Last news in Fakti

12 Март, 2021 20:40 5 193 124

Има още две руски ваксини. Какво се знае за тях?

  • русия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • спутник v

"Спутник V" беше регистрирана спешно от Министерството на здравеопазването още през август 2020 - веднага след втората фаза на клиничните изпитания

Има още две руски ваксини. Какво се знае за тях? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Освен "Спутник V", Русия е разработила още две ваксини срещу COVID-19: "ЭпиВакКорона" и "КовиВак". За "Спутник V" експертите казват, че е "добра и находчиво разработена ваксина". Какво се знае за другите два препарата?

Русия има амбицията през есента на тази година вече да е ваксинирала по-голямата част от своето население. В момента там ползват основно ваксината "Спутник V". Но в Русия има още два препарата срещу COVID-19. Ваксината "ЭпиВакКорона" бе регистрирана през октомври 2020, а от средата на март започва масовото ѝ приложение. Другата ваксина се казва "КовиВак" и бе регистрирана в края на февруари. В средата на март ще бъдат пуснати в оборот първите 120 000 дози от нея.

И трите ваксини бяха сертифицирани още преди да завърши третата фаза на широкомащабните клинични изпитания. Премиерът Михаил Мишустин с гордост подчерта, че Русия е единствената страна в света, която вече има три готови ваксини. И това не е всичко. Налице са данни, че в страната се разработват ощо около 20 препарата, в това число и ваксината "Мир-19", която неотдавна завърши първия етап на предклиничните изпитания.

Какво е известно за двете нови ваксини?

"ЭпиВакКорона", която е одобрена в Русия и Туркменистан, е създадена на основата на синтезирани по химически път пептидни антигени и не съдържа жив вирус. През ноември тя е била изпитана върху 150 доброволци на възраст над 60 години и върху 3000 души на възраст над 18 години. От руска страна твърдят, че ефективността на "ЭпиВакКорона“ е 100-процентова - този извод бил направен въз основа на резултатите от първата и втората фаза на клиничните изпитания. По сведения на производителя, ваксината може да се съхранява в обикновен хладилник при температури между 2 и 8 градуса.

Що се отнася до ваксината "КовиВак", до момента почти няма данни, които да са потвърдени от независими международни източници. Засега препаратът не фигурира и в постоянно обновявания списък на СЗО за ваксините. "КовиВак" е инактивирана ваксина, разработена на основата на "убити" SARS-CoV-2-вируси. В клетките на човешкия организъм тя предизвиква имунна реакция, при която се изграждат антитела. Създателите на ваксината твърдят, че тя може да се съхранява при температура между 2 и 8 градуса, което позволява безпроблемния ѝ транспорт. А това е голямо предимство пред ваксините на BioNTech/Pfizer и Moderna, които се съхраняват при много ниски температури. Според руски експерти, "КовиВак" може да се използва и за реваксинация, както и за подсилваща имунизация на хора, които са преболедували COVID-19. Учените, разработили ваксината, твърдят освен това, че „убитият“ вирус, използван за направата на препарата, по всяка вероятност го прави ефективен и срещу повечето мутации на коронавируса.

"Спутник V е добра ваксина"

Първата руска ваксина беше регистрирана спешно от Министерството на здравеопазването още през август 2020 - веднага след втората фаза на клиничните изпитания, в които участваха само 76 доброволци на възраст под 60 години. Третата фаза с участието на 40 000 доброволци се състоя чак след това. В специализираното издание "The Lancet" в началото на февруари бяха публикувани предварителни данни от третата фаза на изследванията, а оценките бяха положителни.

