21 Април, 2021 20:36 6 416 77

Руската ваксина! Антитела при 99% от ваксинираните със "Спутник V"

  • ваксина-
  • сан марино-
  • коронавирус-
  • спутник v

В Сан Марино ваксинационната кампания започна през февруари с руската ваксина

Руската ваксина! Антитела при 99% от ваксинираните със "Спутник V"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Антитела срещу новия коронавирус са регистрирани при 99 на сто от имунизираните с двете дози от руската ваксина "Спутник V" жители на Сан Марино, сочат резултати от изследване на Националния институт по инфекциозни заболявания "Лазаро Спаланцани" в Рим, цитирани от ТАСС.

"Първите анализи дават отличен резултат. Според изследването на института 86 на сто от ваксинираните са изработили антитела след първата доза. След втората доза антитела има при 99 на сто", съобщи директорката на Висшия здравен институт на републиката Алесандра Бруски, цитирана от националната телевизия.

В Сан Марино ваксинационната кампания започна през февруари с руската ваксина. Страната получава и ваксината срещу Ковид-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" по договор от Италия, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко 🎃

    92 8 Отговор
    Някоя гад ме е проклела и не мога да си карам джипката.

    Коментиран от #4

  • 2 Миризлив пор

    24 106 Отговор
    Сложете отгоре и "платено съобщение".

    Коментиран от #15, #37

  • 3 Бездарници

    22 100 Отговор
    Да бе само 99 Аз мислех че са 299

    Коментиран от #14

  • 4 бл.134 в Зап. парк

    122 14 Отговор

    До коментар #1 от "Боко 🎃":

    Все тая и 120 процента да е . ЕС след 1-2 години ще я разреши. Руската първа излезе и последна ще я одобрят бюрократите е Брюксел.
  • 5 Санитарен инспектор

    13 119 Отговор
    Джуджето путин изобщо не се е ваксинирал путин много го е страх от смърта и стои със скафандър дрегер в бункера си в кремъл цяла година, не иска да умре от Коронавирус и дихателната недостатъчност и задух и сърдечен арест и бъбречна недостатъчност и делириум задух и да бъде интубиран . Днес всички в залата в кремъл са били с три отрицателни пср теста.
  • 6 То затова

    14 111 Отговор
    Никой не ще да чуе за сделаната ваксина и всички бягат от нея като сявол от тамян, дори и САМИТЕ РУСНАЦИ. ЧИСТ ФЕЙК.

    Коментиран от #11

  • 7 Гост

    110 11 Отговор
    Браво, на руските учени.

    Коментиран от #74

  • 8 Ал Кайда

    67 7 Отговор
    Американските военни бяха изпратени в Афганистан преди две десетилетия на основата на лъжа. Неоконсервативният режим на Джордж У. Буш излъга американския народ, американските войници и света, че Осама бин Ладен е отговорен за атаките срещу Световния търговски център и Пентагона, както и, че бин Ладен се крие в Афганистан, че афганистанците не биха го предали на съда и че американската армия влиза за да се разправи с него.


    След 20 години бомбардировки на сватби, погребения, детски футболни игри, медицински центрове, фермери, училища и убийство на голям брой афганистански жени и деца.

    Президентът Тръмп каза, че това е достатъчно и обяви, че прибира американските войници у дома.

    Всичко, което беше необходимо, за да блокира президента на Съединените щати, беше един корумпиран, интригуващ, неоконсерватор, който измисли история, че Русия плаща на афганистанците за убийството на американски войници.

    Неоконът предаде лъжата на казионния Ню Йорк Таймс, който никога не видя лъжа, недостойна да се класира на страниците му, и това беше краят на оттеглянето.

    Цялото стадо на преститутките, набор от анти-тръмпистки демократи и републиканката Лиз Чейни обявиха лъжата за потвърден факт.

    Президентът Тръмп отново беше демонизиран като агент на Путин заради желанието си да изтегли войските, вместо да държи руския лидер отговорен за смъртта на американски войници.

