Last news in Fakti

27 Март, 2022 12:08 2 215 28

Кунчев: COVID-19 няма да изчезне, но...

  • ангел кунчев-
  • covid-19

Вероятно зеленият сертификат за влизане в България ще остане за известен период от време и за влизане от страни с висока заболеваемост, коментира държавният главен здравен инспектор

Кунчев: COVID-19  няма да изчезне, но... - 1
Снимка: Нова телевизия

Край на извънредната епидемична обстановка у нас. Правителството реши да приключи налагането и на всички ограничителни мерки. Така от 1 април вече няма да е задължително носенето на маски на закрито, както и спазването на дистанция. Отпадат и ограниченията на броя лица, които посещават обекти на закрито и открито. От следващият петък отпада и препоръката за работата от вкъщи или т.нар. „хоум офис”. Според здравни експерти обаче цялостното премахване на мерките крие сериозни рискове. Пред NOVA държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев каза, че все още е рано да се сбогуваме с COVID пандемията.

„Не може в страна близка до нас, например Германия да има 300 хиляди нови случая дневно, а ние да казваме, че нещата са приключили. Не, не са приключили. Те са доста по-оптимистични. Вървят към това, за което всички говорихме – че вероятно, но няма да е толкова кратко, COVID ще стане един от многото респираторни вируси – не толкова страшен, не толкова ангажиращ вниманието ни, но няма да изчезне", обясни Кунчев. Запитан дали е възможно все пак да се достигне до шеста вълна, той коментира: „Тя няма да е същата. Не вярвам да достигнем до такава огромна заболеваемост, каквато имаше през последната вълна. Дори и тя да се вдигне, това няма да е свързано с много рязко повишаване на хората, които се нуждаят от болнична помощ и от интензивно лечение. Това, което виждаме на Запад, е точно това”.
„Вероятно зеленият сертификат за влизане в България ще остане за известен период от време и за влизане от страни с висока заболеваемост. Това е и взаимен процес. САЩ и Канада не само изискват такъв сертификат, но искат и изследване при влизане в страната. Едно от моите предложения е поне в рамките на ЕС тази бариера да отпадне, а да остане за трети страни с по-висока заболеваемост”, посочи още Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Витанов

    50 3 Отговор
    Зарежи тоя Ковид бе!Вече нема леб в него
  • 2 Анти

    40 1 Отговор
    А каски да слагаме ли? Или още не са разпоредили от посолдството?
  • 3 Гост

    49 2 Отговор
    Тоя къв лъжец мазен е.
  • 4 Майна

    37 5 Отговор
    Подготвят СЗО ,да приеме глобален контрол за здравни мерки като превантивни срещу ПЛАНДЕМИИ..Т.Е. - няма да има суверенни решения на държави, щото такива явно вече няма- ЩЕ НИ ВАКСАТ ,защото така са решили глобалните изроди..! НЯМА НЕ ИСКАМ,НЯМА НЕДЕЙ....
  • 5 Грульо

    40 1 Отговор
    Маските трябва да останат за Кунчев, бай Шиле, Ботокса, НОЩ, баба Радка, доцент Омикрон, доктор Злобил, Ковитанов, госпожа Пандемия, Кирчо и всички, които искат да има маски и други мерки, като д-р Антон Тонев от ПП, който предлага нов закон за маски и други ковит мерки!
  • 6 ТаУмВзе

    28 2 Отговор
    И тоя гербераст и улавата компания от ковидясти няма да е в панделата за Геноцид!
  • 7 Мамул

    49 1 Отговор
    Измамници! Похарчиха се милиарди за борба с торбалан! Умишлено задръстената здравна система от телевизионна пропаганда уби голяма част от пациентите. Съд и затвор за това организирано мероприятие "ковид"!