В началото на март тази година Европейската агенция за лекарствата ЕМА пристъпи към процес на проверка и регистрация на "Спутник V". Положително за нея се изказа и председателят на Германската комисия по имунизациите Томас Мертенс: “Това е добра ваксина, която по всяка вероятност някой ден ще бъде допусната и в ЕС. Руските изследователи разполагат с много богат опит в сферата на ваксините. "Спутник V" е много находчиво разработен“, заяви той пред вестник „Райнише Пост“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    72 14 Отговор
    Измислил го е Руснака!!!!!!!!!!!!
  • 2 Реалист

    15 28 Отговор
    c0vid Е ИЗМАМА, ВСИЧКИ ВАКСИНИ СЕЯТ СМЪРТ❗❗❗

    Коментиран от #15

  • 3 Ееее ,какво се знаело

    20 70 Отговор
    Знае се, че нито една от тях не е преминала,3-та фаза на изследване!!!!!Обаче са многУ ефикасни,против всички нови щамове на ковида ,та даже и на тия де тепърва ще възникнат!!!!Абе я си я ползвайте със здраве!!

    Коментиран от #43

  • 4 Ти да видиш

    20 80 Отговор
    Какво се знае за руските ваксини ли? Ами само каквото ви каже руската пропаганда т.е. НИЩО. Според Масква, руските ваксини "нямат никакви странични ефекти и реакции". Подобна ваксина в света никога не е имало и няма да има, следователно лъжат като се полага на дърти комунисти.

    Коментиран от #11, #44, #74

  • 5 ОТ РУСКОТО

    53 15 Отговор
    ПО ДОБРО НАМА
  • 6 asd

    50 4 Отговор
    Знае се че едната е специално разработена с цел по-малък "имунен отговор"... (За възрастни и хора с компрометирана имунна система.)

    Би трябвало да намалеят алергичните реакции при употребата й.
  • 7 Още две???

    18 33 Отговор
    Че за какво са им? Първата не върши ли работа?

    Коментиран от #9, #17, #21, #115

  • 8 CoV TV

    27 3 Отговор
    Опа, 100% бейби !!! :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Stéphanie 🎲

    17 56 Отговор
    Е възможно още 10 руски ваксини да има ОК.😁Първи бяха готови -а защо са последни по ваксинация вчера излъчиха по телевизията не го знаех.Логичен отговор тя толкова им ефикасна ваксината така си говорихме днес колегите😂само търсят пазар във чужбина и какво се продава щом самите руснаци дори не я искат тяхната ваксина ?????? 😉

    Коментиран от #29, #46

  • 11 Нещо спряха

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ти да видиш":

    да тръбят за БЦЖ.
    Защо ли? Някои го имаме, някои го нямате , явно.
  • 12 Аспарух

    28 10 Отговор
    Ваксинираните ги заразяват изкуствено!!! Всеки ваксиниран,заразява околните!!! Не изпадайте в паника,хора-не им вярвайте,нито на НОЩ,нито на лекарски убеждения,нито на СЗО!!! За това вълната сега е в пика си,правят си експерименти с човечеството!!!

    Коментиран от #26, #32

  • 13 Дойчо Зелев

    31 9 Отговор
    Окупирана Германия се отказа да има Германски ваксини
    ..................
    По добре да изразходваме парите за внос на още мюсюлмани - те поне не могат да станат комунисти или русофили
    ..............
  • 14 сноу

    31 6 Отговор
    Ще дойде време дойчовците да гънат коляно и да подвиват пешове, ама аз да съм на Путин докато не опеят баба си Шменкел, никаква ваксина...

    Коментиран от #22

  • 15 Тъй де

    29 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ако ти или твой близък не го е изкарал тежко - то "ковид е измама". Но сблъскаш ли се с някой който е умрял или е бил на косъм от смърта, то запяваме друга песен.

    Коментиран от #30

  • 16 Лозенец - Весак, птичето каца 1 път!

    29 7 Отговор
    Синтетичната ваксина е най - добра. Боко, пращай Марешки в Русия, че дяволите ще те вземат. Весак, задействай се бе, човек! Тези ТУЛУПИ ще ни уморят! Докарай синтетиката, тя може НА 100% да се изпикае ( с извинение), ДЕЙСТВА БЕЗ ВРЕДНИ ПОСЛЕДИЦИ!
  • 17 Хахах

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Още две???":

    Е те, това е въпросът!!😁😁😁😁😁
  • 18 Не бе пълнократунестий

    3 22 Отговор

    До коментар #9 от "ахахаха":

    Като първата ваксина е супер дупер по-по-най защо им е втора, че и трета и пета.....я раздрусай аспиринчето да видим

    Коментиран от #47

  • 19 Иван

    22 4 Отговор
    Знае се че Йенс Столтенберг и по-висшия от него-евреина Антъни Фаучи са против тези ваксини.

