Last news in Fakti

12 Март, 2021 15:45 2 318 5

Мерки! В Сърбия през уикенда ще работят само хранителни магазини, аптеки и бензиностанции

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Следващата седмица ще продължи дистанционното обучение в средните училища, а към дистанционна форма ще преминат и по-големите класове на основните училища

Мерки! В Сърбия през уикенда ще работят само хранителни магазини, аптеки и бензиностанции  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кризисният щаб на Сърбия реши днес заради влошената епидемична ситуация в страната в събота и неделя да бъде затворено всичко, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и бензиностанциите, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Представителят на щаба Зоран Гойкович съобщи, че през уикенда са забранени и всякакви културни прояви и събирания. Само някои спортни състезания, планирани за уикенда, които не могат да отложат по някакви причини, ще се състоят, но без публика.

Следващата седмица ще продължи дистанционното обучение в средните училища, а към дистанционна форма ще преминат и по-големите класове на основните училища.

"Епидемичната ситуация е извънредна", заяви Гойкович.

Той добави, че медицинският състав на щаба е настоявал днес затварянето, което ще важи за уикенда, да се продължи за 14 или 21 дни, но решение по този въпрос ще бъде взето най-вероятно в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даже до скоро симислехте

    1 0 Отговор
    Че е филм..... Ама. Не е синхрона в заболяемостта и мерките навсякьде по света е подозрително еднаква нищо че ги разделят океани хиляди километри и локдауни. Ино време по време на чумните времена НИКОЙ НВ Е ЗНАЕЛ КАК ДА СЕ ПАЗИ И ВУПРЕКИ ТОВА ЧУМАТА НЕ ОБХВАЩА ЦЕЛИЯ СВЯТ А ДАЖЕ СИ СТИХВА САМА.....

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Чумата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даже до скоро симислехте":

    Не обича температура под 20 градуса и хората са се преместили в планинити, на по-хладно. Село Самораново, сам ора ново. Село.

    Коментиран от #3

  • 3 Тъй ли билоооо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чумата":

    Ама много умни тия хораааа и се пак някоя здравна организация математик социолог или професор от вми им е показал ко да правят.....
  • 4 О. Ч. З

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даже до скоро симислехте":

    Чъмата стихва тогава когато няма на кой да се прехвърли. Някога населението е било във пъти по малко и всяко населено място се е спасявало сами а сега мерки мерки и пак мерки да ходим на ски във съседният град на море на другият край на света. А колкото до мерките те стават все повече смешни и неадекватни очаквам скоро време вирусат да почне да заразява избирателно днес деца утре жени след това мъже и така
  • 5 Луд Сърбин

    0 0 Отговор
    Бягам в Швеция че там лудите ги хранят като бели хора