СА ГЛУПАВИ ЧЕ СЕ ОПЛЕТАХА В ЛЪЖТЕ СИ ДАЖЕ НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ ПРОТИВОРЕЧИЯТА СТАДНИ ЖИВОТНИ!
  • 3 Всички

    12 1 Отговор
    подготвят гражданите за втора вълна ! Щом и Коледни базари няма да има в Европа , ясно е , че най - рано до Нова година всичко ще е с маски + ограниченията !
  • 4 Бурканбанк

    6 0 Отговор
    Макрон също като Меркелица прави всичко възможно да вбеси народа си и да го изхвърлят като мръсно коте от властта. Още повече, че французите имат традиции в рязането на управленски глави (и буквално и преносно).
    Като дойде зимата ще гледаме шоу по цял свят. Няма управленец, който да е победил собствения си народ. На всички държавни лидери, които се гавриха с хората през последните 6 месеца, скоро ще им бъде потърсена отговорност от собствените им народи, защото икономическата криза, която се задава е брутална.
  • 5 Дарен лъв от БОГ за разработка

    0 2 Отговор
    Франция е име със 7 букви !
    А от българската азбука , буквата Ж е седма подред !
    Франция е :
    Феномен
    Разкошна
    Алтернативна
    Надарена
    Цар
    Интелект
    Ясна

    Името ЖАК е типично френско !
    Това име е най-интересното и хубаво име сред френските имена !
    "Френската любов" всъщност не е за всеки и не е за човек от "Аксаково" !
    Това , човек да е опознал себе си, това е добре !
  • 6 111

    4 0 Отговор
    Илюминатите и техните подчинени разиграват целия свят с ковида.

    Коментиран от #7

  • 7 ...

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "111":

    а ти имаш акъла и логиката на 7 годишно