Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 13:53 1 591 5

СЗО: Това са най-ниските нива от октомври 2020 година

  • сзо-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • европа

Европа заема първо място по нарастване на новите случаи

СЗО: Това са най-ниските нива от октомври 2020 година - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация (СЗО) е регистрирала 300,5 хиляди нови случая на заразени с COVID-19 през изминалия ден, което представлява рекорден минимум от 7 октомври 2020 г. насам, когато броят на новите случаи на коронавирус е бил 291,2 хил., предава агенция TACC, цитирана от "Фокус".

Европа заема първо място по нарастване на новите случаи на инфекцията - 122,5 хил. за последното денонощие. Във Великобритания са регистрирани около 11 хиляди нови случая на инфекция, което е най-ниският показател от 2 октомври. Във Франция през последните дни са регистрирани 16-18 хиляди случая на инфекция на ден - три пъти по-малко в сравнение с пиковите стойности от октомври-ноември. Заболеваемостта в Италия и Германия е намаляла до нивото от първата половина на октомври, където пиковете са били в края на миналата година и началото на тази. Подобна ситуация се наблюдава и в Полша и Украйна.

В Чешката република увеличението на новите случаи е намаляло наполовина в сравнение с максималните стойности през януари, но все още остава на високо ниво за страната, 8-9 хиляди заразени на ден. В Испания, след пика през януари, заболеваемостта спадна до нивото от 16-18 хиляди нови случая на инфекция, което приблизително съответства на стойностите от края на декември. В региона на Северна и Южна Америка са открити общо 115,6 хиляди случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Незнам дали зняете

    6 6 Отговор
    Ефропа не е една държава.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    5 0 Отговор
    Това ми прозвуча като парола от сзо за еврехомадонската мафия, вдигайте бройката
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Световната злобна организация, начело с Тедрос-терориста и Гейтс-психото "лекуват" света с гмо-отрова, подсладена с химикали и тежки метали. Шапшалите чакат на опашката.