Last news in Fakti

1 Септември, 2020 13:26 2 977 37

СЗО: Не си въобразявайте, че епидемията от COVID-19 е свършила

  • световна здравна организация-
  • пандемия-
  • ковид-19

Според университета „Джонс Хопкинс" коронавирусът е заразил над 25 милиона души и е причинил смъртта на 848 хиляди човека по целия свят

СЗО: Не си въобразявайте, че епидемията от COVID-19 е свършила - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус отправи предупреждения срещу прибързаното премахване на ограниченията срещу разпространяването на новия коронавирус. Според него страните, които се стремят да съживят икономиките си, не трябва да си „въобразяват", че заплахата от COVID-19 вече е отминала, съобщава американският вестник The Hill.

„Колкото повече държави контролират вируса, толкова повече те могат да се отворят. Отварянето без контрол е сигурен начин за бедствие“, категоричен бе генералният директор на СЗО. „Нито една държава не може просто да се преструва, че пандемията е приключила", предава "Фокус".

Гебрейесус също така подчерта необходимостта от защита на уязвимите слоеве от населението, включително възрастни хора, хора с придружаващи заболявания и ключови работници, които – съгласно думите ми, помагат на здравните системи да облекчат бремето и да спасяват животи.

„Ако страните се отнасят сериозно към отварянето си, те трябва да са сериозни и по отношение на ограничаването на разпространението на (коронавируса) и спасяването на човешки животи. Такъв баланс може да изглежда невъзможен, но не е така. Може да се постигне и вече се постига“, увери генералният директор на СЗО.

Според университета „Джонс Хопкинс" коронавирусът е заразил над 25 милиона души и е причинил смъртта на 848 хил. души по целия свят. САЩ имат повече от шест милиона случая на болестта и най-голям брой смъртни случаи - над 183 488.

Американските щати отвориха икономиките си в една или друга степен. В същото време в страната няма национални ограничения, които да ограничат разпространението на коронавируса, обръща внимание The Hill.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    66 5 Отговор
    Ние на площада първи разкрихме световната измама с коронавируса.В другите европейски страни видяха от нас и почват да се отърсват от страха.Не на страха!Не на мутрите!

    Коментиран от #6, #9

  • 2 ТОДОР СТОЯНОВ

    52 1 Отговор
    ДА ВИ ГО НАКОРОНЯСАМ ДО МАКАРИТЕ!!!
  • 3 WAFFEN SS

    59 1 Отговор
    ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ СВЕТОВНИТЕ ГЛОБАЛИСТИ-ЮДЕИТЕ И МАСОНИТЕ!ТЕ СЪЗДАДОХА ТОЗИ ВИРУС УМИШЛЕНО!
  • 4 Бай Манчо

    47 0 Отговор
    При толкова големи надежди за печалби на фармацевтичните корпорации как ще премине заразата - поне още 4-5 години ще ни плашат , а и ваксината не е продадена . Като продадат 1-2 милрд. ваксини тогава ще премине .
  • 5 "Тедрос

    37 0 Отговор
    Е!!пидемията не е приключила ! Има още парички за крадене!!
  • 6 прав си

    43 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тъй е, но този Тедрос Адханом Гебрейесус и другия със семейната фондация докато не уморят хората по света, няма да мирясат. Не случайно Тръмп извади сащ от сзо.

    Коментиран от #34

  • 7 Зарко

    42 1 Отговор
    Инак казано : " Не си въобразявайте, че сме се отказали да ви натрапваме мерки против измисления вирус! Може да се усещате вече, ама е късно. Роби ще сте и ще блеете от терасите. Не само маски ще носите, ами и устите ще ви зашием" подпис : СЗО
  • 8 Какви са тези СЗО?!

    30 0 Отговор
    Кой ги създаде,издържа и с каква цел?!Кой ги контролира и каква е надежноста на данните с които работят?Вярно ли е,че Гебрейесус е етиопски еврейн?!

