Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 07:30 2 796 4

При съседите! Гърция подготвя национален план за справяне с Covid-разпространението

  • гърция-
  • ковид-19

Премиерът Мицотакис обоснова въвеждането на локдаун в Северна Гърция с висок ръст на заразяване

При съседите! Гърция подготвя национален план за справяне с Covid-разпространението  - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция подготвя национален план за справяне с разпространението на Covid-19.

Под карантина вече са районите Солун, Серес, Родопи, Янина.

Въвеждат се строги противоепидемични мерки. Полиция следи за спазването и глобява дори за неправилно носене на маска.

"Носете маски, спазвайте дистанция, поддържайте добра хигиена на ръцете" това съобщение изпращат властите на всички жители на областите Серес и Янина, които от днес са под карантина.

Всички резултати от тестването на жители в Солун показват активност на вируса сред всички възрастови групи, съобщават епидемиолозите.

Премиерът обяви, че под карантина влизат още от днес областите Солун и Родопи. Започна безплатно тестване на населението. Очаква се в следващите дни увеличен брой заразени. Премиерът Мицотакис обоснова въвеждането на локдаун в Северна Гърция с висок ръст на заразяване:

"Всички мерки, които въвежда и изпълнява всяка страна са отговорност на правителството. В Гърция имаме в сравнение с другите страни относително ниска бройка на заразени, което предполага, че се движим с две или три седмици назад в сравнение с това, с което се сблъскват другите европейски страни. Но здравната ни система е под силен натиск. Налага се отново да въведем строги мерки дори преди други европейски страни".

Прекратява се дейността на държавните институции в рамките на карантината, магазините са отворени с ограничено работно време, в сила е вечерен час.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    9 0 Отговор
    По литър узо от държавата за всеки
  • 2 Бацо

    4 0 Отговор
    Аз подготвям план за шкафа
  • 3 Минчо

    4 0 Отговор
    ЕЕ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИ .40 ЛВ.ДЕТСКИ 610 ЛВ ЗАПЛАТА .ДИПУТАТИТЕ НИ СА ГЕРОЙ ХОДЯТ БЕЗ МАСКИ😁😁😁(СМЯХ).300 ЛВ.ГЛОБА 1500 ЛВ. ГЛОБА ЗА ФИРМА.....И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ В ХИПЕРМАРКЕТИТЕ ПЕРСОНАЛА НЕ СЕ ЗАРАЗЯВА.ЖАЛКА РАБОТА Е ВСИЧКО ТУК
  • 4 Гръцки фашист 🇬🇷 БЪЛГАРОМРАЗЕЦ 🇷🇺🔫

    2 1 Отговор
    При нас в Гърция е по добра политиката. Народа прави политиката и устоява интереса и суверенитета на държавата с една дума народа прави държавата ,а политиците са за да слушат народа. Жалко че простият червен фатмак Барбаганюс не може да го разбере😆😆😆😆😆😉