    Кретенизираните американци всъщност вярваха, че паричните награди, уж платени от Владимир П

    Коментиран от #12

  • 9 Лек недостатък на ваксините

    7 78 Отговор
    Джуджето путин изобщо не се е ваксинирал Кръвта в кръвоносните съдове се получават тромби след ваканцията следва белодробен емболизъм тромбофлебит и инсулт болки в гърдите отпред и отзад недостиг на въздух увисване на долната част на лицето и смърт.
  • 10 Хахаха..

    73 7 Отговор
    Русофобията пусна пяната,значи Русия отново печели,Мумията отново губи,Лио Меси е по-велик от Кристиано,фашизмът си отива,спете спокойно,дечица..

    Коментиран от #17

  • 11 Хахаха

    52 6 Отговор

    До коментар #6 от "То затова":

    С флага на русофобията смело скачайте в западните ваксини. Не са най добрите. Но и те стават. За последните 30 години никой нищо най- доброто не ви е прадлагал. За какво ви е да свиквате?
  • 12 Ал Кайда

    48 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ал Кайда":

    Кретенизираните американци всъщност вярваха, че паричните награди, уж платени от Владимир Путин, са единствената причина американските войници да умрат.

    Родителите на войници, загинали в афганистанската война, поискаха да знаят защо президентът Тръмп изтегля войските, вместо да гледа с лице към Путин.

    Сега, когато президентът Джо Байдън иска да прибере войниците у дома, историята трябва да бъде коригирана. „Потвърденият факт“ е превърнат в доклад с ниско доверие, за който няма доказателства.

    Слушайте как Тъкър Карлсън от Фокс Нюз ще ви преведе през историята и ако още не го правите, то сега ще разберете, че държавните власти, демократите като Адам Шиф и републиканката Лиз Чейни са напълно ненадеждни. Помислете за всички хора, които тези чудовища убиха:Предполагаемата награда беше безсмислена. Афганистанците убиват нахлуващи американски войници в продължение на вече две десетилетия.

    Това е война. Защо Русия ще си прави труда да плаща на афганистанците да правят това, което са имали всички основания и вече са правили?

    Дори Адам Шиф и Ню Йорк Таймс, CNN, Уошингтън Пост, NPR и останалата част от машината за лъжа, която включва „медиите“, не биха могли да повярват на такава абсурдна история. Те лъжеха и целта им беше президентът Доналд Тръмп.

    Това не е ли измяна? Не е ли невъздържан електоратът, който изпраща Адам Шиф и Нанси Пелоси да ги представляват? След излагането на лъжа след лъжа, защо хората все още четат NY Times, слушат NPR, гледат C

    Коментиран от #72

  • 13 Да,бе

    56 5 Отговор
    Щом няма тромбози туй не е никаква ваксина.Бийте си западните буламачи,че да се облекчи паркирането и др.важни неща.Само въздух ми дишате и то почти безплатно.

    Коментиран от #39

  • 14 Абе ,

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "Бездарници":

    Безаналогова ...
  • 15 тъпаофца

    57 4 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    а отдолу напишете продължение на статията - колко стотин милиона плати България за западните боклуци, които, ако въобще сме ги получили, предизвикват тромбози и смърт.
  • 16 Бойко Тиквата

    42 3 Отговор
    В Разград правим завод за ваксини за Ковид. Ще произвеждаме родна ваксина Пътник

    Коментиран от #50

  • 17 Ал Кайда

    35 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха..":

    Тексас махна задължителните маски и няма бум на Ковид
  • 18 Антитрол

    73 4 Отговор
    Плюете ли, плюете ли соросоидни тролчета - къде изчезнаха приказките за лоялна конкуренция, свободен пазар и други такива.

