Last news in Fakti

29 Януари, 2021 09:46 1 644 6

Чешкото правителство затяга мерките

  • чехия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Пътувания и почивки се разрешават единствено до собствени извънградски имоти, като на едно място могат да се събират само членовете на едно семейство

Чешкото правителство затяга мерките  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чешкото правителство прие решение за затягане на мерките, съобщава ТАСС.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Ян Хамачек съобщи, че правителството разпорежда на хотелите и пансионите да настаняват само хората в командировка. Те трябва да представят на администрацията заверена справка за нуждата от изпращането им на служебно пътуване.

Документът ще се съхранява продължително време и при необходимост ще може да бъде изискван от властите.

Освен това пътувания и почивки се разрешават единствено до собствени извънградски имоти, като на едно място могат да се събират само членовете на едно семейство. Контактите с други хора трябва да бъдат ограничени до минимум.

Новите мерки влизат в сила от утре - събота.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    7 1 Отговор
    да минат изборите и ви почваме и вас !

    Коментиран от #2

  • 2 Кого ще почваш, чехите ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    Чешкото правителство? Там ли живееш или просто се заканваш по навик и инерция? Виждате, че нашите мерки са едни от най-леките и не спирате да плюете въпреки всичко.
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    9 0 Отговор
    Айде сега да се замислим, защо го правят! Това да му изглежда нормално на някой?

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Знай

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    щото не го направиха миналата година. Играят огледален сценарий. Психо-статистика за Гей Билтс и Жорж Сотата.
  • 5 Не го

    4 0 Отговор
    правят чехите,прави го правителството,което както всички правителства в Европа получава милиони за надупването. Само че тези милиони потъват,а икономиките на държавите се унищожават. Това е ПЛАТЕН ГЕНОЦИД.
  • 6 Йо Несбьо

    0 0 Отговор
    Миналата година останах без квартира и в един момент затвориха и границите. Месец и половина на паркинга на голям хипермаркет в Прага. Добре,че беше колата и наетият склад. Да, ама човек като няма какво да прави и слуша музика, зарежда телефони, с една дума изтощих акумулатора, та и да шавна с колата не мога. Тези келеши се бяха тотално побъркали. Джобовете и банковите сметки пълни с пари, а няма къде да вземеш квартира, на хотел не можеш да идеш... Сега вървим към същия сценарий... И да се чуди човек откъде идват толкова заразени, навсякъде се носят маски...