Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 07:03 6 556 16

Италия регистрира невиждан брой заразени с COVID-19

  • италия-
  • коронавирус-
  • рекорд-
  • заразени-
  • пандемия

Починалите с COVID-19 в Италия са общо 36 289

Италия регистрира невиждан брой заразени с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италия регистрира 7322 новозаразени с COVID-19. Това е най-големият брой заразени за ден в страната от началото на коронавирусната пандемия, предаде агенция ANSA.

С това общият брой на потвърдените случаи на Апенините от началото на пандемията става 372 799. Предишният антирекорд от заразени за едно денонощие беше записан на 21 март – 6557.

Италианският здравни власти обаче посочват, че през последното денонощие са били направени много по-голям брой тестове, отколкото на 21 март. Починалите с COVID-19 в Италия са общо 36 289 (43 през последното денонощие). 539 пациенти са в интензивно отделение.

Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че е решен да избегне нова общонационална карантина, точно когато икономиката се съвзема от предишната. Някои от най-видните учени в страната обаче казват, че налагането на нова карантина може да е единственият начин да се спре разрастването на пандемията. В световен мащаб броят на потвърдените случаи надмина 38 милиона и 700 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яжте

    16 6 Отговор
    пийте и си носете новите дрехи.
  • 2 минчо

    25 9 Отговор
    СМЕШНА РАБОТА ПРИ 7322 ЗАРАЗЕНИ ЗА ДИН ИМА 43 СМЪРТТИ СЛУЧАЙ. СИГУРНО ТИЯ 43 СА БИЛИ ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ БОЛНИ ОТ РАК ?НОООО ВИКАТЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ?СМЕШНИЦИ

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пандемията

    8 11 Отговор
    се развива по същият начин като 1918г. След затишие през лятото, следват 150 милиона умрели.
  • 5 Активист на БКП

    15 9 Отговор
    Металният изход при КОВИД19 не е причина ,а следствие от някаква тежка болест! Така че здравите хора не е нужно да се притесняват! Но ционистите искат да печелят от ваксината и раздухват истерия ! Евреинът Бил Гейтс е в основата на тази лудост !

    Коментиран от #10

  • 6 Диверсант

    26 3 Отговор
    Живея от 2003 година в Италия и ми е много забавно да чета статии за Италия от български журналисти, а това че от зимния грип през изминалата година са починали над 80 000 никой не го пише.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Много си прост.

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    Сега откриват 7000. След 2 седмици смъртните им случаи ще са повече със сигурност. А с рак и не в терминален стадий си застрашен, ако пипнеш ковид. И още с куп, болести, които ги има половината от населението на България над 50.Повечето ми приятели на 50+пият лекарства за кръвно. В Италия през пика през пролетта повечето починали бяха на 80+,защото Италия и Испания са с най-висока продължителност на живота в Европа. Но умряха и над 40 лекари и медицински сестри,санитари заразени с ковид. Едва ли всички те са били с рак в терминален стадий.

    Коментиран от #9

  • 8 Къде в Италия ли?

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Диверсант":

    Ами много сте зле значи? В САЩ умират от 15 до 60 000 годишно. А са над 330 милиона. Интересно ми е как при такава огромна смъртност от грип италианците са с почти най-висока продължителност на живота не само в Европа, но и в света?Откъде си черпиш данните? Зная достатъчно италиански, за да проверя източника ти? А дъщеря ми го владее перфектно и ще се обърна към нея ако нещо ме затрудни евентуално.
  • 9 Хопи

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Много си прост.":

    Случаите на починали с ковид без съпътстващи заболявания е 1 на милион. Сега искам един доктор да излезне и да каже какъв щеше да е резултат при тези хора които са починали ако бяха болни от бронхопневмония? Не казвам че няма вирус но отричам че е толкова страшен колкото твърдят. Лошото при него че е с дълъг инкобиционен период

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Проблемът е, че никой няма как да

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Активист на БКП":

    знае колко е здрав. Това, че не си 120 кила, не значи, че артериите ти не са запушени на 50%.Болката е твърде късен симптом при много болести. А повечето хипертоници идея си нямат, че са такива особено ако са под 45 годишни. А и млади и здрави с добра имунна система въобще не са защитени от цитокинова буря(свръх реакция на имунната система), която нерядко води до интоксикация на организма и смърт.
  • 11 Не "инкобиционен",

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хопи":

    а инкубационен период се казва. Допускам, че грешката е неволна.Ковид-19 може и да не е толкова страшен, но е по-смъртоносен от грипните щамове, които са ни известни за последните 100 години поне няколко пъти.Проблемът е, че за разлика от предходните коронавируси, които са били по-смъртоносни, този се разпространява много по-лесно и вече е достигнал до почти всяка точка на света. И въобще не е сигурно, че дори преболедувалите го имат траен имунитет. Няма сигурно лечение, затова не се страхувай, а се пази без да изпадаш в крайности

    Коментиран от #13

  • 12 Никой не знае какви съпътстващи

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хопи":

    болести има докато не се изследва напълно. Съвършено здравите хора са изключение, а не правило.
  • 13 Хопи

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не "инкобиционен",":

    Съгласен съм. Но и срещу грип няма имунитет. Дори и да прекарате грип може да се заразите повторно.
  • 14 А ще ти стане ли забавно

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Диверсант":

    като пак ви затворят по домовете ако вместо по 40 пак започнат да мрат по 800 на ден в Италия?Искрено ти пожелавам това да не се случи, но оскъдната информация за Италия в момента е от италиански източници. Аз статия от български журналист не виждам тук. Нито анализ има, нито някакво тълкуване на данните, а само статистика и цитати от италиански източници. При цялото ми уважение към теб не мисля, че четеш цялата италианска преса.Но все пак питам какво точно оспорваш от горната "статия"?Ти с други цифри ли разполагаш? Дай източници. Онлайн и италиански вестници могат да се четат.Поне някои. Това са източниците и на българските журналисти. Италианска телевизия, вестници и т. н. Може би има и такива, които живеят в Италия.

    Коментиран от #16

  • 15 Диверсант

    2 0 Отговор
    Това че ще ни затворят е почти ясно. Преди 2 дена някакъв професор е направил изказване че за Коледа ще е кошмар. Журналисти се ровят в биографията му и откриват че научното му израстване е финансирано от Бил Гейтц. Вестници и телевизия от средата на март не следя . Изключил съм го от контакта. Затвориха ни уж за две седмици с оправданието че след 14 дена като нямаме контакти с никой и той ще изчезне. И аз повярвах, но в същото време чух отговорна персона от футбола да каже ДО КРАЯ НА ЮЛИ ЗАБРАВЕТЕ ЗА ФУТБОЛ.... Откъде той знаеше още първата седмица че това ще продължава на порции до юли . Тогава изключих телевизора от контакта. От протеста миналия ден разбрах че има хиляди като мен. Има достатъчно информация в нета от достойни хора, доказали се много преди вируса Търси Dot.ssa Gatti и Dr. Montanari. Има достатъчно техни филми и интервюта в ютуб. Журналиста Nicola Porro всеки ден коментира поръчковата преса . Дъщеря ти като знае италиански какъв ти е проблема. По информация на погребалните агенции денонощно за Италия било нормално преди да си отиват от тоя свят 1600 човека. За какво ми говорят сега.
  • 16 Диверсант

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "А ще ти стане ли забавно":

    Миналия месец пребутаха един референдум за намаляване на депутатите под предлог че така щели да пестят пари, в същото време целта е намаляване на законодателния орган и по лесно прокарване на фашисткия режим.