Last news in Fakti

22 Декември, 2020 18:41 3 945 28

Помагат на десетки българи, блокирани край английския пристанищен град Дувър

  • великобритания-
  • камиони-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • външно

Всички транспортни връзки с континентална Европа са блокирани в момента

Помагат на десетки българи, блокирани край английския пристанищен град Дувър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Българското посолство във Великобритания оказва съдействие на десетките български граждани, блокирани край английския пристанищен град Дувър при опитите си да стигнат до континентална Европа, съобщиха от Министерство на външните работи.

Заради ограничителните мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на COVID-19, всички транспортни връзки с континентална Европа са блокирани в момента, но въпреки това наши сънародници с товарни и леки автомобили, наред с граждани на редица други държави, продължават да изчакват в района на пристанището възстановяването на фериботните връзки. Завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е в Дувър, където и в момента се среща с нашите сънародници, намиращи се на различни паркинги. По-рано през деня той им предостави храна и вода. На място няма тоалетни, по продължение на магистралата всички магазини и бензиностанции са затворени от властите.

Консул Ванчев отправи искане към представителите на британската полиция на място да осигурят вода и мобилни тоалетни, но му бе отговорено, че полицията може само да контролира пътното движение и спазването на обществения ред, а осигуряването на тези условия би следвало да бъде задача на местната община, с която обаче няма никаква връзка към момента. По информация на посолството ни блокирани са както водачи на тежкотоварни моторни превозни средства, така и български граждани, пътуващи с микробуси и леки автомобили към България. Сред тях има и семейства с най-малко 8 бебета.

По-рано през деня с представители на блокираните транспортни работници разговаря и посланик Марин Райков. Мисията ни в Лондон призовава всички български граждани, оказали се блокирани в резултат на настоящата извънредна ситуация във Великобритания, които имат здравословен проблем и нямат възможност за лечение на място, да се свържат незабавно с посолството. Също така препоръчваме към посолството да се обърнат и сънародниците ни, които имат нужда от животоспасяващи лекарства, които трябва да получат от България. Те могат да се свържат с мисията ни на имейл адреси [email protected], [email protected]


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дениз, защо не уточняваш?

    31 10 Отговор
    Българи ли са, или български граждани от племето на команчите!

    Коментиран от #10

  • 2 Петьо Петров

    15 12 Отговор
    Пo инфoрмaция нa пocoлcтвoтo ни блoкирaни ca кaктo вoдaчи нa тeжкoтoвaрни мoтoрни прeвoзни cрeдcтвa, тaкa и бългaрcки грaждaни, пътувaщи c микрoбуcи и лeки aвтoмoбили към Бългaрия. Cрeд тях имa и ceмeйcтвa c нaй-мaлкo 8 бeбeтa.

    Няма да питаме как в един микробус или лек автомобил се превозват по 8 бебета. Знаем ги кои са.
    Честит нов щам,след 6 седмици ще има нова ваксина,спете спокойно!

    Коментиран от #24

  • 3 КОТарАК

    8 18 Отговор
    посолствата ни винаги са си вършили работата добре през годините между другото.те са единствените от държавния апарат , които не могат да бъдат упреквани .

    Коментиран от #28

  • 4 Гого

    20 10 Отговор
    За какво са ни тук ? Да дозаразът и малкото останали здрави и да до убият възрастните ? Айде да си седите рам където бяхте през последните години ...!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 123

    12 13 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Не бъди толкова зъл.Не знаеш какво те чака тебе в бъдеще.
  • 6 Не знаем истината бе другар!

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Не виждаш ли брачедите, по цял ден банкети, и полицията не им казва нищо! Би трябвало да е пламнала цялата страна! Не знам вече какво да мисля!
  • 7 Тиквата

    10 3 Отговор
    Типични бг тулупи.
  • 8 Гост

    14 1 Отговор
    Знаят, че няма да ги пуснат да преминат границата , но не се връщат обратно.

    Коментиран от #18

  • 9 Борис Джонсън

    15 2 Отговор
    Заради такива пигмеи поискахме Брекзит.

    Коментиран от #11

  • 10 Обективен

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дениз, защо не уточняваш?":

    Какво значение има какви са!?!?!? Човешко ли е да блокираш хиляди хора на границата, да пукнат от студ и мизерия?!?!?!?!

