Last news in Fakti

3 Януари, 2021 13:55 2 562 16

Разнобой в Атина! Опозицията и църквата в Гърция критикуват новите COVID ограничения

  • гърция-
  • коронавирус

Икономиката няма да издържи, много фирми са в реален фалит, предупреждават специалистите

Разнобой в Атина! Опозицията и църквата в Гърция критикуват новите COVID ограничения  - 1
Снимка: Shutterstock

От днес в Гърция въведоха строг локдаун до 11 януари. Опозицията обвини правителството в „хаотични мерки“, църквата реагира остро срещу забраната за посещение на литургия.

Днес продължава имунизацията на медицинските работници в цялата страна.

От 6 часа тази сутрин властите в Гърция наложиха строги ограничителни мерки. Забраниха посещението по домовете, прекратиха дейността на позволените услуги за празниците. Полицаи масово проверяват пътуващите с леки коли за причината за излизане от дома, като налагат глоби за нарушения.

Въпреки че след два месеца карантина, регистрираните случаи на заразени рязко спаднаха, министерството на здравеопазването информира за висок брой хоспитализирани в тежко състояние.

Опозицията отново обвини правителството на Мицотакис в липса на план за излизане от пандемията.

„Налагат хаотично мерки“, заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас.

Икономиката няма да издържи, много фирми са в реален фалит, предупреждават специалистите.

Недоволство има и сред ръководството на православната църква, защото от днес отново забраниха посещение на литургия. Свиква се извънредно заседание на Светия синод.

За сега строгият локдаун е до 11 януари и след това отварят училищата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    21 9 Отговор
    Аз нашата Църква евтино я купих.Сега ми целуват ръка.
  • 2 Азззззззззз

    38 1 Отговор
    Гърците да излизат по улиците и да ги измитат. Някакви извратеняци в правителството се гаврат с милиони хора.

    Коментиран от #4, #14

  • 3 мда

    28 1 Отговор
    Политиците се продават за пари на Глобалистите.
  • 4 Миризлив пор

    4 25 Отговор

    До коментар #2 от "Азззззззззз":

    Тук редовно лятото се питаше "някой познава ли болен от коронавирус" и всички викаха "Нееее". Там ако питаш "някой познава ли умрял от коронавирус? "Много рядко ще чуеш "не". Там и със здравеопазването е много по-зле от при нас.

    Коментиран от #9, #11

  • 5 среднощен

    33 1 Отговор
    Много въпроси без отговори около пандемията...? Много въпроси без отговори около мерките..? Много въпроси без отговори около ваксините...? Да не се окаже само, че става дума за поредната проява на геноцид, но този път без "виновни"..?"Няма нищо скрито, което да не стане явно"...?
  • 6 Дневен ред 21

    9 1 Отговор
    идва с бодра крачка
  • 7 Чук и Гек

    10 1 Отговор
    А ние се справяме отново най отлично! Отецът се ваксинира след министъра! Няма никакъв хаос! Изрядна организация и дисциплина! Ведри, празнични новини по медиите! Например, снощи върви надпис на екрана - ,,Удължават ограниченията в Гърция до 11 януари! Ден на траур в Хърватия за жертвите от труса! Бойко разпореди да се организира втора фаза на ваксинирането Ви!" Красота и Благодат!
  • 8 Йозеф

    5 2 Отговор
    Аз очаквам силен маркетинг за летния сезон в Гърция, за да покажат на нашите пишман хотелиери по бетономорието как се прави морски туризъм!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миризлив пор

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "гневна":

    Не знам колко си гневна, но там има много добри болници но те са за тези дето могат да си го позволят, местата са ограничени и май със зор се влиза там. Говоря за другите болници, за простолюдието. Все пак мерките от много време не са на база бройка заболели а на база колко могат да поемат болниците. Пролетта пак беше пълно затваряне там.
  • 11 Защото

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    Знаеш ли как е на гръцки "да"?

    Коментиран от #12

  • 12 СВД

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Защото":

    Малиста!
  • 13 Аз40

    7 0 Отговор
    Сега печелят само супер-богатите, но хората понеже не схващат голямата картинка ще си се самоизяждат долу по етажите. Вижте в САЩ около 60 нови милиардери, в Русия също една камара. Всичко е един гениален план, за наше съжаление.
  • 14 QR Виза

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Азззззззззз":

    Обаче това шубето голям страх! Рухна мита за гръцките комити, яко ги тресе "Гръцкият синдром" ( шепа чиновници държат цял народ в плен, а на тях им харесва) !
  • 15 Ковидиот

    3 0 Отговор
    Няма да стъпя в Гърция...докато ма.ла...ки.те...не премахнат всички ограничения и не ни поканят най-любезно да ги удостоим с присъствието си. Ако ли не....да хапват сами дзадзики...и да пият по едно вкиснало узо! У нас....узото е по-евтино!
  • 16 Византийиска

    0 0 Отговор
    Работа , Ако ги бяхме избили едно време сега нямаше да тероризират Гръцкият народ