    Никой не ви задължава да се ваксинирате с руската ваксина но останалите не трябва ли да имат избор. Защо не я разрешат и да видим колко ще се ваксинират с нея и колко със западните.
  • 19 сега

    51 3 Отговор
    Да замълчат всички платени анти руски лакей. Да четат и да замълчат.
  • 20 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    64 3 Отговор
    E затова кравите рият срещу Русия.
    Щото Пфайзер, Модерна, Джонсъни-Монсъни,
    всички са много по-неефективни и много по-скъпи...
  • 21 ПЕТЪК 13

    7 52 Отговор
    ЗАТОВА ЛИ ПУТИН СЕ ВАКСИНИРА С ПФАЙЗЕР

    Коментиран от #30, #58, #71

  • 22 да питам

    5 24 Отговор
    Някой може ли да даде информация , колко са се ваксинирали с безаналоговата и колко с други ваксини ?

    Коментиран от #27, #38

  • 23 Вирус с юмрук

    14 18 Отговор
    А някой да каже защо наш мунчо пред мустафата е с маска, а когато говори с политиците от герб е без😁😁😁😁
  • 24 Ал Кайда

    32 2 Отговор
    Global Times: Русия е огромна „бяла мечка“, която Западът не може да смеле

    Коментиран от #26

  • 25 Горски

    45 1 Отговор
    А? - Не можеше да се ползвда руската ваксина После се оказа, че няколко държави в ЕС не се интересуват въобще от раболепието на част от чиновниците и имунизират с други ваксини, включително и руската.
    Нашите блюдолизци знаят, че ако вкарат руската ваксина половината народ ще се ваксинира с нея и това ще докара огромна трагедия за тях.
  • 26 Ал Кайда

    29 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ал Кайда":

    Русия проведе "демократични реформи". Днес Русия има конституционна рамка от западен стил и прилага многопартийни избори. Въпреки че е смятана за "авторитарна" от Запада, страната направи значителни промени. Независимо от това, атаките на Запада срещу Русия по отношение на "свободата, демокрацията и човешките права" не са прекратени.

    Промените, направени от Русия с огромни усилия и цена, обаче не получиха никакво политическо признание от Запада. САЩ и Западът продължават да поставят Русия в полярната противоположност на западната идеология и ценности.

    Подобна реалност е за съжаление. Тядоказва на хората, а и на света, че отношението на САЩ и Запада не зависи от това каква е политическата система на Русия. Вместо това тя зависи от геополитическите отношения между Запада и Русия. „Демократичните реформи“ на Русия не могат да й спечелят приятелството на САЩ и Запада.

    Предвид мощния ядрен арсенал на Русия и факта, че Русия има право и трябва да преследва собствения си интерес, което противоречи на интересите на Запада, страната ще продължи да бъде мишена на Запада.

    Русия е много по-„демократична“ от Саудитска Арабия и Сингапур. За съжаление обаче, е и много по-силна и по-влиятелна от тези две страни. Русия е огромна „полярна мечка“, за която Западът няма храносмилателна система, която да може да я усвои. Ето защо отблъскването й от Запада се превръща в нейна съдба.

    Коментиран от #28

  • 27 Антитрол

    31 2 Отговор

    До коментар #22 от "да питам":

    А аз може ли да питам някой може ли да ми даде информация колко вече са измрелите от "високотехнологичните" западни ваксини.

    Някое соросоидно тролче ще ми отговори ли? А ще ми отговори ли защо са против руската ваксина - никой не ги принуждава да се ваксинират с нея.
  • 28 Ал Кайда

    26 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ал Кайда":

    Тръмп: „Можеше да заработим купища пари“ - демократите разрушиха всички шансове за икономически сделки с Русия
  • 29 САТЪРА НА ХАНА

    29 3 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ПУСНАХА СПУТНИК ...... А НИЕ ПУСНАХМЕ КАПУТНИК
    ...................... ТАКА ПИШАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ВЕСТНИЦИ НА 4-ТИ ОКТОМВРИ 1957 ГОДИНА :)))
  • 30 Антитрол

    34 3 Отговор

    До коментар #21 от "ПЕТЪК 13":

    Ти там ли беше Путин като се ваксинира или това е опорката спусната от Козяк

    Защо не предоставят избор да видим колко хора ще се ваксинират с Астрата или със Спутник
  • 31 Стига реклама

    6 28 Отговор
    Руската ваксина е векторна, като Астра Зенека!

    Коментиран от #34, #36

  • 32 САТЪРА НА ХАНА

    22 1 Отговор
    РУСКАТА ВАКСИНА СРЕЩУ ЕБОЛА ИМА СЪЩАТА РАКЕТА НОСИТЕЛ - СОЮЗ :))) ..... ЧОВЕШКИ АДЕНОВИРУС ..... ...... ....... И РУСКАТА ВАКСИНА ТРЯБВА ДА РАБОТИ , ПОНЕЖЕ АКО УМРАТ РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА ИМА РУСИЯ :))

    Коментиран от #35

  • 33 Kcanba

    32 3 Отговор
    макактака , шорошня!!!
    нал Русия е бедна, изостанала и пропаднала!!!
    А е мумеро уно във всичко!!
    Медицина, Космос, Образование, Армия, военните технологии, култура!!
    как живее с тази реалност!???
    Очаквам масов мор на шорошнята, нпопартенщината и ивоинджевщина в световен мащаб!!!
  • 34 Хахаха

    26 1 Отговор

    До коментар #31 от "Стига реклама":

    С човешки аденовирус е. Проблемът на астра и другине в това, че не е пречистена добре. Гамалея предложиха да им помогнат.
  • 35 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Няма да има света.
  • 36 Вирусолог

    25 4 Отговор

    До коментар #31 от "Стига реклама":

    Те повечето от известните на човечеството ваксини са векторни - какво искаш да кажеш. Грешката е че някои ползват маймунски вируси

    До сега имаше забрана да се правят ваксини по mRNA технологията - отмениха забраната заради ваксината на Пфайзер. Смъртните случаи от тази на Пфайзер са повече даже и от тези на Астрата.

    Коментиран от #42

  • 37 Гост

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    И ти ще опреш до Спутник.Кармата ще те настигне.
  • 38 БАЙ КУРТИ

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "да питам":

    Като си толкова отворен , боцна ли си ЗЕНЕКА или ФАЙЗЕР ,или си правиш вятър на устата .
  • 39 Радио Ереван

    9 24 Отговор

    До коментар #13 от "Да,бе":

    Чакай Масква да си признае за тромбозите от Спутник! Най малко след 40 години като разсекретят информацията.

    Коментиран от #43, #49, #56, #57

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Масква Нюз

    8 21 Отговор
    АстраЗенека, Джонсън, и Спутник са от един дол дренки. Разликата е че западните ваксини веднага съобщиха за съсиреците, а Масква мълчи за Спутника - грам съсирек нямало и никой не им вярва. Ама даже собствените им руснаци не бързат да се боцнат със Спутник.

    Коментиран от #44, #63

  • 42 Свещенна Прост

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Вирусолог":

    Какъв "вирусолог" си ти бе? Смъртните случаи се броят на милион ваксинирани, и Пфайзър има 10 пъти по малко от Астра Зенека. Има "повече случаи" защото има много повече ваксинирани със Пфайзър.

    Коментиран от #59

  • 43 Хахаха..

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "Радио Ереван":

    Радио Ереван все още дрънка,защото Русия не допусна азерите в Армения,понял меня? Радио Ереван е по-смотано и от Пашинян..
  • 44 Ал Кайда

    19 5 Отговор

    До коментар #41 от "Масква Нюз":

    Спутник е векторна като астравеника разликата е че руската има две неща които се смесват и подобряват защитата докато при астравеника има едно и в тези 60 страни с руската никой не е казал за тромбози както при 2-3 западни

    Коментиран от #76

  • 45 .......

    4 2 Отговор
    РНК ПФАЙЗЕР ПЪРВА ДОЗА 23ти МАРТ/12ти АПРИЛ ВТОРА ИГЛА ,21 ДНИ РНК ВАКСИНИ
  • 46 РЕКАТА

    13 4 Отговор
    Ние сме "против", защото е РУСКА! Астра Зенека до откат, защото баце я е поръчАл от джипката и трЕбва да се изразходва....
  • 47 jorj

    6 8 Отговор
    Обадете се на президента на Аржентина, той ще ви обя'сни за спутника!!!!!
  • 48 ПУТИН СЕ ВАКСИНИРА с рнк

    2 11 Отговор
    РНК ПФАЙЗЕР ПЪРВА ДОЗА 23ти МАРТ/12ти АПРИЛ ВТОРА ИГЛА ,21 ДНИ РНК ВАКСИНИ

    Коментиран от #51

  • 49 Хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Радио Ереван":

    Няма тромбози. Гинцбург е обяснил защо.
  • 50 РЕКАТА

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко Тиквата":

    Родна ваксина = "ПЪТНИК"! МНОГО ДОБРО! :)
  • 51 Хахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "ПУТИН СЕ ВАКСИНИРА с рнк":

    Само това ли може да измисли неграмотният мозък?
    Втората доза Спутник се бие след 21 ден.
  • 52 СПУТНИКА Е НАЙ ДОБРИЯТ. БЕЗПОРНО 🤑🤑🤑

    14 3 Отговор
    ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ НА ЕВРЕИТЕ КРЪВ ПИК..☆ЯТ💩💩💩
  • 53 Животновъд

    4 18 Отговор
    Ваксинирам русофили срещу бяс. За пенсионери безплатно!

    Коментиран от #62

  • 54 Госあ

    3 10 Отговор
    Ако баце и ботоксовата калинка имаха мъничко мозъче и наистина искаха да има повече ваксинирани щяха да внесат и руската ваксина. Всички путьовци щяха да се ваксинират. А те не са малко :))
  • 55 Браво

    7 2 Отговор
    Явно рашъните са се справили ..... От тук ми идват разни идеи за плешивият опериран и плешивият нощ , особено как ни наредиха с други ваксини , но всичките ми идеи са свързани с опита на Менгеле , та няма да ги споделя .
  • 56 Хахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "Радио Ереван":

    Институт глобальных изменений, созданный бывшим британским премьер-министром Тони Блэром, опубликовал доклад, где сообщалось, что число смертей от побочных эффектов и случаев заражения коронавирусом после вакцинации препаратом Pfizer в Британии в 2,5 раза больше, чем после вакцинации препаратом AstraZeneca.

    Коментиран от #75

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Рудигер

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "ПЕТЪК 13":

    Ти да не си му светил,бе?
  • 59 ти знаеш

    13 1 Отговор

    До коментар #42 от "Свещенна Прост":

    но "учени" от Оксфорд твърдят, че вероятността за тромбози при ваксината на Pfizer е с 30% по-голяма, от тази на Астра Зенека...!
    Или както се казва- истината е някъде там. Ясно е, че воюват срещу Русия по всички направления, с всички средства, но не е ли ясно, и че воюват помежду си за парите и душите на стадото, което иначе много обичат.
  • 60 ГруЮ

    13 3 Отговор
    Екстра, значи чакам руската ваксина. Поне зная, че е правена от учени, а не от корпоративни био технолози с неясна все още цел.
  • 61 Като гост

    3 14 Отговор
    Искам да я разрешат Спутника. Тогава да видим колко са смели русофилчетата. На думи го докарват. Аз лично не бих посмял да си сложа руска ваксина. Руско лекарство звучи несериозно. Те са добри в отровите.

    Коментиран от #65

  • 62 себе си

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Животновъд":

    ваксинирай срещу африканска чума по свинете
  • 63 ТАБСО

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Масква Нюз":

    И тоо се изказва неподготвен..астра и джонсън използват само един вектор-един човешки аденовирус/rAd26/и за това ефективноста е по малка,а спутник-използва два аденовируса,в първата доза,е 26 а във втората/rAd25/-два вектора..по голяма ефекивност,и почти липсата на тромбози..

    Коментиран от #67, #69

  • 64 ТАБСО

    10 3 Отговор
    Едно време..майка ти и баща ти са били ваксинирани със съветски ваксини-БЦЖ с/у туберколоза,Б-я е първата страна в европа победила детския паралич с ваксина от москва..а спутник,трудно ще го разрешат,,легално,,в Е.С..оти сакат формулата за пройзводството и..ами рашките да не пасът трева случайно..

    Коментиран от #66

  • 65 ТАБСО

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Като гост":

    ..виж 63 и 64..
  • 66 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "ТАБСО":

    искаш да кажеш френска ваксина произведена в България, или ?

    Коментиран от #73

  • 67 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "ТАБСО":

    Не почти, а нула тромбози от ваксината.
  • 68 Пенев

    2 9 Отговор
    Всички коментиращи в сайта трябва да ги издирят по айпито и да ги засилят на двугодишна екскурзия в Сибир. Там на воля да лижат на джуджето допето и да се боцкат със Спутници...После пак да ги питат къде искат😂

    Коментиран от #70

  • 69 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #63 от "ТАБСО":

    Янсен е с една доза. Така че няма как да използва два щама.
  • 70 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Пенев":

    А тези за айдахо и дакота ??? :)))
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ТАБСО

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Ами може..покрай сглобяването на,,булгаррено,,от пастьор да си ни дали ваксини с/у бяс и дребна шарка и.т.н...не случайно,френския института проявява интерес към бг-ваксината..ама требват пари,,пфайзер,,преди да напраат ваксината,са имали достъп до фондове за 700 милиона долара,а БАН започна със 100хиляди евро..
  • 74 Antymediator

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Няма начин да не ги похвалиш, нали това ти е работа !
    Но да сбъркали, 109,99 процента е !
  • 75 Данните говорят

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Хахаха":

    Рискът от опасна тромбоза с Астра Зенека е 10 случая на милион ваксинирани (В Германия имаха 31 случая от 2.7 милиона ваксинирани с Астра). Рискът от такива тромбози с Пфайзър или Модерна е 1 случай на милион ваксинирани. Това са международните данни, а не стъкмистиката на екипа на Тони Блеър, които броели само "случаи от 1 до 14 дни след ваксината".
  • 76 Радио Масква

    1 7 Отговор

    До коментар #44 от "Ал Кайда":

    Спутник използва различни вирусни вектори на първа и втора игла защото много добре знаят че имунната система реагира срещу векторния вирус. Съсиреците са имунна реакция и се проявяват само след ПЪРВАТА игла, ако въобще се прояваят. Тъй като Спутник използва два различни вектора, простата логика показва че шансът за имунна реакция и тромби е ДВОЕН - ако не срещу първият вектор, то срещу втория. Буди огромно недоумение нулевата информация за тромби - всички ковид ваксини имат такива, само видите ли Спутник нямал. Та ето затова никой не вярва на лъжливите овчарчета от Кремъл и свободните им съчинения няма да минат в Европа.
  • 77 Грую

    1 1 Отговор
    А така, докато тука ни бодяха с брекзитската оксфордска ваксина на Астра Зенека и оплюваха руската ваксина, че не била натовска, хората си се ваксинираха и излязоха от пандемията, а в България щабът при хиляди заразени на ден разправя, че сме излизали от третата вълна и с очаквало леко повишение по Великден. То не за чудене щабът работи дибидюс , като политиката на ГЕРБ всичко в батака ,а пък те надуват осигуровки и заплати по Държавния вестник и отчитат успехи, на фона на пълния провал на държавата и рязкото политане към батака особено покрай изборите!