Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 19:55 2 244 7

В Гърция поставят ваксината на "АстраЗенека" на хора между 60 и 64 години

  • гърция-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • астразенека

Интервалът между поставянето на двете дози от ваксината на британско-шведската компания е 12 седмици

В Гърция поставят ваксината на "АстраЗенека" на хора между 60 и 64 години - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксинацията срещу новия коронавирус на лица на възраст между 60 и 64 години с ваксината на британско-шведската компания "АстраЗенека" започна днес в Гърция, съобщава в. "Катимерини".

Програмата върви паралелно с ваксинацията на лица на възраст над 75 години и на медицинския персонал на първа линия в борбата с пандемията с ваксините на "Пфайзер/Бионтех" и "Модерна", посочва БТА.

Подобно на други европейски държави, Гърция реши да имунизира с ваксината на "АстраЗенека" само хора до 64-годишна възраст, заради това, че липсват достатъчно данни за ефективността ѝ сред по-възрастните хора.

Интервалът между поставянето на двете дози от ваксината на "АстраЗенека" е 12 седмици.

Също днес заработиха два мега центрове за ваксинация в изложбени комплекси в Атина и Солун, информира "Катимерини". Всеки от центровете разполага с десетки кабинети за ваксинация и в тях могат да бъдат имунизирани хиляди хора на ден.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менетчия

    14 4 Отговор
    Искат да избият пенсионерите да не им плащат пенсиите,в световен мащаб

    Коментиран от #6

  • 2 пенсионер

    10 0 Отговор
    МЕН МЕ ИТЕРЕСУВА, КОЛКО ТРАЕ ТАЗИ ВАКСИНА???? МЕСЕ, ДВА, ПЕТ, ГОДИНА? ДВЕ? ТИШИНА ПО ВЪПРОСА И ШЕФА НА ЕК ПО ВАКСИНИТЕ КАЗА ,ЧЕ НЕ ЗНАЕ. НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ОПИТНО ЗАЙЧЕ!!!! ДАЙТЕ МОЯТА ВАКСИНА НА БОЙКО БОРИСОВ- ВЕДНАГА!!!!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 отговор

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "пенсионер":

    не трае
  • 4 xaxaxaxaxa

    4 2 Отговор
    "заради това, че липсват достатъчно данни за ефективността ѝ сред по-възрастните хора."

    Бантускотовете къде са сега да разясняват пак теориите си как "била опасна" и затова "била забранена". Хахахахахахахахаха
    Хайде бантуси..."Пък в швейцария е забранена щот' е упаснъ!"
  • 5 пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "пенсионер":

    ДА СЕ РАЗБИРА КОЛКО МЕСЕЦА НИ ПАЗИ!!!!!!!!
  • 6 МАНГЪРА

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Менетчия":

    ДОЦ. МАНГЪРОВ: ПЪРВО БИХ УВОЛНИЛ НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ, ВТОРО – ХОРАТА ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ НОРМАЛНИЯ СИ НАЧИН НА ЖИВОТ! ТРЕТА ВЪЛНА НЯМА! ВСИЧКИ БУТАФОРНИ МЕРКИ СА НЕВЕРОЯТНО ГЛУПАВИ И ИЗМИСЛЕНИ!Животът трябва да продължи и всички тези бутафорни мерки, които се прилагат със затваряне на заведения, затваряне на фитнеси, в театрите се стои през един или два стола, децата не ходят на училище – всичко това са просто нелепи, измислени и невероятно глупави мерки, казва доц. Атанас Мангъров, инфекционист и началник на COVID отделението в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, в интервю за Радио „Фокус“.
    – Коя ваксина да изберем? Кои ваксини са по-подходящи за хора с автоимунни заболявания и изобщо препоръчват ли се? На тези и още въпроси тази сутрин отговаря инфекционистът доц. Атанас Мангъров. Доц. Мангъров, на първо място искам да Ви попитам трябва ли хората, които са изкарали вируса, да се ваксинират, според вас, това задължително ли е?
    – Не, не е задължително, не е нужно и въобще няма смисъл. Просто това противоречи на добрата медицинска практика. Хората, които са изкарали вируса, имат естествен имунитет, който е много по-напрегнат и много по-силен, отколкото този, който се създава от ваксината, независимо коя е тя.
  • 7 Ирена

    1 0 Отговор
    Прецакали са ги.