    Коментиран от #9

  • 8 На кратко

    34 1 Отговор
    В България има един инспектор,един математик,един атлантик(ма той с друго самосъзнание),един летец(който е по-съвместителство президент),един доктор(манафчийски с мундира).И един НАРОД,който ги търпи всичките тия.За канадски и други извращения няма да коментирам.
  • 9 Последния Софиянец

    25 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мамул":

    Сега ще дават милиардите за бежанците от Украйна.

    Коментиран от #12

  • 10 Мачкай Вова

    20 1 Отговор
    Тоя и ония другите са за набиране на кол
  • 11 Алекс

    31 1 Отговор
    Защо вие лекарите и най вече Доц.Кунчев като чуете,че мерките и епидемичната обстановка ще падне изпадате в ужас.Не мисля,че се тревожите за хората а затова,че парите които получавате ще секнат.Не се наядохте на пари на гърба на изстрадалия народ!!!
  • 12 Мачкай Вова

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    На бежанците нищо няма да дадат. Пак на хотелиерите че дават, за една Наташка с две Чебурашка 120лв на ден
  • 13 Ковид

    27 1 Отговор
    В Германия отдавна махнаха маските на закрито защото разбраха,че не вършат работа.
  • 14 петък 13

    27 1 Отговор
    Колко злоба и мъст излъчва от снимката Доц.Кунчев. Тоя не става за лекар а за палач през средновековието.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Рошко

    17 1 Отговор
    Ще изчезне на момента когато спрете да дишат ти и такива отрепки като теб
  • 17 никой не е забравен

    18 1 Отговор
    Това не е заслуга на правителството. Така им наредиха!!! Да потънат тихо в нощта на забвението...и тези изгубени 2 год. да се забравят. Както се казва кой...пил пил..кпй е.ал е.бал...кака вече се ожени.Да ама не! Нищо не е забравено.
  • 18 Ти план

    20 1 Отговор
    Кунчо остави ковида ами я кажи сега какъв щам на грипа да чакаме -магарешки,свински,конски,птичи,... че нещо самолетите гледам спряха да пръскат.
  • 19 kvy

    30 1 Отговор
    Навремето го бях казал и сега пак: Някой ще се извини ли на Мангъров?
  • 20 Бай Мите

    19 1 Отговор
    Най добре ти да изчезнеш и ковида свършва.2474
  • 21 Хе хе

    18 1 Отговор
    И сега как ще живеят ковидарите?
  • 22 Desislav

    4 4 Отговор
    Ура!
    Няма да давам 5 стотака за следваща доза !
  • 23 Вече споделих...

    21 0 Отговор
    Задължителен бустер за този всяка седмица,защото след 3 инжекции се разболя!!!Това означава че имунната му система е слаба,че може да заразява...и ме заради него се претоварва системата!!!Освен бустери трябва задължително да предоставя негативни тестове за да излиза и работи.Да плаща и 100% по-високи осигуровки!!! Господин Кунев....Ние искаме да ви спасим живота!!!
  • 24 Даа

    1 12 Отговор
    Най-съжалявам, че Мангъра оцеля...
  • 25 Спрете

    5 0 Отговор
    Да показвате вече тези изроди.Путин билдиктатор.А такива като този и ония от нощ какви са.Няма да носиме маски от 010422 ако изкате отменяйте заменяйте продавайте се печелете и най добре е да се побъркате.Невероятни долни боклуци.
  • 26 Rock

    8 0 Отговор
    Задължителното носене на маски е незаконно и глобите за това- същол Носенето на маски противоречи на Закона за ограничаване носенето на облекло покриващо лицето. Пълен абсурд е хората да се глобяват за носене на маски и по друг адм. акт за неносене на маска. При това положение се спазва ЗАКОНЪТ- не адм. акт.
  • 27 (Дявол) Ангел Кунчев

    10 0 Отговор
    Ковид няма да изчезне защото искам да ви мъча още две години поне. Аз съм жив (дявол) ангел и съм много гаден и злобен. Чакам си парите от пландемията че ще си купувам нова яхта.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.