Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 09:12 1 845 7

Германската етична комисия е против привилегии за ваксинираните срещу COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Две трети от германците са против отпадане на рестрикциите за ваксинираните, като например посещение на ресторант или кино, или пътуване в чужбина

Германската етична комисия е против привилегии за ваксинираните срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската етична комисия се обяви против привилегии за ваксинираните срещу COVID-19 граждани. "Въведените в момента ограничения трябва да отпаднат за всички едновременно", заяви председателката на комисията Алена Буюкс.

„Ваксинирането предпазва от тежко заболяване вследствие на коронавирусна инфекция, но все още не знаем със сигурност дали ваксината предпазва от предаване на заразата“, обясни Зигрид Грауман от етичната комисия.

Социологическо проучване на агенция "Инфратест димап" за обществената телевизия АРД показва, че две трети от германците са против отпадане на рестрикциите за ваксинираните, като например посещение на ресторант или кино, или пътуване в чужбина.

Дания и Швеция обявиха, че започват да разработват дигитален имунизационен паспорт, който да улесни свободното движение на ваксинираните.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ланцет

    14 0 Отговор
    Тоест квото и да правиш пак ще си седиш дом
  • 2 Костова

    21 0 Отговор
    Полъх на здрав разум и добра новина за онези от нас, които не възнамеряват да се ваксинират.
  • 3 заплес

    3 1 Отговор
    не знаем със сигурност дали ваксината предпазва от предаване на заразата - елементарно Холмс: 1. Наблюдаваш 2000 ваксинирани(от всички възрасти, за да няма после мрънкане и 40 дена от първа ваксинация). 2. Всеки ден по един антигенен тест. Трето не мога да се сетя, а сетих се - казваш истината:)

    Коментиран от #4

  • 4 Статистик

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "заплес":

    Уотсън, това няма да помогне особено. Идеята е, че може да си ваксиниран, да не се разболяваш, но пак да си носител и да заразиш баба си, която е антиваксър. Иначе тая ваксина 10% от хората (поне) няма да ги хване и ще държи макс година, така че за ковид и ваксини ке слушаме още много по-дълго от колкото ни се иска :(.
  • 5 никога

    8 1 Отговор
    Браво ! Кефят ме немците ! Ваксинират се само безмозъчни е ковид истерици

    Коментиран от #7

  • 6 Ели Оригинал

    7 0 Отговор
    Разбира се, акт на дискриминация. Все още в Германия има здрав разум-учени, видни юристи, които завеждат колективни искове ЕС. имаше предложения, полицията да има право да влезе в домовете на хората, вклч. да разбие дома ви без съдебна заповед, за да види дали се спазва карантината.Не знам дали въпросните мерки бяха въведени в Законодателството на Германия.
    Един от поводите за масовите "неотразени" от медиите протести, отнемащи основни права и свободи на гражданите от ЕС-Нидерландия, Ирландия, Франция.

    В Австралия започна строеж на "концлагери" за отказващите да се ваксинират. Също и в САЩ, строежи и учения, медиите не коментират, важен е финансовият спекулант НаХални.
  • 7 Шекел

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "никога":

    Тва хубуу амаа паак всичко е затворено.