Last news in Fakti

29 Декември, 2020 13:13 2 363 6

Допълнителни мерки срещу COVID-19 в Европа

  • коронавирус-
  • ваксина

Русия също обяви, че удължава забраната за полети от Великобритания - до 12 януари включително

Допълнителни мерки срещу COVID-19 в Европа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Естония наложи по-строги ограничения на обществения живот заради пандемията от COVID-19. До 17 януари в столицата Талин и околностите ресторантите ще предлагат само храна за вкъщи. Остават затворени обектите за култура и спорт. Забраняват се проявите и събиранията на закрито, а на открито са въведени ограничения до 10 души.

В Словакия парламентът прие конституционна поправка, която позволява на властите да удължават извънредното положение, въведено заради коронавируса, с до 40 дни наведнъж. Извънредното положение в страната изтича днес.

Норвегия удължава забраната за полети от Великобритания - до утре включително. От здравното министерство предупреждават, че ограничението може да бъде удължено и след 30 декември. От днес в Норвегия са в сила нови правила - за пристигащите от други страни. Те ще могат да съкратят карантината си до 7 дни, ако дадат две отрицателни проби за COVID-19.

Русия също обяви, че удължава забраната за полети от Великобритания - до 12 януари включително. Тя беше наложена на 22 декември заради открития нов щам на коронавируса.

11 случая с него бяха установени вчера в Нидерландия, която още на 20 декември също преустанови всички полети от Обединеното кралство.

От днес кралството въвежда задължителен PCR тест за всички влизащи в страната с въздушен, морски, железопътен и автобусен транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 covid 20

    3 0 Отговор
    covid 19 с допълнителни мерки в Европа
  • 2 Миризлив пор

    3 9 Отговор
    Цяла Европа затяга мерките, само тук се говори че вирус няма или не е нещо съществено и трябва да се отворят кръчмите.

    Коментиран от #3

  • 3 Кух Ганьо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Изненадан ли си?

    Коментиран от #4

  • 4 Миризлив пор

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кух Ганьо":

    А бе друго си е, да изпиеш кило кофти ракия, да се снимаш за спомен а не другия ден махмурлия да си четеш фейса и да лайкваш статии от типа на "няма места у болниците", "двама умряха докато чакаха лекар" и сълзливата история "докторите убиха детето ми и му продадоха органите!". И за всичко е виновен само един човек... Ко разбират тези на запад с техните ограничения, тук някой е длъжен да ме лекува, нали си плащам?
  • 5 Аз40

    3 0 Отговор
    Мерки, затягания, въртигъзки ... и накрая БОЦ. ЗОМБИЛЕНД 3
    Стайков, на брой-публикации за ковид ли плащат, или "само така изглежда"?

    Коментиран от #6

  • 6 даскала

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40":

    Плащането става на принципа - количество прочели и коментирали . Затова , някой статии се задържат с дни , а други , няколко часа .