Last news in Fakti

7 Януари, 2021 11:28 3 985 8

Народно недоволство! Хиляди протестираха срещу антивирусните мерки в Австрия

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Страната беше принудена отново да влезе в режим на локдаун в деня след Рождество, само 20 дни след вдигането на предишния строг ограничителен режим

Народно недоволство! Хиляди протестираха срещу антивирусните мерки в Австрия  - 1
Снимка: Shutterstock

Над 4000 души демонстрираха в сряда в ред австрийски градове срещу предприетите от властите мерки, за да спрат разпространението на COVID-19 в страната, въвела за трети път обща карантина до 24 януари, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Най-голямата демонстрация събра 2500 души в източния град Винер Нойщат, съобщи полицията, която арестува нарушители на антивирусните ограничения. Близо 1000 души участваха в митинги в северния град Амщетен и още 500 - в централния Юденбург.

По-малки демонстрации, представени понякога като "шествия", за да не бъдат обхванати от рестрикциите, се състояха в други градове.

Засегната не твърде силно от първата вълна, след като въведе карантина сравнително рано, Австрия, представяна през пролетта като образцов ученик, изпитва днес трудности в противодействието срещу пандемията.

Страната бе принудена отново да влезе в режим на локдаун в деня след Рождество, само 20 дни след вдигането на предишния строг ограничителен режим, припомня АФП


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС Натовец

    15 0 Отговор
    И там съм наръсил
  • 2 234er23d3

    29 1 Отговор
    Дай Боже да се опомнят хората, а не да блеят балженно като шилете в каросерията на камиона, дето ги извозва към кланницата.
  • 3 Тепърва

    27 3 Отговор
    ще избухват протести по цял свят. Хората не са толкова тъпи както им се иска на глобалистите. Че ручат сурови жабета и плужаци.
  • 4 Аз40

    11 1 Отговор
    Ехее! Анатоли чете коментарите и реши да замаже с публикация от някои от протестите 🤭🤭🤭
  • 5 Йосиффф

    28 2 Отговор
    АЗБУЧНАТА ИСТИНА Е,ЧЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ЗА НАЗИДАНИЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ.ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ,ШЕПА БОЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НА МИЛИАРДИ ХОРА.
  • 6 ivo

    23 2 Отговор
    Само МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ срещу ГЛОБАЛИСТИТЕ И ПОСТАВЕНИТЕ И ОДОБРЕНИ ОТ ТЯХ ПРАВИТЕЛСТВА МОЖЕ ДА СПАСЯТ НАРОДИТЕ. Крайно време е да се определим - МИСЛЕЩИ ХОРА ЛИ СМЕ ИЛИ ОВЦЕ КАРАНИ КЪМ КЛАННИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Stéphanie 🎲

    6 2 Отговор
    Да си организират рейв парти както при нас 😂така ще е по забавно па и музика ще има
  • 8 Браво

    2 1 Отговор
    Австрийци,Ха така...