Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 18:18 2 005 15

Нова година по домовете: Москва затяга мерките срещу коронавируса!

  • москва-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ваксина

Мерките влизат в сила от 13 ноември и ще важат до 15 януари

Нова година по домовете: Москва затяга мерките срещу коронавируса! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради ситуацията с коронавируса се затягат. Според властите през следващите седмици тя може да се влоши, предаде ТАСС.

Те предвиждат между 23.00 и 06.00 ч. кафенетата и ресторантите, нощните клубове и другите развлекателни заведения в града да нямат право да работят. Доставката на храна по домовете остава денонощна, посочва БТА.

Забраняват се културни, развлекателни и други подобни събития с участието на зрители, включително изложбите. Ограничението не важи за "официални събития, организирани по решение на органите на изпълнителната власт".

Допустимият брой на зрителите в кината, театрите и концертните зали се ограничава до 25 процента от вместимостта на залата.

Масовите спортни събития могат да преминават с участието на зрители, ако това е съгласувано със съответните институции.

На организациите, чиято работа е свързана с физическо присъствие на гражданите, се препоръчва да използват системата с QR кодовете, използвана преди това само за нощните заведения.

Студентите минават на обучение от разстояние. Същото се отнася и за учениците, посочва Ройтерс, като цитира Собянин.

За последното денонощие Русия регистрира 20 977 нови случая на заразяване с коронавирус и 368 починали. С 1 817 109 случая на коронавирус от началото на пандемията Русия е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    10 1 Отговор
    А в Гърция сигурно, ще им забранят да си поставят елха !?...щом риболова им забраниха, 'кво остава за елха ?

    Коментиран от #4

  • 2 минчо

    16 5 Отговор
    В РУСИЯ ОТ КАТАСТРОФИ УМИРАТ 35000 ЧОВЕКА НА ГОДИНА.А ОТ СЕЗОНИЯ ГРИП В СВЕТА 65 МИЛ.ЧОВЕКА НА ГОДИНА.ТОВА ГО ПИША ЗА УМНИТЕ .ТАПАЦИТЕ ДА СИ ДЪВЧАТ КОЛКО Е СТРАШЕН КОВИД 19

    Коментиран от #7

  • 3 зелен хайвер

    5 3 Отговор
    Всеки ден над 350 човека стават жертва на канибализъм в Русия. Нима очаквате да се вържем на това, колко милеещ за здравето на съгражданите си есукин сина Серьожа..

    Коментиран от #5, #11

  • 4 честен ционист

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "QR Виза":

    Така става като инсталираш евреи за държавни глави на всички колонии.

    Коментиран от #10

  • 5 Бойко Чекмеджиев

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "зелен хайвер":

    Не са 350 а са около 3 500 000 хил до обяд о следобяд още толкова.
  • 6 Голем смях

    5 3 Отговор
    Нещо не се връзват нещата.Бащицата Путин съобщи официално за ..три ваксини ,които вече действат и са за ..забележете .. за вътрешна употреба.Май пак се е изхвърлил на мокър пясък.Не че му става де.
  • 7 Генерал

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    Русия е номер едно по смъртност!Били изкарали ваксина, но едва ли действа... Истинската ваксина е на немската Biontech! Aмeрикaнcкaтa кoмпaния Pfizer e инвecтитoр дoкaтo нeмcкитe учeни рaзрaбoтихa вaкcинaтa, а зад всичко стои бившата СС! Те са и създателите на вируса както и на ваксината. В Германия и Австрия смъртността е сред 24-те милиона мигранти и е много малка сред самите германци, докато в Русия смъртността е 5 пъти по-висока от Германия, а Русия е само два пъти по-многочислена от Германия. Тръмп обяви война на ЕС чиито собственик и васал е Германия, но страната му получи лошо отравяне, покрай САЩ пострада лошо и съюзникът и от втората световна Русия...Пострада лошо и третият съюзник на Русия - Англия заради мерака на Джонсън да я изкара от семейното гнездо! Изкара я наистина, но ''мъртва''...

    Коментиран от #8, #12

  • 8 психодиспансер

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Генерал":

    Фейлетонаджията, в Карлуково и научна фантастика ли ви прожектират бре.
  • 9 Боко Боков

    1 5 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не мога да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 10 Бари

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Случайно или не !? Църквите бяха затворени в цяла Европа , с изключение на България , преди най-големия Християнски празник ... Възкресение Христово . Няма да се учудя ако го направят отново , и то точно преди Рождество Христово . Следващия най-голям Християнски празник . Именно защото света се управлява от жидове ... бащите на същите тези Разпнаха Единородния две хилядолетия назад .
  • 11 лобстер

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "зелен хайвер":

    зелен хайвер, позеленял от злоба и мухъл... канибализъм има в приматския мозък на някои.
  • 12 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Генерал":

    Тоест турците щото немците са природно тпи.
  • 13 Бай Кольо

    2 0 Отговор
    А, тея патологични лъжци нали бяха открили ваксината първи, какво стана?
  • 14 Rado

    2 0 Отговор
    Защо от Мацква не слушате Мангъра, тук е любимец на русофилите??
  • 15 Баба Ванга

    2 0 Отговор
    В Русия чак след Болшевизма ще си отиде и Ковида Това е Божие наказание