    Коментиран от #12

  • 9 др Бил Геноцидис

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Видел си опакото на спринцовката, скоро ще видиш и иглите, а те ще са 2.
  • 10 ахахах

    26 2 Отговор
    Виждам положителна надежда за човечеството - ония горе толкова ли са тъпи, че решиха, че след 100 години пак ще правят сценария с пандемията, бутане на икономиката и световна война.

    Няма да се получи тоя път без значение дрането на Ердоган, Орбан, Пукашенко и ко. Глобална война никой няма да направи, защото този път мнозинството е по-подготвено.

    Коментиран от #13

  • 11 честен ционист

    14 2 Отговор
    99% от тъпунгерите си мислят, че цялата история била за пари..? Алоо, та ние печатаме парите бре..
  • 12 1-20

    32 1 Отговор

    До коментар #8 от "Какви са тези СЗО?!":

    Тъй вярно. Освен СЗО трябва да се закрие и ООН. Страшни корумпета, дано Тръмп успее да им види сметката.
  • 13 блажени са вярващите

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "ахахах":

    Хахахах, като ти спрем тока и изтеглим храната от магазините, като ти девалвираме кухата валута, войната ще ти се стори най-чаканата равръзка.

    Коментиран от #15

  • 14 бахо

    16 1 Отговор
    СЗО,знаете ли кво?Да го веете,дорде ви сринат със земята!
  • 15 emi

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "блажени са вярващите":

    Затова злато, сребро, оръжие настрани пък да спират каквото искат.

    Не инвестираш ли в себе си и не държип ли някакви резерви от храна, активи и т.н., то каквото и да стане сам си виновен :)

    Щото да меташ салфетки от чалготеките и да караш скъпи коли е най-лесно, ама ножа до кокала, както пробват и 99% от населението ще е опаа

    Коментиран от #25

  • 16 ччоо

    8 0 Отговор
    Е, няма как да си въобразим... наясно сме, че цял живот, ще ни мъчат с това!
  • 17 Матей

    17 0 Отговор
    ...Или е започвала.Прекалявате.Ще ви бият,по улиците ,в учрежденията,където ви набарат.Първо в Западна Европа,там хората са със самочувствие и мразят да ги будалкат и докарват до просешка тояга.Тука също взеха да се усещат,благодарение на неколцина анти-ковид пропагандисти.Другите масово се включиха в общия хор,пуснаха се по течението и видяха келепира,плюха си на професионалния авторитет заради парите и котешкия рахат.
  • 18 Лъжа,лъжа,лъжа !!!

    18 1 Отговор
    На ви див капитализъм ! Колкото повече имат , толкова повече огладняват и нямат насита !Намираме се във фазата в която всичко е разрешено в името на по-големите печалби ! Живота на обикновеният човек вече няма никаква стойност !Като се изчерпи ресурса на ковида ще дойде нещо друго наред ! И така до края на днешното общество ! Дано дойде по-скоро !
  • 19 Става все по-ясно

    10 0 Отговор
    че докато не ваксинират човечеството ще поддържат напрежението и страха.След ваксинирането всичко ще се потули умишлено,за да не се пита за резултатите,а те ще са трагични!
  • 20 Рошко

    18 0 Отговор
    Аз пък изобщо не се съобразявам с вашите предупреждения и разпоредби, наврете си ги знаете къде то не случайно тръмпи ви спря паричките, трябва да ви окаушат и закрият и да се направи нова организация от хора на простолюдието а не от милиардери
  • 21 Азззззззззз

    25 0 Отговор
    СЗО е подчинена на Илюминатите-Сатанисти и целта й е геноцид над човечеството
  • 22 Манафоглу

    11 1 Отговор
    Скоро ще дойде ваксината и в булгаристан.По зомбивизора ще покажат как се ваксинира публично ПКП Каравиетнамчева. И скотонаселението ще поверва и ще вика, Искаме и нас....Б-Е-Е-Е
  • 23 Ааа Не

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Нито една държава не може просто да се преструва, че пандемията е приключила", предава "Фокус".