    Коментиран от #23

  • 20 Лозенец

    11 5 Отговор
    ДЯВОЛИТЕ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ ВСИЧКИТЕ! ВЕСАК, ОРГАНИЗИРАЙ ПАРТИДА БЕ, ЧОВЕК!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А ,ти не знаЙш ли!??

    7 18 Отговор

    До коментар #14 от "сноу":

    Че с тия три руски "чудотворни "ваксини , май ще стане точно обратното!?
  • 23 И правилно!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    *****
  • 24 Калинка от Герб

    32 6 Отговор
    За нашите подлоги и най добрата ваксина не е добра ако не са я одобрили ГОСПОДАРИТЕ ИМ ОТ ЕС.Независимо че са избрани от населяващете тази територия за да им служат.До кога ще се кланяме на този ЕС а уж сме пълноправен член. Да ни диктуват как да живеем и се лекуваме. КОГА НАШ ПОЛИТИК СЕ Е ПРОТИВОПОСТАВИЛ ДА НИ ДИКТУВАТ ТЯХНИТЕ ПРАВИЛА КАТО НИ САНКЦИИ НА ФОНДОФЕТЕ. И по този начин ДИКТУВАТ кой послушко да е на власт. Но ние решаваме на 04. 04 2021
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Лозенец

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Точно за това хората са измислили синтетиката (синтетичната ваксина)
  • 27 Създателят

    6 3 Отговор
    Ще изпробвате всичките ваксини докато не ви довърша.
  • 28 Иван

    19 5 Отговор
    Всичките шорошо-натовци в България да бъдат боцнати с Астра Зенека.

    Коментиран от #119

  • 29 Някои руснаци я искат

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Stéphanie 🎲":

    Други,не!!!А колегите ти коментират ли ,що Макрон предпочита емигранти от Брега на слоновата кост,пред българи равноправни членове на Европейския съюз!??? Сподели!

    Коментиран от #35, #50

  • 30 Реалист

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Тъй де":

    Хората умират от ХИМИЧЕН ПНЕВМОНИТ❗❗❗ Постоянно пръскат химикали със самолети❗❗❗❗❗
  • 31 jorj

    5 10 Отговор
    Тия ще направят повече видове ваксини за ковид, отколкото видове водки!!! 🤪!!! Съвет, експериментира те с водките!!!!!
  • 32 Откъде ви вадят бе

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    еееати конспираторите😂

    Коментиран от #34

  • 33 Който си го може си го може

    8 16 Отговор
    Който не може прави втора, трета пета десета....докато се научи. Опитни мишлета по желание има много...а и като гледам коментарите загубата няма да е голяма...🤭🤭🤭
  • 34 asd

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Откъде ви вадят бе":

    Тези са както по времето на соц-а са били индо-ромската сган по време на ваксинации.
    Някой бил искал да ги трови...да ги стерилизира...и.т.н.
    Общо взето същото интелектурално ниво...
  • 35 Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Някои руснаци я искат":

    Тя смирено приема (осъзнава) че негрите са по-висши от нея.

    Коментиран от #64

  • 36 Комонист

    5 7 Отговор
    Първо да изработят едно нормално копче и полека нагоре с аспирин и нови учени,с не със сбърканяци на отрови техните не им вярват
  • 37 ема

    18 8 Отговор
    Никога не бих се ваксинирал с Руската защото " не демократична" страна която я произвежда е - Това може да е " скритото оръжие" на Путин.Ще се ваксинирам с " демократичната ваксина" на "цивилизования Запад" защото е демократична. Даже да " умра" ще кажат " починал" кой знае може и " загинал" няма значение стига да е произведена в "Свободният Запад" и да е " цивилизована и демократична" това има огромно значение за мен. При ваксините най-важният показател е това останалото е без значение.(Пример гордият Украински народ дава хиляди болни и всеки ден умиращи но не иска Руската ваксина предпочитат смъртта отколкото ваксината на "агресора".Поклон пред светлата им памет!