    Коментиран от #12

  • 11 Пигмей

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Борис Джонсън":

    Ще видим кой ще ви чисти кенефите и ще ви върши мръсната работа като искате брекзид.след една година ще ги видим сега има кинти и са силни но ЕС ще им сложи Амута все полека те още не могат да си пресметнат загубите.
  • 12 Мхм

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Обективен":

    Зависи от обстоятелствата. Човешко ли е да убиеш примерно 100 000човека вместо 2000. Нещата не са толкова елементарни, както си въобразяват много хора. Понякога избираш по-малкото зло ако избираш от две злини. Трябва да мислиш логично а не емоционално в екстремни ситуации
  • 13 Asdfg

    6 7 Отговор
    Това е така, благодарение на МАЛОУМНАТА ЗАПОВЕД НА ИДИОТА АНГЕЛОВ!
  • 14 Восе

    8 1 Отговор
    Постоянно ги гледам как на бензиностанцията срешто джъмбото се събират да пътуват .Стотици И сега обратно ...И пак безработни тарикати..Питам се Докока.
  • 15 Жорж

    6 1 Отговор
    На сапун
  • 16 АВЕ БАЙ ГАНЬО...СТОЙТЕ СИ ТАМ...

    11 9 Отговор
    ДА ПЛЮЕТЕ ПО БЪЛГАРИЯ ОТ ТАМ....КЪДЕ СТЕ ХУКНАЛИ В ТЕЗИ ВРЕМЕНА....ЩЕ ДОЙДЕТЕ ТУК В РОДИНАТА ПО КОЯТО ХРАЧЕТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДА НИ ДОНЕСЕТЕ ЗА КОЛЕДА ПОДАРЪК НОВАТА МУТАЦИЯ НА КОВИД...НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЩО НАРОД СИ ЗАМИНА ТУК ИЛИ ВАС БОГОПОМАЗАНИТЕ ТОВА НЕ ВИ ЗАСЯГА ПОНЕЖЕ СТЕ БИУИ В УОНДОН....АРЕ ПОМИСЛЕТЕ И ЗА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ А НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ НЯМА ЕДНА КОЛЕДА ДА СТЕ ТУК И ТОВА НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ ПРОБЛЕМ...ЩЕ ИЗПОЗАРАЗИТЕ СУМА ТИ ХОРА ЗАРАДИ ВАШИЯТ ЕГОИЗЪМ....КРЕТЕНИ...

    Коментиран от #25

  • 17 Ганчо

    5 1 Отговор
    И за какво им е помощ в старата богата Велика британия! И нали са по работа, не са в северна корея... Управляващи объркани сте вменявате си акции който граничат с посто тията и гу пост... и друго ако са стоели в бг досега да са умрели от глад.
  • 18 789

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не се връщат защото не ги пускат да се върнат.Всичко е блокирано.
  • 19 аха

    2 0 Отговор
    Помагат грънци...
  • 20 чакащ

    1 0 Отговор
    абе простичко е: някой трябва да мисли за хората, имам предвид обикновени нормални хора, които би трябвало да имат възможност да се върнат в България. Работата е , че този "някой" има други по-важни за него си проблеми...
    а който е отишъл на острова ( няма значение кога, защо, с кого..), да се оправя.
    И най-тъжното е , че всички си казваме " е, така си е нали си ги знаем нашите управници ) и нищо не се случва, всичко си върви по старому.
    А не бива така, някой ( имам предвид всички тия, с чиито данъци благоденстват чиновниците ) трябва за има възможност и право да ги ритне отзад...
  • 21 qqq

    5 4 Отговор
    Да си седят там! Хич не ми е жал за тях...Все пак там е "мноу убаво". Желая на Юкейците възможно най якия брекзит от новата година!
  • 22 64781

    2 0 Отговор
    Няма по голяма политическа кочина от еврогейския континент. Добре джендърите напускат хомосексуалистите.
  • 23 Деда ви Кольо

    2 0 Отговор
    Веднага мога да помогна с 30 литра домашен антиковид двоен препек
  • 24 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Много тъпо изказване-кой ти е казал че 8-те бебета са в един микробус??? Като не си наясно що ходиш да се обаждаш
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 123

    1 0 Отговор
    Името на града е Доувър.
  • 28 НямакъщавБарцел

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Тотални дебiлi са в посолствата и по-специално в Лондон. Преди месец проверих дали трябва да спазвам карантина, като се прибера за коледа и от сайта на посолството разбрах, че 14 трябва да си стоя вкъщи. И затова пратих багажа си на един приятел от друг град, а не директно до мен. И сега ще плащам още веднъж за куриер. А информацията за карантината се оказа стара и невярна, ама кой да я поправи, в посолството са заети само с нови идеи как да ни усложнят живота.