Last news in Fakti

14 Декември, 2020 10:55 3 058 1

Отпадат ограничителни мерки за Мадрид и Каталуния

  • испания-
  • коронавирус

Все още обаче се призовават хората да не пътуват без основателна причина и да спазват стриктно мерките за безопасност

Отпадат ограничителни мерки за Мадрид и Каталуния  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ограниченията за влизане и излизане от региона на Мадрид , които бяха повторно въведени на 4 декември отпаднаха от полунощ.

От днес отпадат и забраните за движение през уикенда между отделните общини в Каталуния.

Регионалното правителство на Каталуния разреши от днес да бъдат отворени отново моловете, при ограничен капацитет от 30 %, въпреки че преминаването във Втора фаза на отпускане на мерките бе отложено заради недостатъчно добрите показатели за заболеваемостта сред населението.

Целта на междинните мерки е преди Коледа да бъдат избегнати струпванията на огромни тълпи от хора на търговските улици, каквито вече имаше в Мадрид и още няколко големи градове.

Изрично условие за работата на моловете е да бъде осигурена вентилация както на затворените пространства, така и на общите части. Трябва да има и контрол върху потока от хора, дори и на паркингите. Зоните за отдих, както и детските кътове ще останат затворени.

Затворени остават и нощните заведения въпреки протестите на собствениците, които твърдят, че одобрената до момента финансова помощ е „недостатъчна“, за да гарантира „жизнеспособността и оцеляването“ на сектора.

Ресторантите ще работят до 21.30, за да могат клиентите да се върнат по домовете си преди вечерният час в 22 да влезе в сила.

Забраната за влизане и излизане в Каталуния остава в сила, независимо от отпадането на ограниченията за придвижване вътре в нея. Все още обаче се призовават хората да не пътуват без основателна причина и да спазват стриктно мерките за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    2 2 Отговор
    Коронавируса няма да изчезне свиквайте.