    Коментиран от #39, #45

  • 38 Дидо

    6 10 Отговор
    Нищо не се знае всичко е на честна комсомолска,а трябва реална документация и трифазно изпитване с реални участници нещо далеч от действителността в Раша практиката я знаем усвоена е от нашите руски политически дубльори, който иска да рискува

    Коментиран от #48

  • 39 Лили до ема

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "ема":

    Да никога сериозно
  • 40 Алоо

    10 2 Отговор
    Разбирачите ваксинацията е спряна тука, не в Русия, а и много добре знаете коя ваксина чакат тука болшинството и без големи претенции, може и Италианско _швейцарскопроизводство, Сръбско, Турско или южно корейско:))
  • 41 Е то хубаво

    4 8 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    А с руската , какво!???Жив българин няма да остане по тия земи!

    Коментиран от #57

  • 42 Аз вече се

    5 2 Отговор
    Крия в гората и паса трева и ям корени си направих лък и запалих огън и като видя човек го тепам с камъни че идва или да ме обере или да ме зарази с кокоши цирей
  • 43 Марабела

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ееее ,какво се знаело":

    Нямаш проблеми. За тебе Астра Зенека. Байо е поръчал 18 милиона . Туй сороснята можете да се ваксинирате с нея всяка година до живот. Ако устескате обаче.

    Коментиран от #54

  • 44 само питам

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ти да видиш":

    Ти какво знаеш за западните ваксини ? Това което ви каже Дойче зеле ?
  • 45 Емче

    8 15 Отговор

    До коментар #37 от "ема":

    Политическата демагогия ти е върнала главата!Имаш ли си на представа,че всички фази на ваксините са изпитани!!!!Само русняците не могат да преминат фаза 3!!!!!!!!!Е,ако още не ти е ясно,чакай руския боклук!

    Коментиран от #49, #51

  • 46 кажи де

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Stéphanie 🎲":

    Колко % от населението на България и на ЕС е ваксинирано ? А в Русия ?

    Коментиран от #52

  • 47 много питаш

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не бе пълнократунестий":

    Защо има 100 лекарства за кръвно налягане , след като може само едно ?

    Коментиран от #97

  • 48 доктор Тотю

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Дидо":

    Ти на Астра Зенека данните чел ли си ги ? Или на честна дума. Ай тичай сега към пункта за ваксинация.
    Руснаците не те карат да подписваш пет страници декларация.
  • 49 баба Пена

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "Емче":

    Като всички фази са изпитани - защо спряха ваксинацията с Астра Зенека до второ нареждане ?
  • 50 Stéphanie 🎲

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "Някои руснаци я искат":

    Пиши му на лични във Twitter на Макрончо,ще ти отговори няма да те върне не си правя майтап пробвай .За българите няма проблеми има много като мен успели тук,ако визираш ромите съжалявам 😂😁😉Те не са със приоритет 🤔къде ли го имат освен да ни излагат във Европа ????

    Коментиран от #59

  • 51 Антигерб

    8 3 Отговор

    До коментар #45 от "Емче":

    Бегай се ваксинирай с тази на Астра Зенека и не плюй по руската - никой не ви кара соросоидите да се ваксинирате с руската. Пък ако пукнеш от тромб или друго ти си подписал информирано съгласие.
  • 52 Stéphanie 🎲

    3 9 Отговор

    До коментар #46 от "кажи де":

    Не си прав първи бяха със ваксината ,търсят пазар във чужбина до сегаааааа ехеееееее .Ти ще купиш ли нещо на сляпо 😉 а тук иде реч за ваксина .....😉Ами той и Бойко утре може да обяви че България има най добрата ваксина А?????Не си обективен френде

    Коментиран от #55

  • 53 Абе разбирачите

    10 2 Отговор
    То беше ясно, че нещо не е наред с Оксфордската ваксина и затова подписаха договор с руската Гамалея, не от русофилия, а защото по добре от разбирачите тук знаят кой кой е при ваксините, особено като опит, а и доста държави ще произвеждат руската и те ли не разбират или американския Фаучи дето похвали руската и той русофил:))или те не следят Аржентина например и при проблем с ваксиниран ите с руска ще мълчат, а, от любов към Русия може би:)
  • 54 Марабелче

    2 7 Отговор

    До коментар #43 от "Марабела":

    Не си на ясно , каква е технологията на ваксините!Осведоми се!!После пак ще си говорим!!Дал съм заявка,че ако не е Астра-зенека ,не я ща !!Панимаеш!????

