Last news in Fakti

31 Януари, 2021 08:40 2 298 18

Макрон отлага третата национална карантина, вярва на сънародниците си

  • еманюел макрон-
  • франция

От днес Франция затваря границите си за неналожителни пътувания от и до всички страни извън ЕС, а пристигащите от страните членки ще трябва да покажат отрицателен PCR тест

Макрон отлага третата национална карантина, вярва на сънародниците си - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон защити решението си да отложи въвеждането на трета национална карантина въпреки третата вълна на коронавируса, като увери французите, че вярва в тяхната способност да спрат разпространението на коронавируса с не толкова строги ограничения, предаде БНР, позовавайки се на Reuters.

От днес Франция затваря границите си за неналожителни пътувания от и до всички страни извън ЕС, а пристигащите от страните членки ще трябва да покажат отрицателен PCR тест. Големите молове ще бъдат затворени, а полицейските патрули ще бъдат засилени за контрол на спазването на вечерния час - 18.00 ч.

След като вече 10 процента от случаите на коронавируса във Франция се приписват на по-заразния вариант, установен най-напред във Великобритания, медицинските специалисти препоръчаха нов локдаун, а проучване на общественото мнение показа, че над три четвърти от французите смятат, че той вече е неизбежен. Въпреки това обаче Макрон се въздържа да го наложи, като заяви, че иска да види първо дали сегашните мерки ще бъдат достатъчни да забавят разпространението на коронавируса.

„Имам доверие в нас. Часовете, които преживяваме, са от критично значение. Нека да направим всичко по силите си, за да забавим епидемията заедно“, призова президентът в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    23 1 Отговор
    ,,ИМАМ ДОВЕРИЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СТЕ...РОБОТИ,,
  • 2 Един от народа

    9 4 Отговор
    Франция - Демокрация
  • 3 Дедо ви Ванго

    8 5 Отговор
    Женчо .
  • 4 Деф

    22 1 Отговор
    Овцете са затворени в кошарата.,, Спасени,, са.
  • 5 мислещ

    22 0 Отговор
    Вярва им в способността на сънародниците му да му начупят тиквата. Така и трябва!
  • 6 Иван

    14 2 Отговор
    Стадото в кошарата! Мууууу! Бееее!
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    26 0 Отговор
    На Макарончо му пари отзад. Във Франция са измислили гилотината.
  • 8 Дааа, ама Не

    21 0 Отговор
    Рано или късно, на всички лидери ще им дойде времето. Няма да има време да ги съдят и пращат на гилотината... Просто на запад народа не се е събусил, още е наплашен с това, че е за нефовото здраве всичко това. Скоро ще лъсне, че няма смъртоносен вирус, че ваксините не помагат и зарзяването се повтаря, а ваксината се слага за друго и това ще им струва на водещите политици и лекари живота...

    Коментиран от #11

  • 9 Не разбирам

    15 1 Отговор
    Всички политици са олигофрени или нас правят на такива?При всичките ограничения и т.н. вирус си се разпространява ,защо продължават да лъжат и налагат нови?
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Много крадоха от Фамилия Кадафи.....Участваха и те в Убийството им....НЕЩОТО няма да ги подмине....
  • 11 На Запад

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дааа, ама Не":

    хората започват да се събуждат за разлика от заспалите Ганьовци. А да не говорим за "бъдещето на нациятя",студентите. Единствено наемите за общежитията ги развълнуваха и...отново заспаха .
  • 12 Све

    7 0 Отговор
    Никой здравомислещ не вярва на необходимостта от подобни, драстични мерки.
    Шведският модел е най .......
  • 13 потребител

    9 0 Отговор
    Имат информация,че нервите на хората вече няма да издържат и "великодушно" им разрешава да дишат!
  • 14 Stéphanie 🎲

    8 1 Отговор
    Не само стрес от народа ,икономически не може да си го позволи.Много хора една година вече са на 50% заплата ,в един момент превода на такива заплати ще спре 😉и каква стана хайде всички мигранти там от където дошли за тях няма социални .Ами студентите ....тя много весела картинка да му е честито на следващият след Макрон

    Коментиран от #15

  • 15 Шекел

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Ако тръгне да гони мигрантите ще стане гражданска война.

    Коментиран от #16

  • 16 Stéphanie 🎲

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Шекел":

    Техен проблем ,те сами ще си търсят решение в България как сме ???Не става разликата е че България не толерира такива само ромите са на далавера.А българите които сме по света ,защо сме тук повечвто ???Мигрантите са мързеливи и чакат ама до време ,разликата е че във Франция ако работиш си добре ,социалните до тук па и няма места вече 😂кой дошъл край ,преди 4 дни едни политик си призна в ефир -няма места максимум мигранти😉.Даже му направиха знак да спре 😉върви директно в ефир
  • 17 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    "Прeзидeнтът нa Фрaнция Eмaнюeл Мaкрoн зaщити рeшeниeтo cи дa oтлoжи въвeждaнeтo нa трeтa нaциoнaлнa кaрaнтинa въпрeки трeтaтa вълнa нa кoрoнaвируca, кaтo увeри фрaнцузитe, чe вярвa в тяхнaтa cпocoбнocт дa cпрaт рaзпрocтрaнeниeтo нa кoрoнaвируca c нe тoлкoвa cтрoги oгрaничeния, прeдaдe БНР, пoзoвaвaйки ce нa Rеutеrs."
    Не вярва в каквото и да е! Осъзнал е, че ластика е опънат до скъсване и като дръпнат още малко ще се скъса! А като се скъса ластика не се знае къде, кого и и на кое точно кофти място ще е удара?!
  • 18 факт

    0 1 Отговор
    тоя ще го гилотинират!