Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 17:34 2 396 3

Балкански страни премахват тестовете помежду си

  • коронавирус-
  • балкани-
  • тестове-
  • пандемия-
  • босна и херцеговина-
  • северна македония

Има апел пътуванията да се сведат до минимум

Балкански страни премахват тестовете помежду си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Македония и още четири страни от региона с обща инициатива и в координацията с министерствата на здравеопазването решиха от понеделник, 12 октомври, да позволят влизане в страните без прилагане на негативен PCR тест на граничните пунктове, съобщава "Независен весник".

Правителството на Северна Македония реши на заседание вчера да позволи безпрепятствено влизане в държавата на граждани на Сърбия, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина, а реципрочно е договорено и гражданите на Северна Македония да пътуват в тези страни, без да показват негативни тестове за коронавирус на границата, предаде bTV.

Досега гражданите на Северна Македония можеха да пътуват без PCR тест само до Албания и Турция. Решението е било взето по предложение на Комисията по заразни болести и заради потребностите на гражданите, но с апел от страна на правителството пътуванията да се сведат до минимум и изключително за неотложни нужди и с цялостно прилагане на всички мерки за лична защита от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахмет

    5 1 Отговор
    Не решавам аз ама според мен свободно трябва да се пътува между всички Балкански страни,стига да се пазят мрките като носене на маски, соцялна дистанция хигиена която е важно

    Коментиран от #3

  • 2 Ха така ...

    0 0 Отговор
    хайде сега и на Балкански съюз,че да подскочат в Европейския съюз с непристойното им отношение към Балканския народ👍
  • 3 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ахмет":

    добре, че не решаваш ти, гурльо!