    Коментиран от #56, #58

  • 55 Е то се видя

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "Stéphanie 🎲":

    Сега ще я купят руската, а и произвеждат с широко отворени очи, договорите вече са подписани, едва ли от сляпа русофилия:)))
  • 56 Марабел

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "Марабелче":

    Готов уреден си , даже с предимство. Вече няма желаещи за Астра Зенека, след като почина жената от Йоаким Груево !

    Коментиран от #62

  • 57 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Е то хубаво":

    Да не те чуе Чърчил от Ада.

    Коментиран от #60

  • 58 Я па тоя

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "Марабелче":

    Тва кога го реши преди Астра Зенека да подпишат с руската Гамалея и Путин ги похвали или след:))
  • 59 Някои руснаци я искат

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Stéphanie 🎲":

    Ако визираш успелите като теб , които всеки момент могат да бъдат разкарани от франсето,....ясно!Кажи все пак, ти в Туитър не си ли питала Макрон що не ще българи,като е толкова лесно!!!Що ще африканци от Брега на слоновата кост, пред въртигъзковци!???

    Коментиран от #65, #66, #81

  • 60 Точно преди русняците да завършат

    2 4 Отговор

    До коментар #57 от "Иван":

    Фаза 3 ....или по-точно ....утре!
  • 61 Тиквата

    4 1 Отговор
    Спутник V-Вставай страна огромная
  • 62 Марабелче

    3 6 Отговор

    До коментар #56 от "Марабел":

    Гафове с ваксините винаги могат да станат!Ако руската не е завършила фаза 3 ,когато всички други са на фаза 6, хак да ти е !Аз съм за Астра-зенека!!!!! Прочети за какво става въпрос!!!

    Коментиран от #69, #73

  • 63 Вече почва

    2 1 Отговор
    2 ра фаза от нашествието и почнаха да пръскат от Сателитите и корабите са скрити зад Луната
  • 64 Stéphanie 🎲

    1 6 Отговор

    До коментар #35 от "Иван":

    Не си спомням да съм те наела за секретарка или говорител от мое име ?d'accord😂Аре спри се излага за теб ли писа от мое име ама силицемер

    Коментиран от #67

  • 65 Абе

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Някои руснаци я искат":

    Той Макрон не можа да обясни що има на всяка ръка по една венчална халка:)), макар, че ако си беше казал истината щеше да ви се изясни всичко:)

    Коментиран от #68, #70

  • 66 Лудниците във България не

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Някои руснаци я искат":

    Работят ли ?Имаш нужда от помощ спешно

    Коментиран от #77

  • 67 Stéphanie си

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "Stéphanie 🎲":

    Харесах от Факти и искам да ме вземе във Франция да и лъскам обувките и да и нося куфарите и вечер ако няма компания за мога да свиря и да пея като се напия
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Абе браво

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Марабелче":

    Той и Путин ги похвали Астра та като подписаха с Руската гамалея:))

    Коментиран от #71

  • 70 И това го казваш ти???

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Абе":

    наследника на Евгени Минчев у Марио КУРкински!??????????

    Коментиран от #75

  • 71 Подписали какво значи!???

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Абе браво":

    Че ще реновират производството, ли що ли!??Че са ги купили и утре продали!???Или ,че ще им изгладят некадърностите, с цел печалба лиi,що ли!???

    Коментиран от #76, #79

  • 72 DW=пропаганда

    3 2 Отговор
    Режима на Запада подготвя дезинформационен удар по руската ваксина с уж починали хора от ваксината! Не вярвайте на такава жестока пропаганда, която се подготвя в момента!
  • 73 Антитрол

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Марабелче":

    Абе сига с опорките - тия новите две руски ваксини не са завършили трета фаза а спутника я завърши отдавана.

