Отидете към основна версия

19 916 82

"Турбомотор" и "салон от Bentley" за баш шефската Lada

  • автоваз-
  • lada-
  • largus-
  • priora-
  • бу андерсон

"Моят Largus е оборудван с турбодвигател, боядисан е във фирмен перлен металик, използван само от Audi, а салонът е от Bentley", пошегува се президентът на АвтоВАЗ Бу Инге Андерсон по време на официалното представяне на новата Lada Priora с роботизирана трансмисия.

Всъщност президентското комби се отличава слабо от серийния модел. Largus VIP е подготвен от подразделението Lada Sport и разполага само с форсиран до 135 к.с. мотор и малко по-луксозен салон. Всички всъдеходи Infiniti, използвани от мениджмънта на АвтоВАЗ до този момент, ще бъдат продадени.



Прогнозите на мнозина в Толиати, че за Бу Андерсон ще бъде изработена бронирана Lada, не се сбъдват. Заради кардиналните си реформи и съкращения шведът меко казано не се ползва с популярност нито сред доставчиците на предприятието, нито сред персонала му.

"Аз съм бивш военен от специалните части на шведската армия (Андерсон е завършил военна академия в родината си и има чин майор), така че не е ясно кой кого, коментира президентът на АвтоВАЗ пред журналисти. За броня и други разлики от обикновения Largus ще проверите сами, когато Ви покажа колата".

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини