Last news in Fakti

28 Януари, 2022 14:04 1 819 20

Санкционираха 12 столични заведения за неспазване на мерките

  • заведения-
  • софия-
  • санкции-
  • мерки

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, защото по думите им са насочени само към заведенията за развлечение и ресторантите. В същото време 80% от персонала е ваксиниран

Санкционираха 12 столични заведения за неспазване на мерките - 1
Снимка: БНТ

Клубове и ресторанти с бойкот на новите противоепидемични ограничения. Според новите мерки те трябва да работят до 22.00 часа и с до 50% от капацитета си. Съвместни екипи извършиха проверки тази нощ на територията на София. Съставени бяха 12 акта от 20 инспектирани обекта.

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, защото по думите им са насочени само към заведенията за развлечение и ресторантите. В същото време 80% от персонала е ваксиниран.

Заведенията в София спазиха заканата си и не се съобразиха с новата заповед на регионалната здравна инспекция. Всички нощни заведения на столицата масово работеха, установи екип на БНТ. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с мащабни проверки с представители на 5 институции - РЗИ, СДВР, Икономическа полиция, Агенцията по храните и пожарна безопасност.

Сборният пункт на проверяващите беше пред сградата на Столичната регионална здравна инспекция. След кратко координиране на действията екипите се разпределиха и тръгнаха в различни посоки. Нашият екип проследи проверките в "Студентски град".

Още в първото заведение - битов ресторант с жива музика, беше съставен акт на управителя, защото са отворени след 22.00 ч. В ресторанта не липсваха и посетители, които продължиха да вечерят.

Второто заведение е наргиле-бар, което също не спазва заповедта и работи след 22.00 ч. Това обаче не е тайна, защото табела на входа ясно заявява, че заведението няма да спазва новите мерки.Част от посетителите се притесниха от засиленото полицейско присъствие и си тръгнаха. Други просто бързаха да си лягат.

"Просто е 12 часа, а утре съм на работа", казва Александър. Той е против заведенията да затварят в 22.00 часа, защото според него това не променя нищо.

От СРЗИ предупредиха, че е възможно да правят проверки всяка нощ.

"Заведението работи след 22.00 часа. Съставили сме акт на отговорното лице за административното нарушение. Контролът продължава, проверките са засилени", каза Моника Драгнева, инспектор в СРЗИ.След ресторант и бар, идва време и за дискотека. Дискотеките в Студентски град работят на пълни обороти, а е едва четвъртък.

Екипът ни попадна в заведение, известно още от преди с отказа си да спазва мерките. И в тази дискотека, както в много други в София, са преценили, че е по-добре да си платят актовете, отколкото да затворят.

Глобите са на стойност между 300 и 1000 лв. за физическо лице и 500 до 2000 лв. за юридическо.

Със сигурност това не е първият акт на този клуб от началото на пандемията. Клиентите пък са доволни от бойкота, защото има къде да се забавляват. Някои се възползваха, за да отпразнуват и рождените си дни.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 3 Отговор
    Снощи след Агора България си пихме до зори в моето заведение.Никой не дойде.

    Коментиран от #20

  • 2 Тъпи мерки

    22 0 Отговор
    И в Русия санкционират, и те пак отварят и май поспряха да санционират.
  • 3 Делю Хайдутин

    32 0 Отговор
    Мисирките докато шпионират хората пак ще го отнесат и ще реват.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бойкот

    40 1 Отговор
    Тотален фалит на фашистките слуги. Една дума не са казали срещу сертификатите. Бойкот до дупка!
  • 6 Зелен сегрегат

    36 0 Отговор
    Нека им, нали те искаха въвеждането на зелени сегрегати за клиентите за да "можели да работят"!? "Който жертва свобода за сигурност, накрая губи и двете"! Долу Зеления сегрегат!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ковидарите

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХАХАХАХАХАХАХАХА":

    Г-жаТрудо, вярна ковидарска слугиня каза, че това било "незначително малцинство", което се противопоставяло на "обществото" ! Само, че г-жа Трудо ускужливо пропуска, че това общество бе принудено насила да се набоде с експерименталните субстанции! Горките нови "индианци", нищо добро не ги чака по стсра американо-канадска традиция!
  • 9 Гладен брокер

    5 11 Отговор
    Какъв е тоя смешен акт от 500лв? Направо затваряне за наглите кръчмари.ДДС 9% касови бележки йок,алкохол менте.
  • 10 При

    3 16 Отговор
    такива минимални глоби те ще продължават своеволията си и няма да спазват никакви заповеди , наредби и закони!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да вдигнат глобата на

    4 14 Отговор
    10000 лева и пак да минат втори път.
    Ако пак не им пука, 20000 и трета серия на филма. И така до края на света
  • 13 математик

    14 0 Отговор
    А народното себрание кога ще го глобят и колко ?
  • 14 Не гледайте

    15 0 Отговор
    Собствениците на заведенията, а хората които работят там! Те са като всеки един от нас и искат да работят и изхранват семейството си! Собствениците имат пари за разлика от персонала!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХУМОР САТИРА И 👙👙👙👙

    3 1 Отговор
    „ЕДНИТЕ СИ ТРЪГНАХА,А ДРУГИТЕ БЪРЗАХА ДА СИ ЛЯГАТ”😀😀😀
  • 17 Ваня

    3 1 Отговор
    Защо в Благоевградска област заведенията нямат ограничение на работното време ,решение от днес .А са на етап 3.
  • 18 1234

    4 0 Отговор
    Кирчо продължава промяната, ще ни смачка ако го търпим
  • 19 незнайко

    4 0 Отговор
    Проверяващите с какви ОЧИ гледат персонала и управителите ??? Утре и те ще искат да влязат в това заведение и на тях ще им се отвърне по същия нячин !!! Отвратително противопоставяне на НАСЕЛЕНИЕТО !!!
  • 20 В. ОБЩОТО МАЗЕ НА БЛОКА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ли той ЗАВЕДЕНИЕТО.....