    Това соросоидчетата много обичате да лъжете или да преиначавате истината.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "И това го казваш ти???":

    Аз друг път:)) по френската телевизия го питаха човека, питайте Стефани то, тя не е във Франция, но ако знае езика поне може да го е гледала :), макрончо каза, че било пръстен втората халка, за бабата да не говорим:))

    Коментиран от #83, #84

  • 76 Антитрол

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Подписали какво значи!???":

    Подписаха за съвместно производство и съвместни разработки. Ама това не го спускат като опорки и вие сте неосведомени.

    Коментиран от #80

  • 77 А не

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Лудниците във България не":

    Помощта ,за теб трябва да е!!!! 112 е телефона!!!В БГ малко трудно,...иди до Сърбия от там може и да ти помогнат, че 3 по близо до Европа ,ако да не са в Европейската уния!
  • 78 Антитрол

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Голем смях":

    А и маймунски опашки - на Астрата е с маймунски вирус.
  • 79 Абе

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Подписали какво значи!???":

    Значи, че или Астра та са русофили или да на зор, това значи:))
  • 80 Подписали какво значи!???

    1 3 Отговор

    До коментар #76 от "Антитрол":

    Сигурно аз,съм неосведомен...Вие обаче не може да четете между редовете!!! Коренът тук е .... Съвместни разработки, което ще рече ,че поне фаза 3 , трябва да бъде надскочена......някога!Ама едва ли, руската педерация толкова си може!!!

    Коментиран от #82

  • 81 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Някои руснаци я искат":

    Не разбирам няма такива неща ,да не си се наплашил от вчера вечерта Маринка какво приказва 😁😂тя и да дойде на власт ,българите не и пречат споко.Ти ако работиш на трудов договор,не си на социални ,плащаш данък никой няма те пипне.Всеки ден проблеми стават тук трябва нещо някой да дойде.... ГОТИН човек но не мисля че ще е тя(а може БИ)не знам 😁За мигрантите и мюслитата да му мислят,няма и места все повече клошари по улицата......Ама той и Саркози обеща че ще вземе маркуча и ще измие цялата м....ия виж го къде е сега😉

    Коментиран от #85, #86

  • 82 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Подписали какво значи!???":

    Браво, разбирач си затова и швейцарците с база в Италия направо подписаха да произвеждат руската ваксина :))

    Коментиран от #87, #88

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 И това го казваш ти???

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Абе":

    Стефанито я остави, неграмотна жалка картинка,А Макрон каза ,че не е пръстена, а,че ще пръсне на славяните пръстена

    Коментиран от #89

  • 85 Ооооооо

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Stéphanie 🎲":

    Стефка , верни са ти само първите думи:- Не разбирам!!!!Му като не разбираш .... Чиба!
  • 86 Абе

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "Stéphanie 🎲":

    Стефче, що се правиш, че си във Франция, тук си и то тате носи, мама меси:)) не лъжи, дръж се comme une vraie nana:))

    Коментиран от #106

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 На модетатора от зааде

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Абе":

    Това подписване на право,. ...нещо не си го доразбрал....!Я прочети пак....и комент????

    Коментиран от #90

  • 89 Ахахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "И това го казваш ти???":

    То там е проблема, все такива праскачи останаха в половин Европа, с поне 2 пръстена:), и 3 тоалетни:)), а нац отбор Африка 2 и за десерт ислям и без коледни пазари, иначе добре, че в Европа има и славяни тук там е та там държат още само 2 пола като другите славяни на изток и командния пулт на страните си:)))

    Коментиран от #91

  • 90 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "На модетатора от зааде":

    Важното е, че англичани, швейцарци, италианци и т. н. са разбрали и подписали:)))

    Коментиран от #93

  • 91 Верно ли??

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "Ахахаха":

    Останали славяни да държат тук и там!????Чудно....що Макрон им казва да си е... М...????