    Държавата на Борисов може да се преструва, че епидемията е преминала, докато реши, че за запазване на властта е по-добре да повтори карантината от пролетта. Всичко за оцеляване на властта, не на народа, това се прави в България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Цървулче

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "emi":

    Резерви от храна ли бе пич?!?!
  • 26 Мнение

    15 1 Отговор
    А вие от СЗО въобразявате ли си, че някой ви вярва и слуша???
    Кажете на началника си чичака Гейтс, че също както оакаха скайп, по същия начин оакаха и подготвените предварително ваксини срещу патентования от него коронавирус!!!
    СЗО! Никой не ви вярва!!! Дори и американския президент!!!
  • 27 Верно ли

    12 1 Отговор
    Смеем ли да си "въобразим" такова нещо??? Добре, че СЗО и Дойче зеле непрекъснато ни държат "информирани", че иначе даже нямаше и да разберем, че има коронавирус.
  • 28 Прозрение

    15 2 Отговор
    Ако Хитлер наистина беше вкарал в газовите камери 6 милиона евреи сега нямаше да има Ковид 99 !
  • 29 212

    13 1 Отговор
    НАЙ МАФИОТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОЯТО Е НЕОБХОДИМО ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА НА СЕКУНДАТА!!!!!!!!!!
  • 30 до СЗО

    7 1 Отговор
    Не си въобразяваме. А вие не си въобразявайте, че може да манипулирате хората до безкрай.
  • 31 ха ха ха

    4 1 Отговор
    Не си въобразяваме - още не е почнала, няма и да започне! :D
  • 32 Мафия

    7 1 Отговор
    Към СЗО: Не си въобразявайте, че ви вярваме.
  • 33 „Джонс Хопкинс"ТЕРОРИСТИ

    6 1 Отговор
    ТОВА Е НАЙ ТЕРОРИСТИЧНИЯ ИНСТИТУТ ЗА ЛЪЖА ИМАМА И ТЕРОРИЗЪМ ПО СВЕТА НИРИЧАН-КОРОНАВИРУС НОВ ВИД ТЕРОРИЗЪМ А ВИЕ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЩЕ ВИ ТЪПРЯТ ТЕРОРИЗМА ВСЕКИ САТАНИСТ ОТ СЗО ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО ЧЕ СЕ ИЗПРАВЯ СРЕЩУ ХОРОРАТА!
  • 34 Д-р Хаус

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "прав си":

    Този Тедрос Гебреиесус,етиопеца,неграмотен и без медицинско образование, много ГРАМОТНО КРАДЕ!! Ха ха ха ха!!
  • 35 Ганьо

    2 3 Отговор
    Аз всичко знам - аз първи разкрих световната конспирация! Слушам само Мангъров най-великият в галактиката (нищо, че никой не е чувал за него). Вече знам, че вирус няма, разкрих, че Гил Бейтс иска да ни чипира нас ганьовците, докато получава удоволствие т.е със стр@п0н дебел и черен. След това иска да следи нас ганьовците защото сме центъра на Цивилизацията.
  • 36 волен сидеров

    2 0 Отговор
    сзо ,нато,монсанто..ТОВА СА УБИЙЦИТЕ НА ЧОВЕЦИТЕ ПО ЗЕМЯТА-НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА ТЕЗИ КЛОУНИ-ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ СКОРО -НО ДАНО ДА НЕ Е КЪСНО-ПРОБУДЕТЕ СЕ.СЕГА нато ЩЕ ПИШАТ КОЛКО ГЛАД ЩЕ ИМА ПО СВЕТА-не СЕ БОЙТЕ ВСИЧКО ЩЕ Е СЕ НАРЕДИ,ТРЯБВА ДА НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАМЕ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ
  • 37 волен сидеров

    2 0 Отговор
    АКО НЕ Е джамбаза ТО ЩЕ Е анатоли-СПРЕТЕ СЕ БЕ ЕЙ СРЕБРОЛЮБЦИ-ТАЗИ МЕЧКА ИГРАЕ И ВЪВ ВАШИЯТ ДВОР-ПИШЕТЕ ЗА ХУБАВИ НЕЩА