Last news in Fakti

1 Декември, 2020 18:12 2 822 8

На Острова! Истински бунт в лагера на премиера заради мерките срещу коронавируса

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус

Консервативното правителство на Борис Джонсън вече публикува изследване за въздействието на новите ограничения

На Острова! Истински бунт в лагера на премиера заради мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър-председател Борис Джонсън ще влезе днес в сблъсък със свои съпартийци, които са против новите ограничения за борба с коронавируса, предвидени в Англия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обезпокоени от въздействието на тези мерки върху и без това отслабената икономика, няколко десетки народни представители от Консервативната партия заплашват да гласуват довечера срещу тях.

Въпреки бунта, който подкопава авторитета му, Джонсън се очаква да спечели вота в Камарата на общините.

Предложението е на мястото на общата карантина в Англия, която изтича утре, да влезе в сила децентрализирана система от три степени, при която ще се решава на местно ниво какви мерки да бъдат вземани в зависимост от заплахата за общественото здраве.

Но дори при предлаганата нова система близо 99 на сто от 56-те милиона жители на Англия ще продължат да живеят при строги ограничения, в това число затваряне на пъбове и ресторанти и забрана за събиране в закрити помещения на хора от различни домакинства.

В опит да успокои недоволните депутати консерватори, правителството публикува вчера изследване за въздействието на новите ограничения. В него се признава, че ще бъдат нанесени големи щети на икономиката, но се подчертава, че последиците за общественото здраве ще бъдат много по-големи, ако се изпусне от контрол вирусът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    15 3 Отговор
    С една дума СВЕТОВНИЯ контрол ЗАПОЧНА !!!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Ковид

    13 0 Отговор
    Тези искаха София да стане картофено поле 1944 г.

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид":

    Така е - помагаха на руснаците!
  • 4 Четник

    2 1 Отговор
    Новината е от Събота.Утре 02/12 отварят всичко и юруш на Коледното пазаруване в магазините.Досега беше с поръчка и чакаш на опашка да си го вземеш.
  • 5 Бари

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Леко леко .
    А някои още до носят маските .
  • 6 Опа

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    С три думи...... Вие сте диот. Това са три думи нали а не като вашата 1на
  • 7 The Great Reset

    3 0 Отговор
    Или ще сринем икономиката ви за новия световен ред или ще пуснем по мощно биологично оръжие. Така се подразбира от тези мерки. А вирусът дори и да си отиде, ще дойде друг по "опасен" за да ви сплашат и да ви държат под контрол вкъщи затворени завинаги. А вкъщи ще гледате света онлайн и ще правите всичко онлайн. Това е целта!
  • 8 Рептил

    2 0 Отговор
    Първо Ингелизите ще пратим на Марс , да се пекат за тен, после ако не се уплашат пращаме и Хамериканците