    Коментиран от #92

  • 92 Абе

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "Верно ли??":

    Макрон посрещна Путин в Париж с червени пътеки от летището, както са посрещали някога и Петър 1 пак там, иначе на полските славяни примерно им говори за многото полове и нуждата от 3 тоалетна за новия вид:)), ама те нещо не са толко напредничави, иначе аз не отричам, че той повече разбира от тях от извратено е... Не:))))

    Коментиран от #94, #113

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Верно ли??

    0 2 Отговор

    До коментар #92 от "Абе":

    То така е по етикет!!По дрехите посрещат , по акъла изпращат!!!!!Що не кажеш как са го изпратили маймуна!😁😁😁😁

    Коментиран от #95

  • 95 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Верно ли??":

    Как, така, че ако не беше пандемията Макрон щеше да ходи на 9 май в Москва за парада:), беше потвърдил:)

    Коментиран от #98, #100

  • 96 Ахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "На модетатора от зааде":

    На мен не ми пука много дали руската ваксина ще е швейцарско, италианско или южно корейско производство, даже сръбско или турско, важното е демокрация да има и избор, а той е на път да се осъществи :)))

    Коментиран от #99

  • 97 Защото причините за хипертония

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "много питаш":

    Могат да са повече от 100 и за всяка причина може да има лекарство. Също така хипертонията може да се лекува по 100 различни механизма. Стана ли ти малко ясно защо?
  • 98 Верно ли??

    2 3 Отговор

    До коментар #95 от "Абе":

    Така де , ако не беше запада , сега в россия щеше да се говори на немски !!!! Панимаеш , !!!Ама а,де и тапири!

    Коментиран от #101

  • 99 Точно

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Ахаха":

    И аз това казвам!!!!С малката уговорка да не е руска ваксината😁😁😁

    Коментиран от #103

  • 100 Верно ли??

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Абе":

    Всяка година друже!!!Винаги потвърждават ,че ще са на парада!!!С Ковида или без, това са само любезности!!!!И всяка година западните лидери липсват. Факт..?

    Коментиран от #102

  • 101 Айде, бе

    3 1 Отговор

    До коментар #98 от "Верно ли??":

    По вероятно в Европа, иначе едно е сигурно, без Русия тук на турски:)

    Коментиран от #104

  • 102 Да де

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Верно ли??":

    2018 любезно Нетаняху до Путин и 9 май официален празник в Израел, Меркел отиде на 10 май не на 9 май и дръпна с Путин хубава реч за всв:),разбира се и северен поток 2 са обсъди ли, любезности не ами дружески направо:)))

    Коментиран от #105

  • 103 Точно, де

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Точно":

    Като руските двигатели в американските космически проекти, няма лошо:)))

    Коментиран от #107

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Stéphanie 🎲

    0 2 Отговор

    До коментар #86 от "Абе":

    Ти явно търсиш се заяждаш или си нередовен тук .Я цъкни на 12/03/2021 BFM TV - Marine Le Pen сигурна е че ще спечели даже със втори мандат преизбрана 😉 обмисля какви мебели да слага след заминаването на Макрон 😁

    вчера си загубих време да я слушам и все пак всички кандидати трябва да бъдат изслушани.Нали ще гласувам трябва да направя преценка за кого .Пиши си какво искаш не ми пречиш жив и здрав наистина помислих че си притеснен човек нещо недоразбрал ама си интригант търсещ конфликти

    Коментиран от #109, #112

  • 107 Точно

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "Точно, де":

    Дава , като "ладите" с двигател на Фиат

    Коментиран от #110

  • 108 Ахааха

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Верно ли??":

    Те едни санкции, да не пътуват физически лица, иначе проектите вървят, потоци, ваксини, Крим руски и с мост::)))
  • 109 Айде ся интригрант

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Stéphanie 🎲":

    Кажи си истината де, къде живееш и без да ни обясняваш знаем, че и Марин и Фийон и мн други са приятели на Путин, Франция е над 60 процента със симпатия към Русия, интриги трънци, стефче детски ти са съжденията и френския даже:))

    Коментиран от #121

  • 110 Точно

    2 1 Отговор

    До коментар #107 от "Точно":

    Само дето ладите са Русия пък двигателите руски за тези от наса, а ваксините за цял свят:))
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Мдаааа!

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Stéphanie 🎲":

    Колко процента станаха арабите - общо, и четирите вълни? Сложи и децата и внуците от първите вълни.... Струва ми се, че Мари доста е закъсняла! Ако на времето бяха послушали баща и'....

    Коментиран от #122

  • 113 Без да се заяждам - припомни ми!

    0 2 Отговор

    До коментар #92 от "Абе":

    Нещо ми идва в повече пиенето - Петър 1 на червен килим? Пред кой дворец?

    Коментиран от #114

  • 114 Я па тоя

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "Без да се заяждам - припомни ми!":

    Версай е двореца, за килима детайли не знам:))) и не е толко важно, но все пак, който го интересува има достатъчно инфо вече и в нета и навсякъде, колко е била продължиш визитата, колко френски скулптури и архитекти после работят за Петър 1 в Санкт Петербург и т.н.,а и маздраве:)
  • 115 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Още две???":

    А колко американски ще правиме?Хиляда.Защото първите 999 не действат.Драги,в Русия също има борба за пазари.Там отдавна не е социализъм.Просто тази интелигентна нация е добре управлявана.И резултатите са налице.

    Коментиран от #116

  • 116 Така де

    2 1 Отговор

    До коментар #115 от "Само питам":

    Дали са 999 или руски 4,, е все едно!!!! Руските не работят !! Ти ги смятай както щеш!!!Като бойко!!!!!3,6 процента ръст на БГ икономиката отчете, а то е равно на дермо!
  • 117 Санди

    1 2 Отговор
    От 20.05.21 г. Сърбия започва производството на "Спутник - 5". Това значи, че ще можем да се ваксинираме в Сърбия по всяко време срещу заплащане, което едва ли ще е много скъпо.

    Коментиран от #120

  • 118 Onq s konq

    1 2 Отговор
    Росийскити ваксини са отровни. Най-убавити ги копува Бойко от Западна Европа. От малак знам, чи все западно е арно. Затуй гласувайти за Бойко.
  • 119 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Забрави ли,че Астрата работиха с руснаците- резултатът е този.
  • 120 Бкп

    1 2 Отговор

    До коментар #117 от "Санди":

    Ами заминавай, какво чакаш, те и сега имат Смъртник 5.
  • 121 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Айде ся интригрант":

    Какъв е смисъла да лъжа ,само аз ли съм във чужбина от Факти има и други.Определено се заяждаш със мене какво съм ти направила?Мен Путин и симпатизантите му не ме интересуват .Малко във повече се вживяваш със тоя Путин стига го превъзнася политици са длъжни са да спазват уважение, наистина един господ знае колко го уважават .Всяка държава си гледа интереса ватенците са я фтасали като гледам добра икономика,минимална заплата 1200 €....
  • 122 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Мдаааа!":

    Добре де френде аз ли съм виновна ,прав си така е.За някой е късно второ ,трето поколение които живеят тук .Съгласна съм със нея 70% от това което говори.Тя сама си каза че поне 10г.и трябват да управлява .Как да и се има доверие 🤔 ,тя дори и мъжа си и семейството си не иска да представи виж от два дни матеряла.Там показаха и таблицата как върви ваксинацията и че руснаците са на последно място има го и в тубата.Кандидат президент 2021 е и Nicolas Dupont не знам дали го знаеш във негово лице виждам надежда за сега ,има време ще видим и той какво ще предложи и дали няма да му мине котка път
  • 123 Диамантената ръка

    2 2 Отговор
    Те руснаците отдавна ваксинират, още от времето на Г. Марков, един бивш украински президент, Скрипал, Навални. Спор няма, ефективни са.
  • 124 Рико

    1 1 Отговор
    Добре, руснаците имат 10 ваксини, измислили са ги първи преди 20 години, продават в 50 държави. Да де ,ама ваксинираните при тях 3 %. Значи или лъжат за успехите си или умишлено оставят народа си неваксиниран. Просто трета възможност няма. Те и пропаганда не умеят да правят. Само смешни стават.